0 oy
328 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (76 puan) tarafından
Anneler bebeğim 5 aylık oldu ve yardımlara başlamak istiyorum domtor yoğurt ile başla dedi, yoğurdu nasıl yapıyorsunuz neyden mayalıyorsunuz 

4 Cevaplar

0 oy
(7,202 puan) tarafından
Bizim süt aldığımız yerde yoğurt mayası da satıyorlar sor istersen süt satın alacagin yere 
-Reklam-
0 oy
(624 puan) tarafından
Ben günlük şişe süt alıyorum. Weewell'in yoğurt yapma makinesini aldım, 4 kavanozlusunu. Sütü ılıkken koyuyorum gece, sabaha oluyor. 3 günde bir mayalamak gerektiği için bunu daha pratik buldum. 
(225 puan) tarafından
Merhabalar bende o makineyi kullanıyorum şişe süt ile. Hangi mayayı kullanıyorsunuz acaba. Ben activia kullanıyorum dört kavanoza bir activiayi bolusturuyorum. çok güzel oluyor ama mayayı değiştirmek istiyorum her seferinde bir activia pahali oluyor baya
(22 puan) tarafından
Neden 3 günde Bi mayalamak gerekiyor
(624 puan) tarafından
Mayalanmış ev yoğurdunun içinde bağırsak floramiz için son derece yararlı bakteriler var. Ama 3.gunden sonra zararli bir bakteri olusmaya basliyor, yetişkin bunyelerde çok sorun yaratmiyor da bebeğe 3 günü geçmiş ev yoğurdu verilmemeli.
İdeali her gün mayalamak da ben yapamam mesela.
(624 puan) tarafından
Weewell üstünden konuşuyorum, 3 kavanozu birer gün olacak şekilde bebeğime veriyorum 4.kavanozu maya olarak ayırıyorum.
Daha ekonomik olması için ilk maya olarak carrefour'da ve migros'ta toz yoğurt mayalari oluyor paket seklinde, onlardan alıyorum.
(225 puan) tarafından
Peki o toz mayalar nasıl kullanılıyor. Birde ne kadar zamanda bir toz maya ile mayalıp yoğurt hazırlıyorsunuz. Çünkü yapılmış yoğurdu maya olarak çok kullanmayın probiyotikler ölüyor diyorlar. Ben her seferinde yeni maya kullanıyorum hiç yaptığım yoğurdu maya olarak kullanmadım. Yaptığımız yoğurdu maya olarak kullanmak için bir kavanozu tamamen üç kavanoza mı bölüyorsunuz acaba şimdiden teşekkürler:)
(624 puan) tarafından
Toz mayalarin nasıl kullanıldığı markaya göre değişiyor. Kimi süte direkt dökülüyor, kimi biraz ılık süt ve bir kaşık yoğurtla açılıyor önce.
Bebek açısından düşününce dediğiniz çok mantıklı geldi, öyle bir yazıya denk gelmistim şimdiye kadar.
Kavanozlara küçük tahta kaşıkla birer kaşık maya ekliyorum, kalanı kendim yiyorum. Eşit bolsem çok fazla gelir.
(225 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için:)
0 oy
(482 puan) tarafından
Bana da doktorum başlayacağım zaman yoğurdu sonlara ekledi.. önce bal kabağı.. havuç.. patates.. elma .. armut .. muz.. sonrası yoğurt dedi.. hatta taze fasulye tatlı patates le de devam edebilirsin dedi... Henüz biz başlamadık.. 
(22 puan) tarafından
Benin doktorum ilk tadım aşamasını yoğurtla başladı sonra sebze bu hafta başladıkyogurtla patates yedirdim bugün biraz yutmakta zorlanır gibi oldu Bi panik yasadim
(482 puan) tarafından
Kıvamını açabilirsiniz mama veya süt ile yani anne sütü. Varsa yoksa formül sutt ile.. kolay gelsin bol yemeli öğünler olsun
0 oy
(374 puan) tarafından
Sütün yok mu canım 180 günü tamamla öyle ver istersen

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 275 göst.
29 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde DorukEge (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 389 göst.
0 oy
2 cevap 195 göst.
11 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde snm tpcu (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 470 göst.
...