0 oy
353 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (30 puan) tarafından
Bebeğimin iştahı hiç yok. Günlük rutinimiz şu şekilde:

Kahvaltı:

Kahvaltısına yumurtayı haşlıyorum. Sarısına zeytini incecik edip, labne peynir, salatalığın suyu, ekmek ufağı koyuyorum. Bunları tek tek kesinlikle yemiyor. Değişiklik olsun diye omlet çeşiyleri, pankek çeşitleri yapıyorum yemiyor. Elinde oynayıp atıyor. Ağzına minik minik versem zorlayınca öğürüyor ve kusuyor. Bu karışımı bile çoğu zaman yemiyor. Yemediğinde aç kalmasın diye bebe bisküvisi veriyorum. Aradan 1 saat geçtiğinde de 1 çay kaşığı pekmez veriyorum. 

Öğle:

Et, tavuk, balık gibi katı gıdaları eline veriyorum ama mıncıklayıp atıyor. Ekmek versem ufalayıp atıyor. Bisküvi veriyorum kırıp atıyor. O an hangisi varsa çorbalardan(kırmızı yada yeşil mercimek, ıspanak, tarhana vs gibi) içine et, tavuk, kıyma hangisi yakışırsa onu koyup, ekmek ufalayıp yedirebilrsem yediriyorum. Yoksa zorlayınca kusuyor. Ek olarak yanında yoğurt, sıkılmış meyve suları vs oluyor. Ama bunları yanında çoğu zaman yemediğinden birkaç saat sonra veriyorum.

Akşam:

Öğle yemeğindeki gibi çorba tarzı yada kabak yemeği gibi yemeklerden verebiliraem veriyorum ama yedirebildiğim katı yemek sayısı yok denecek kadar az. 

Uykuya geçmeden önce:

Bebe bisküvisi yada mamasında veritorum. Mamayı 50 cc içiyor yada içmiyor. 

Yani demem o ki bunlar benim zorumla yeniyor. zorlamasam iştahı hiç yok. Zorlayarak yediğinden sanırım hiç yedikleride yaramıyor. Çoğunda kusuyor. Eline verdiklerimi yemiyor, atıyor, parçalıyor, ufalıyor. Bıraksanız sabahtan akşama kadar hiçbir şey vermeden durur. Sadece anne sütünü içiyim istiyor ama 11 aylık artık anne sütütle doyması imkansız. Ne yapacağımı şaşırdım. Burda yiyen bebekleri gördükçe imreniyorum. Maşallah ne güzel. Darısı benim yavruma. Artık uyku uyuyamıyorum geceleri stresten. 

Bana önerebileceğiniz bir şeyler varsa yardımcı olun lütfen. 

3 Cevaplar

0 oy
(1,470 puan) tarafından
Bişey diyeyim mi ben çalısıyorum kaynanam bu kadar ilgilenmiyor bnde bu kadar ilgilenemedim hiç ne yiyorsak ona agır gelmeyen verdık mama yemiyor sadece bizimki özen gösterdıkce yemekten soguyor çocuklar herseyi yesin yani ona ozel bişey yapma 
(1,470 puan) tarafından
Bu arada atması parcalaması normal onu kesfedip inceliyor oglum da 11 aylık olacak onun da tepkileri öyle ama katı sert seyleri yemeyi daha çok seviyor su sıralar kendı oynuyor agzına goturmuyor eline verince suan hazır degıl sanırım onları tanıması lazım daha çok ben besliyorum
(30 puan) tarafından
Tamam da canım internetten doktorları dinliyorum. 1 yaşına kadar katı gıdaların %70 ini yemesi lasım diyor. Biz katı gıdalara geçemiyoruzki öğütüyor, yutamıyor, kusuyor. Yada yutmak istemiyor. Hani korkuyorum ayına göre geri kalmasından. İlk bebeğim. Bunlar normal mi yani?
(1,470 puan) tarafından
Çok açıkınca vermeyi dene aç olunca ister istemez yemege karnını doyurmaya çalısacaktır sonra da zaten elinde ne gorurse yemege çalısıyor.. Elma ver eline oynasın ısırmaya çalısacak oyle oyle biraz oynarsak yemege gecer
-Reklam-
0 oy
(5 puan) tarafından
Benimde hepsi aynı 11 aylık oldu ve hicbisey yemior doktora mi gotursek
(30 puan) tarafından
Brn alrım randevu götürcem canım. En azondan aklımda kalmasın. Çok üzülüyorum çünkü
0 oy
(39 puan) tarafından
Benim bebegim de 11.5 aylık yazdığınız her seyi yaşıyorum dediğiniz gibi ben zorlamasam aksama kadar ac kalabilir

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 179 göst.
2 Aralık 2019 12-24 ay arası bebekler kategorisinde turkmenburcu (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 352 göst.
27 Şubat 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fatma Özfen Selvili (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 984 göst.
16 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SedOkyay (119 puan) tarafından soruldu
...