0 oy
705 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (99 puan) tarafından
Merhaba hanımlar biz 6 aylik olduk ve ek gıdaya geçtik. 3 gün kuraliyla yoğurt patates havuç kabak bal kabağı elma ve muz verdim. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim yine tattirdigim şeyleri 3 gün kuralına göre mi verecegim? Ve neleri tadım yaptirabilirim. Ayrıca elma ve muzu tek başına çok sevemedi ona pekmez vs koyabilir miyim? Tecrübeli hanımlar yazarsa sevinirim:)

15 Cevaplar

0 oy
(285 puan) tarafından
Bence pekmez verme 
-Reklam-
0 oy
(85 puan) tarafından
Pekmez ağır gelir bence şimdi vermeyin
0 oy
(1,109 puan) tarafından
Ben patates,havuç, yoğurt,yumurta sarısı, beyaz kabak,bal kabağı,avakado, muz,elma,armut, tuzsuz lor peynir,labne, keciboynuzu pekmezi veriyorum canım ( pekmezi suyla actiriyorum öyle veriyorum) tadım yaptıktan sonra şimdi yoğurt çorbası yapıp 2-3 kaşık veriyorum pirinç koyarak içine. Ben pekmezi bazı ürünlerle karıştırıyorum doktor pekmez verebilirsin dedi. tadimlar bitince bir kaç ürünü karıştırıp verebilirsin.
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Bebek irmiği, yulaf unu, pirinç unu, bebek tarhanası hepsinin tadımını 3 er gün yaptım. Sizinkilerin dışında brokoli, avokado, armut gibi şeylerde tattırdım. İlik kaynattım çorbasına koyuyorum. 

Ben bebek irmiği ile muhallebi kıvamı pişirme yapıyorum, elma rendesi koyup birazda keçiboynuzu özü damlatıyorum.

Bizim kız muz ve yoğurdu ayrı ayrı çok sevdi ama değişiklik olsun diye bazen muz ve yoğurdu karıştırıp veriyorum.

3 gün kuralıyla ilgili de bizim doktor herşeyi 3 gün dene dedi. Ama mesela bebek tarhanasının içinde tadımını yapmadığım şeyler var örneğin kapya biber, ısırgan otu gibi... birkaç gün ver tepki göstermezse devam edersin onlar alerjikliği yüksek şeyler değil dedi. Ama hangi bebeğin neye alerjisi olur belli olmaz, hiç duyulmadık bir besine bile alerjisi varsa tespiti kolay olur. 
(1,079 puan) tarafından
+keçiboynuzu özünü faydalarından dolayı yeni ekledim, sizde faydalarına bakabilirsiniz. Fakat kaçıncı ayda verilsin konusunun farklı cevapları var, farklı doktorlar tarafından.
(8,819 puan) tarafından
Isırgan alerji olasılığı aşırı yüksek ve alerjisi de çok tehlikeli bir bitkidir. Ben yetişkin olduğum halde ısırgandan alerji olup acil müdahaleye alınmıştım.
(248 puan) tarafından
Isırganotunu hangi akla hizmet bebek tarhanasına koyuyorlar ki zaten. Ben de ilkin bir markanın organik bebek tarhanasını almıştım içinde ısırgan otu vardı. Tadını önce kendim denedim bir tuhaf geldi. Bebeğim de yemedi zaten. Annemlerin kendi yaptığı tarhanayı yediriyorum o daha güzel hem de sevdi.
(1,079 puan) tarafından
Taze ısırgan olduğunu sanmıyorum, kurutulmuş halidir tahminimce. Ama ben de içindekiler kısmına bakınca ne alaka ısırgan otu demiştim
0 oy
(962 puan) tarafından
Ben 1 yaşından sonra başladım yeni geçmişsiniz şimdi Kaldırmaz bağırsakları 
0 oy
(140 puan) tarafından
Pekmez verilmesinde doktorlar bi sıkıntı görmüyorlar ben kızıma veriyorum 8. Aya girdik bi sıkıntı yaşamadık doğal bi pekmez varsa elinizde daha iyi olur )
0 oy
(1,059 puan) tarafından
Pekmezi doktor bize ek gidaya gecince hemen baslatti 6aylikken gunde bir cay kasigi veriyorum. Meyveleri seviyor bnm oglum ama sebzeleri sevmiyo nasil yedircem ben de onu düşünüyorum 
0 oy
(128 puan) tarafından
Benim doktorum önermişti tadını sevmezse alıştırmak için içine biraz katabilirsiniz demişti
0 oy
(43 puan) tarafından
Pekmez bal vs yiyecekler bebeklerin  bir yasına kadar yememeleri öneriliyor. Ben üç gün kuralına uyumadım herseyi verdım şükür bir sıkıntısı yok 
0 oy
(1,927 puan) tarafından
Verebilirsiniz 
0 oy
(1,069 puan) tarafından
Ben veriyorum doktorlar pekmezde bı sakınca görmüyor hatta alerjik bebeklerin mamaları çok kötü çoğu bebek içmiyor diye daha küçüklerin bile mamasına karıştıra o bilirsin diyor
0 oy
(8,819 puan) tarafından
İlk kez verdiğiniz gıdaları yine 3 gün kuralıyla tadım şeklinde verip daha önce verdiklerinizi en fazla 3lü karışım olarak 1 fincan kadar verebilirsiniz. Bizler de her gıdayı ayıla bayıla yemiyoruz, o da şuanda tatları tanıyor. Çok sevmedi diye pekmez le tatlandırırsanız onu tatlı gıdaya yönlendirmiş, damak zevkini şekerli gıdalara yönlendirmiş olursunuz. Benim kızım 20 aylık, hiçbir gıdayı kendi tadı dışında bir şeyle tatlandırmadım, şekerli gıdaları hiç sevmez, meyvelerin bile ekşi ta sa mayhoş olanlarını sever. Birileri şeker çikolata verse kaldırıp atar. Her şeyi kendi tadıyla yemek ister. Bence boşu boşuna damak tadını yönlendirmeyin. Sonuçta pekmez de çok sağlıklı bir şey değil. Armut, brokoli, avokado, tuzsuz peynir, yumurta beyazı verebilirsiniz. Avokado ve bal kabağı kurtarıcıdır, pirinç patates gibi nişastalı gıdaları bal kabağı ile, muz gibi gıdaları avokado ile verirseniz olası kabızlık ihtimalini de önlemiş olursunuz. 
0 oy
(1,339 puan) tarafından
6 dan beri veriyorum . Ben Pirinç unu pekmek elma veya muz birde ceviz yapıp yatmadan veriyorum. 
0 oy
(172 puan) tarafından
Bizim doktorunuz verebilirsin demisti biz 4 ayligiz mamayi icirmek 8cin pekmez karıştır dedi normaldede vanilya surubu oneriyorlarmus ama ev yapimi olmasin dedi onlarin kaynama sekli ve derecesi belli degil kanserojen olabilir guvenilir bi marka al demisti 
0 oy
(87 puan) tarafından
Ben veriyorum sabah kal altısında yarım yumurta sarısı bır seker kasıgı kadar pekmez zeytin yag karıstırıp veriyorum. Cok da guzel yıyo

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 823 göst.
5 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Duruatmaca (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,362 göst.
0 oy
4 cevap 260 göst.
0 oy
0 cevap 59 göst.
7 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mira (237 puan) tarafından soruldu
...