0 oy
591 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (31 puan) tarafından
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Buradaki yazılanları okuyorum nerdeyse herkes sütünü sağıyor. Bende 40 günlük anneyim  kızım sadece anne sütü alıyor. Neden sütlerini sağıyorlar benimde mi yapmam gerekir. Bi kere yaptım bu sefer kızım uyandı göğüsümde süt kalmamıştı biberonla sağdığım sütü vereyim dedim. Biberonda istemedi içemedi genzine kaçtı.. sütü arttırmak için mi sağıyorsunz?? Bi ben beceremedim sanırım.
Bebek Ayı 40 günlük

11 Cevaplar

0 oy
(962 puan) tarafından
Bir sürü sebep vardır. Çok sütü olan anneler sütü taşlaşmasın diye sağar mastit olmamak için.

Bazı anneler göğüs ucu olmadığı için sağar.

Bazı anneler bebeğin de Bi rahatsızlık vardır o anda emmek istemez ya da meme reddi yaşamıştır sütü dönmesin diye sağar. 

Yani hatırladığım kadarıyla böyle bende sağım yaptım 3 ay çok fazla sütüm geliyordu çocuğumun genzine kaçıyordu emerken tanzikliydi o yüzden biraz sağım yapar öyle emzirirdim
(962 puan) tarafından
@merve sizdende Allah razı olsun canım fışkırıyorsa nasıl sütün olmasın kuzum maşallah çok güzel var demekki ama boğazına kaçtığı için geri çekiliyor emmek istemiyor sanırım bebeğinin doyduğunu çişli bez sayısından anlarsın günde gece dahil 5 tane dolu dolu çişli bez alıyorsan o çok güzel doyuyor demektir 18 günlük olan senin bebeğindi sanırım 2 saati geçme gece de dahil 2 saat arayla mutlaka emzir kuzum
(20 puan) tarafından
Benim ilk bebeğimde göğsüm çok doluyordu ped dolup taşıyordu....iki göğsümde..hatta doluluktan mastit oluydm....agir abse oldu birisi hatta..  şimdi üçüncü bebeğim ama o zamanki gibi dolmuyo üstelik biri kocaman biru küçücük göğsümun süt olsada küçük büyümuyu neden acaba..ve nasıl çoğalır sutum
(15 puan) tarafından
Benim oğlum anne sütüyle beslendiği zaman çişini yapıyor ama böyle bez dolu dolu olmuyor bu doymadığı anlamına mı geliyor acaba
(962 puan) tarafından
@funda neden biri az olduğunu bilmiyorum malesef Dr ya da ebenize danışmakta fayda var apse den kaynaklı süt damarı tıkanıklığı olabilir sıcak banyo ve sıcak havlu masajı yaparak belki açılabilir ama apse diyorsunuz sıcak iyi gelir mi bilmiyorum daha kötü olabilir Dr danışmakta mutlaka fayda var. Sütü çoğaltmak aslında zor değil. Süt yapan besinler var genelde kuruyemiş tarzı fındık ceviz yoğurt bunlar sütü yağlandırır yani doyurucu olur ancak çok arttıran sütü bol bol sudur günde 3 litre den az içmemeye çalışın çünkü her içtiğiniz su süte geçmez sizin bünyenizin de ihtiyacını karşılar geri kalan kısım süte geçer. O yüzden yeterli miktarda iömelisiniz ben her gün olmamak kaydıyla haftada bir 2 3 kez rezene tohumu demlerdim 1 bardak sıcak suda oda çok güzel sütü arttırıyor. Hergün yoğurt fındık ceviz birde hurma yerdim asla bırakmadım 2 3 ay boyunca bıkmaha başladığımda bıraktım.
(962 puan) tarafından
@yelda kuzum günde 5 kere dolu dolu bez alıyorsan o doyuyor dur aylık en az kıyafet miktarı düşüldükten sonra 500 gr kilo alımı varsa güzel doyuyordur.
-Reklam-
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Bende anlamış değilim. 2 aylik bebegim var sadece 1 kere sagdim gögsüm agirdi diye o sütüde döktüm. Bebek emdikce süt cogalir. Buberin ee gec meme reddi yapiyor. 
0 oy
(475 puan) tarafından
Bebeğin seni güzel emiyorsa sağma canım daha çok emzir sadece 
0 oy
(25 puan) tarafından
Eğer emzirmedwn snr hala ağrı varsa göğüs de tam boşaltılmamis sagabilirsin ama emmiyirsa Red ediyorsa sagilir 
0 oy
(711 puan) tarafından
