0 oy
666 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (718 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 4 yaşındaki kızımı iki aydır bir kreşe veriyorduk aslında çok güvenilir bir yer ama kızım dün akşam konuşurken beni düşünme sandalyesine otururtacağını söyledi yaramazlık yaparsam. Ben de o nasıl bir şey deyince okulda öğretmenin yaramazlık yapan çocukları oraya oturttuğunu anlattı. Ceza paspası ya da düşünme sandalyesi diye bilinen bu yöntemi duydunuz mu bilmiyorum ama uygulayanlar olduğu gibi okul öncesi dönemde kesinlikle tavsiye etmeyenler de var. Açıkçası ben çok huzursuz oldum bu durumdan ben de tasvip etmiyorum çünkü böyle bir uygulamayı. Ayrıca son bir haftadır kızım en ufak müdahalede canımı acıttın dokunma bana şeklinde abartılı tepkiler vermeye başladı. Eşim muhtemelen çocuklar arasında öğrendiği diyaloglardır diyor ama ben kreş ile konuşmayı düşünüyorum sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım bu konuda tecrübesi olan oldu mu?

4 Cevaplar

0 oy
(8,818 puan) tarafından
Sanırım ceza paspası veya düşünme sandalyesi dedikleri "mola uygulaması". Aslında 1 yaşından itibaren yaşı kadar dakika uygulanabileceği tavsiye ediliyor. Ben hiç uygulamadır, kızım zaten uygulanabileceği bir çocuk değil ama bazen gerekli olduğunu düşünüyorum. Abartılı tepkilerini nedenini elbette konuşmanız lazım, belki kolundan sert bir şekilde tutmayı bile şiddet olarak algılıyordur ki o da şiddet sayılır zaten. Ama düşünme sandalyesini veya paspası rencide edici şekilde uygulanmıyorsa sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü düşünün ki henüz egoları gelişmemiş çok sayıda çocuk var ve birbirlerine isteyerek ya da istemeyerek zarar verebilirler bu durumda bir yaptırım gerekir bence.
-Reklam-
0 oy
(176 puan) tarafından
Anlattığınız uygulamalar okullarda kullanılan yöntemler ama pek kullanılmıyor. genelde küçük yaş grubunda kullanılıyor öğretmeninize güvenin kötü bişey yapmak istemez bnce bnde öğretmenlik mezunuyum ordan biliyorum. Siz yine de Bi konuşun içiniz rahat olsun 
0 oy
(114 puan) tarafından
İçinize sinmeyen hiçbirşey için sessiz kalmayın . Mutlaka öğretmeniyle görüşün bilgi alın .
0 oy
(89 puan) tarafından
Ben çocuk gelişimciyim. Ve bu uygulamayı çok doğru buluyorum.  Çocuğun farkındalığını artırıyor.  Orada empati kurması sağlanıyor.  Hem ilerde empatisizliği sebebiyle toplum tarafından dışlanabilir onun da önüne geçiyor.  

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 113 göst.
22 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Slnsrc (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 321 göst.
29 Mayıs 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde AyseYildizBirol (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 155 göst.
0 oy
8 cevap 300 göst.
...