0 oy
335 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (98 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 7 buçuk aylık. Sizden de fikir almak istedim .ek gıda olarak neler veriyorsunuz yazar mısınız ?
Bebek Ayı 7.5

5 Cevaplar

0 oy
(67 puan) tarafından
Merhabalar biz tam yedi aylığız. Doğduğundan beri anne sütü ve mama beraber beslendi. Ek gıda dönemindeyiz şimdi de. Sabahları ben kahvaltı yaparken ona da yumurta sarısı süzme peynir ekmeğe pekmez bandırıp veriyorum. Yani kahvaltıda yumuşak ona dokunamayacak ne varsa veriyorum. İsteği kadar yiyor. Bir iki çay kaşığı kadar yedikten sonra istemiyor. Öğlen falan yoğırt veriyorum. Aralarda elma muz gibi ezilebilebilwn meyvelerden veriyorum. Meyve biberonuna koyup veriyorum. İrmik li mama yapıyorum. Bir bir buçuk tatlı kaşığı irmği az bişey suda haşlıyorum içine muz elma armut vb rendeliyorum biraz da pekmez atıyorum. Ya da sadece irmik ve pekmezli yapıyorum. Akşam yemeğinde falan pilav vsrsa elimle ezip ezip veriyorum. Çorba veriyorum bazen. Ama bunların hepsi düzenli olmuyo. Genellikle sabah kahvaltısını atlamamaya çalışıyorum. Hayırlı kandiller sağlıkla büyüsün İnşallah bebişinşz 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Biz 7ay olmak uzereyiz sabah kahvaltisi organik bebe buskuvisi veya yulaf yaninda peynir, muz avokado pekmez. Bazen ihlamur da iciriyorum buskuviyi onla islatiyorum hatta. Henuz yumurtayi denemedik tam 7 olunca denicem. Oglen sebze corbasi evde ne varsa kabak patates sogan sarimsak brokoli balkabagi havuc bezelye vs. Icine pirinc de katiyorum. Yaninda yogurt. Aksam irmikli meyveli muhallebi tarzi seyler veriyorum bazen pirinc unu katiyorum elma rendeliyorum oglen yogurt yemediyse aksam yediriyorum muhallebi yerine. Bu ay kuzu kiyma denicem etli yemek yapmayi dusunuyorum bu postu takip edip diger annelerin fikirlerini de almak istiyorum oglum tarhana corbasi cok sevdi ama maalesef alerji yapti bebek tarhanasi olmasina ragmen buraya yazdigm her urun tek tek 3 gun 3 kasik kuraliyla denendi buarada 5bucuk aylikken basladik. 
0 oy
(499 puan) tarafından
Bizde 7 aylığız 5 gün de aldık 8 den. 

Şuan tam rutin kahvaltılara başladık düzenli 1 hafta dr yapıyoruz. 

İkindi de 2. Öğün gibi atıştırmalık veriyorum. Yogurt içine bebe biskivüsü yaptım onu ufalıyorum. Veya çorba yapıyorum. Veya Hurma topları yaptım gecen yulaflı. Veya irmikli muhallebi gibi şeyler. Değişiyo hergün.

Aralarda da meyve veriyorum emziğine koyup. Ne varsa.

Su içirmeye çalışıyorum birde...

Yani şuan tam rutin kahvaltımız var daha. Diğerleri değişebiliyor. Bu ay bitsin yemek öğünü o zman koyacağım inş.

Siz neler veriyorsunuz? 
0 oy
(670 puan) tarafından
En fazla iki öğün ve bu öğünlerde en fazla birer çay bardağı yiyebilir. Bize liste verdi doktor yiyebileceği şeyleri onlara göre değiştirip vermeye çalışıyorum ama bizim beslememiz kadar çeşitli değil tabi ki.
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Sabah yumurta veya avokado öğlen meyve veya meyveli yoğurt akşam iftar vakti tarhana çorbası içine ilik ekledim 3 gündür. Bazen sebze püresi veriyorum. 

Yoğurt mayalamadıysam elmalı yada muzlu muhallebi yapıyorum bebek irmiği ile. 

Henüz tek çeşit veriyorum öğünlerde. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 344 göst.
0 oy
1 cevap 255 göst.
3 Aralık 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tonton Yanak (2,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 513 göst.
0 oy
1 cevap 160 göst.
...