0 oy
935 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (147 puan) tarafından

Emzirmeye devam ediyorum arada bu mamadan yiyor 

Bi zarari olur mu

image


Bebek Ayı 5

18 Cevaplar

+2 oy
(431 puan) tarafından
Bunları kendiniz de hazırlayabilirsiniz içeriği ne kadar iyi bilmiyoruz. Kızım 9 aylık olacak hiç böyle şeyler vermedim sürekli araştırıyorum ne yapmalıyım diye.
(147 puan) tarafından
Haklisimiz da bi denemek istedim
(431 puan) tarafından
Bir iki kaşık sade nişastayı kavurun üzerine çay bardağı ya da kaç kaşık koyduysanız o kadar su koyup karıştırın muhallebi gibi olunca kapatın içine bebe bisküvisi ( ben koymuyordum) muz elma armut hangi meyveyi seviyorsa bebeğinizin ekleyip karıştırın. Tok tutar kilo da yapar.
(147 puan) tarafından
Tesekkur ederim deniyecegim❤
(245 puan) tarafından
5 aylık bebekten bahsediyoruz ne bebe bisküvisi. Sizin şu an azar azar tadım yapmanız gerekiyor çeşitli meyve ve sebzelerden. Karnının doymasına gerek yok zaten anne sütü alıyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Marketten muz ve elma alsanız da yedirseniz daha iyi değil mi?
(147 puan) tarafından
Haklisiniz bi zarari olmaz demi oyle yapicam arastirdim suan zaten
tarafından
Muzun elmanın bir zararı olmaz. Ek gıda tadimlarina başlamak için bebeğin dik oturabilmesi, yiyecekleri almak istemesi gibi belli başlı şeyleri yerine getirmesi lazım. Mesela siz birşey uzatınca ağzını açıyor mu? Mama sandalyesinde yığılmadan dik oturabiliyor mu? Bunları yapıyorsa yavaş yavaş tatlarına baktırın. Ama bebeğe hazır ambalajlı verdiğiniz her gıdanın zararı olur. Tembellik edip hazır almayın.
0 oy
(516 puan) tarafından
Evet erken henüz 6 ay dolmadan gecmeseydiniz keşke ve evde hazırlamak daha güvenilir ama dışarda vs işiniz oldufinda mecbur kalınca verilir ben geçen hafta şehir dışına çıkmıştım mecbur aldim ilk defa ama sevmedi galiba yemedi 
(147 puan) tarafından
Sizinki kac aylik
(516 puan) tarafından
8 buçuk aylık
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Sanmıyorum bir zararı olduğunu ancak ne kadar da faydalı bilmiyoruz. 5 ay çok erken ama ilerleyen aylarda dışarıya çıktın at cantana bir tane hazırlıksız olduğunda ver. Ama yaza giriyoruz şimdi herşey taptaze. Cam rendede elma, armut rendele, muz ezip ver, karpuz ver. Kabak, havuç,patates, fasülye, yumurta sarısı, labne peynir verebilirsin. Eğer bu şekilde hazır elimin altında olsun istiyorsan da minik kavanozlar alıp kendin de yapabilirsin. Ben geçen yaz 30 tane yaz meyvesi yaptım oğluma cantamizda hep hazırdı dışarıya çıkarken. Hem de temiz, taze, katkısız, doğal.. Nasıl yapıldığını biliyorum.
(220 puan) tarafından
Tarif verir misiniz bide buz dolabında mi durmadi gerek bende yapmak istiyorum oğlum bu pureyi cok seviyo ama hazir diye almıyorum kendimde arastiriyorum sizde nasıl yapiyosnuz yazar mısınız rica etsem
(147 puan) tarafından
Rica etsem tarif verebilirmisin
(111 puan) tarafından
Ben de burda bekleyeyim
(47 puan) tarafından
Bende bekleyim.
(1,069 puan) tarafından
Bende tarif bekliyim
(1,025 puan) tarafından
Ben züccaciye dükkanlarında satılan minik kavanozlardan aldım 30 tane. Yazın mor erik, armut, üzüm, kiraz kabuklarını soyup pişirdim. Hiç şeker koymadım. Blenderdan geçirip sıcak sıcak kapaklarını kapattım. Şişe domatesi yapar gibi. Ters kapatıp üstünü ortuyorum. Bir gece kalıyor. Sonrasında hazır yiyecek bebişe, cantamizda iki tane hep vardı kışın. Dolaba koymaniza gerek yok her yerde duruyor. Aynı şekilde şeftali, kayısı, yeşil üzüm, kavunla da yaptım. Bazen mor kavinozdan yedirdim bazen sarı.
