0 oy
301 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (225 puan) tarafından
Hanımlar merhaba. Kızım tam 5,5 aylıkken ek gıdaya başladık. Öğlen meyve püresi akşam sebze çorbası/püresi gecede yoğurt veriyordum. Birde anne sütü ile besleniyor . Ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu. Artık yumurta sarısı peynir tadımı yapmak istiyorum. Tadimlar bittikten sonra nasıl devam etmeliyim. Sabah kahvaltı öğlen meyve akşam çorba gece yoğurt versem çok olacak. Her gün meyve yada sebze muhakkak verilmeli mi. Bir gün yumurta peynir bebek bisküvisi pekmez şeklinde kahvaltı versem diğer gün meyveli yulaflı yada irmikli pekmezli kahvaltı versem akşam yine sebze gece yine yoğurt olarak devam etsem olmaz mı. Kafam biraz karışık. Bu arada doktor tavsiyesiyle üç öğün veriyordum. Meyveleri hep irmik yada pirinç unu yada yulafla mama yapıp pekmez ekleyip veriyorum. Bazen gün içinde meyve vermeyip gece yoğurduna meyve katıyorum. Şimdi ne yapmalıyım. Yada kahvaltıda yumurta peynir verip akşam sebze çorbası gece meyveli yoğurt mu versem. Bu sefer de yoğurdu hiç tek başına yememiş olacak. Sizler neler yapıyorsunuz.
Bebek Ayı 6.5

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
9. Ay bitimine kadar kahvalti ve oglen yemegine devam edersun ama sen 7 ayi doldur ustersen. 7. Ay bitimine kadar sabah kahvalti ogununde tadimlar yao. Yarim cay vir cay bardaginin 3 te ikisi kasar ogun verebilirsin. Yumurta sarisi ve peynir tadimina gecebilirsin tussuz lor peynir yada ltussuz labne verebilirsin. 7 ay itubari zeytin yada zeytin ezmesi deneyenilirsin. Kahvaltininyanina ihlamur, elma kurususunu demletebilir, yada icine limon sıkılmış pekmez icirebilirsin ancak bunlaruda 3 gun tadimla tanistirarak. 7. Aydan sonra kiyma, tavuk balik kata bilir et suyu olarak corbalarina pilavlarina koyabilirsin. Ama her verecegin yeni seyi daha once alerjisi olmayan seylerle karistirip verebilirsin. 

Cok pure halinde yaoma taneliye damaginda ezmeye alissin. Tussuz ekmekte denetebikirsin. Gun iccinde suyu muhaja ver ve emiyorsa her istediginde emsin. Bebegin yemegi her daim yiyecek ama 24 aya kasar emme istegini red etme.  Ve yenedigi aman kesinlike zorlama.
-Reklam-
0 oy
(490 puan) tarafından
Benim kızım 4.5 aylıkken başladık ek gıdaya. Doktorumuz bize meyve ve sebzeleri bir götürelim dedi. 6. Ayda kahvaltılara başlıcaz dedi. Yani kısaca sabah kahvaltı öğlen meyve püresi akşam yemek şeklinde diye söyledi fakat doyumluk değil tadımlık şeklinde azar azar. Kahvaltida zeytin yumurta sarısı labne peyniri verebilirsin. Birde meyve suyu:) 
0 oy
(21 puan) tarafından
Merhaba gece derken kaçta mesela ? Gece öğünü nasil yapıyorsunuz yoğurtla? Benimkini en geç 20-20.30 da yatırıyorum o saatten sonra da AS+ mama devam ediyoruz.
(225 puan) tarafından
Merhabalar:) kızım bir yaşına geldi. Yoğurdun artık ikindide yiyor. Akşam 8 de akşam yemeği yiyor gece yatmadan öncede bazen meyve bazen muhallebi vs veriyorum. O günkü yemeğini yeme durumuna göre yatmadan verdiğim şeyler değişiyor. Gece yoğurt veriyorum dediğim yatmadan bir saat önce falandı. Geç uyuyan bir bebekti. Halada öyle. Geç uyuduğu için akşam yemeğinden sonra biseyler yedirmeye çalışıyorum. Yani sizin bebeğiniz normal saatlerde uyuduğu için o saatten sonra anne sütü ve mama ile devam etmeniz mantıklı. Kaşık maması vs de verebilirsiniz yatmadan. Yada biberonla içilen kaşık mamaları var hero baby elmalı olan ve muzlu olan sıvı yapılıp biberonla veriliyor. Tabiki tercih sizin denemek isterseniz tok tutuyor ama benim kızım sevmedi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 318 göst.
19 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nursenur (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 165 göst.
10 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tuğçem❤️ (372 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 169 göst.
22 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kanatsız melek (125 puan) tarafından soruldu
...