0 oy
341 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (500 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 6 aylık oldu 5 aylıkken tadimlara başladık doktor kontrolünde tadimlarimiz bitti 3 gün kuralı şimdi ne vermeliyim bebeğime çorbalar püreler neler vermeliyim bir kac tarif verebilir misiniz?

2 Cevaplar

0 oy
(371 puan) tarafından

Kahvaltı da yumurta sarısı ile başlıyoruz biz, bazen bebek irmiği su ile mama kıvamına getirip yumurta sarısını katıp veriyorum içine çay kaşığının ucu ile pekmez katıyorum. Bazen de meyve rendesi katıyorum kahvaltıyi böyle çeşitlendirme ye çalışıyorum.  


Bebek tarhanasi veriyorum pratik olsun istedigimde ( bebe tarhanası daha ince öğütülmüş ve daha az baharatlı) Patates havuç kabak püresi veriyorum buharda haşlayarak... Bazen püre yerine çorba yapıyorum içine şeker kaşığı kadar kavvurdugum.kiymadan ve zeytinyağı katarak katıyorum  (püreyi açmak için anne sütü katabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt meyve rendesi ile karıştırıp verebilirsiniz. Günlük yapılınca tadi tatli oluyor daha çok seviyorlar..
-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından
Sabah yumurta ve peynir yarım saat sonra irmikli cici bebe 

Öğlen çorba veriyorum ekmek parçacıklı ve yogurt

İkindi meyve püresi el yapımı yada muzlu yoğurt karıştırıp veriyorum.. yada sebze püresi kabak brokoli havuç gibi

Akşam kasik mama veriyorum 

Yatmadan önce irmikli mama yapıyorum bide meyve püresi  tok tutsun diye

 Ama benim bebegim 8 aylik ve ekmek parçacıklı çorbaya yeni başladım oda cok minik parça koyuyuorum boğazın da kalmasın diye yinede insan korkuyor ama taneli şeyler de yemek zorunda alışması için benim menim böyle ve günlük çorbaya vs değişiyorum her gun aynı seyleri yemiyor çünkü.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 108 göst.
11 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hulya gry (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 353 göst.
0 oy
6 cevap 474 göst.
...