Canim benim bebegim mememi istemedi biberon istedi hep ben oyuzden sagdim emiyorsa seni asla sagma biberona alismasin 
0 oy
(556 puan) tarafından
Sütünüz normalse bebişe yetiyorsa hiç gerek yok. Hani ileride çalışacaksanız onun için belki sağıp buzluğa koyabilirsiniz 3 ay süreli. Onun dışında bi rahatsızlık olmadığı sürece normal emzirmeye devam. Sebepsiz sağanlara ben de anlam veremiyorum. Dediğiniz gibi burda çok açılıyor öyle konu. Şu kadar çıktı bu kadar çıktı neden sağarlar bilmem. 7 aylık olacak oğlum 4 gün sonra ben hiç sağmadım. Sadece 2 ay civarı mastit olduğumda elle sağıp biraz rahatlatmaya çalışmıştım. 
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Süt emildikçe daha fazla salgılanır, o nedenle sütü fazla olanlar fazlasını sapıp memeyi uyarmak için sağlıyor. Sütü az olanlar bebek tam bitiremediyse göğüs boşalırsa uyarılır da yeniden süt salgılanır diye sağlıyor. Sütü tazyikli olan önden sağım yapıp tazyikini düşürmeye çalışıyor. Bence sütünüz bebeğinizin ihtiyacından fazla değilse sağıma gerek yok, çünkü pompalar zaten bebek kadar güçlü çekmiyor. Benim sütüm azdı, sağım yapardım ama hiç artmadı. Sağım için ayırdığım zaman ve az çıktı çok çıktı stresi de cabası. Hatta Pompada biriken sütğn az olduğunu gördükçe strese giriyordum ve bu stres sütümü daha da azalttı. 
0 oy
(718 puan) tarafından
İlk aylar bazı annelerde aşırı süt salgısı olabilir hem mastit olmamak hem de zor zamanlar (hastalık, ilaç kullanımı, diş dolgusu vs) için stok amaçlı sağılıyor genelde. Bir de bazı bebeklerde meme reddi oluyor o nedenle sağarak verenler de var.
0 oy
(41 puan) tarafından
Bebeğim 5 aylık olmak üzere sadece anne sutu alıyor. Bi kere bile sütümü sağmadım kilo alımıda iyi demekki sutum yetiyo. Sağımin amaci daha fazla sut üretmek icin sanırım ya fa hızlı gelen sütü daha yavas geksin diye. ama sut yeterliyse ne gerek var bilmiyorum. Şart olduğunu düşünmüyorum.
(171 puan) tarafından
Siz hastalanınca sütünüz azalıyor o zamanlar mamaya başlamamak için buzluktaki sütten destek alabilirsiniz. Ben korona oldum nerdeyse bitme noktasına geldi ,hem emzirip hemde buzluktaki sütleri vererek doyurabildim
(41 puan) tarafından
Evet bende korona oldum bebeğimde oldu hatta suttede  bir miktar azalma oldu dogru ama bebeği aç  bırakacak  bir  azalma  değildi  ısrarla emzirdikce eski haline döndü  uzun surmedi. Takip ettiğim  bir emzirme danışmanı regl olduğumuzda sutte azalma olabileceğini fakat yinede bebegimize yetecek sutumuz olduğunu söylüyor. Belki bunyeden bunyeye değişiyor  olabilir.
0 oy
(171 puan) tarafından
Ben ara ara sağıp buzluğa atmıştım bir gün hasta olurum ilaç kullanırım mamaya başlamaya gerek olmasın diye iyiki de sanmışım, regl oldum sütüm azaldı 3 gün boyunca buzluktakileri verdim sonra arttı şükür . Sonra korona olduk yine sütüm azaldı yine buzluktan destekledim ,eğer o sütler olmasaydı mama başlamak zorunda kalırdım çünkü açlıktan sürekli ağlıyordu sütüm azaldığı zamanlar. Sizin bebeğiniz küçük ama 2 aydan sonra gece kendi uyanmadıkça uyandırmadım ben bazı günler gece 5-6 saat uyanmadığı oldu o zamanlar tek göğsümü sağdım uyandığında da diğer göğsümü veriyordum o şekilde buzluğa atabilmiştim
0 oy
(527 puan) tarafından
Canım bende sağım yapınca sütüm sanki kalmıyor gibiydi. Ama yine de ilk 2 ay sağım yaptım ara ara ve buzluğa attım. 4. Ay meme reddi yaşamaya başladık o zaman emzirip sağdığım sütleri veriyordum şırınga ve kaşıkla. Bu sebepten 4. Ayda doktorum mama tavsiye etmişti yeteri kadar kilo alamadığı için 1 ay sağdığım sütlerle o dönemi atlattık ve memeye dönüş sağladık. 

İlgili bir soru bulunamadı

...