(1,025 puan) tarafından
Hayır gerek yok dolapta durmasına. Hiç bozulmuyor hem de katkısız. Aynı evlerimizde yaptığımız şişe domatesleri, konserveler gibi.
0 oy
(502 puan) tarafından
İçinde korucu katkı çok ne kadar yazmada da arkasında, evet zararlı vermeyin bence
0 oy
(113 puan) tarafından
Hazir vermek yerine kendin hazirlamalisin canim. Doktoru ile gorusup neler yiyip.neler yiyemeyecegini sorup ona uygun besinler ile 5 dk ni almaz. Ayrica cok erken baslama fikrini yine doktoruna sormalisin. Bebegin bagirsaklari yeni yeni gelisiyor. Tahribat vermemelisin icinde seker bulunan seyleri vermemelisin seker zehirdir, bizler bile tuketmemeliyiz. Ki sekerli bir besinin tadina alisan cocuk yarin birgun yemek secer bu yuzden de sebze tadimlari ile ek gidaya , 6. Ayda tamamlayici besinler olarak baslanir.
0 oy
(800 puan) tarafından
Kafasını tutuyorsa, kaşıkla yutma eylemini yapıyorsa , mama sandalyesinde oturabilliyorsa (bir kriter daha vardı unuttum bilen arkadaşlar yazsın lütfen) 4 kriteri karşılıyorsa verilebilir.
0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Ek gıdaya geçmenize daha 1 ay var ki ek gıdaya geçince bile 3 gün kuralı var alerjik reaksiyona karşı bu kavanoz mamalardan verip alerji olduğunda hangisinin alerjiye sebeb olduğunu nasıl anliycaksiniz?
0 oy
(490 puan) tarafından
Benim kızım 5 ay 10 günlük. Doktora sordum bunu ben. Hipp kullanabilirsin ama sadece meyve pürelerini dedi. Üşenmez kendin hazırlarsan daha sağlıklı olur diye belirtti. Ben bir kez aldım. Kızım hiç beğenmedi:) kendim yapıyorum çokta zevkli oluyor bence kendin yap daha sağlıklı. Hem çok keyifli oluyor :) 
0 oy
(96 puan) tarafından
Yani bi zarari olmaz ama ne gerek var. Çoğunda sitrik asit ve şeker var. Evde yapmak 5 dakikanizi alır 
0 oy
(4,037 puan) tarafından
Ek gıdaya başlayacaksanız önce sebze ile başlayın 
0 oy
(3,636 puan) tarafından
Meyve puresi yapmak cok mu zor, millet bas bas bagriyo kimbilir bunlarin icinse neler var , bebeginizde ek gida icin daha kucuk erken ve yanlis baslamissiniz
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Bunu verme evde kendinde yapabilirsin 
0 oy
(15 puan) tarafından
Ben bunları kullandım bebeğime alerji yaptı hangisini verdiysem. Onun için evde kendim yapmaya başladım ve çok şükür hiç bir şey olmadı daha sağlıklı. Zaten doktor da çok tavsiye etmiyor bunları vermeyi
0 oy
(869 puan) tarafından
Yedirebilirsin canimm sen bakma içinde ne var belli değil diye boş yapanlara içinde sadece meyve püresi var bozulmaması için de vakumluyolar o kadar , yazın yapılan domates konserveleri nasıl bozulmuyor vakumla kapattigimiz için aynı hesap 
0 oy
(1,084 puan) tarafından
İçeriğini bilmediğim için bı şey diyemem ama bebeğinizin sebze de yemesi icin tatlı şeylerle, meyveyle ek gıdaya başlanması oneriliyor. meyvenin tadını alınca sebzeeyi reddedebilir
0 oy
(43 puan) tarafından
Evde olunca vermiyorum kendım yapıp yedırıyorum acıl dışarı çıktı isem yedırıyorum çok takılmıyorum aç kalmasından iyi
0 oy
(624 puan) tarafından
4+ yazmasına bakmayın, satış hilesi bunlar. 

Kolay geliyordur size hazır kavanozu açıp yedirmesi, sizi anlıyorum ama yapmayın sakın.

Bebeğiniz daha çok küçük, sindirim sistemine zarar. Benimki 8.5 aylık, daha hiç vermedim. 

Diyelim dışarı çıkacağım; yanıma yıkanmış bir elma, bir bıçak, onun tabağını, kasigini, önlüğünü, bir de minik rende koyarim. O an rendeleyip veririm, biraz zahmetli ama daha sağlıklı.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 422 göst.
0 oy
4 cevap 215 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
...