0 oy
327 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
8 aylık bebeklerinize neler yediriyorsunuz?
Bebek Ayı 8

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Et, balikz tavuk

Bezelye, kabak, havuc patates gibi yiyecekler

Makarna ve pilav 

Yogurtlu ve et suyu corbalar.
(5 puan) tarafından
Dişi çıktı mı bebeğinizin
(317 puan) tarafından
Çiğneyebiliyomu bu saydiklarinizi
(845 puan) tarafından
Bizimki hala sulu mama kıvamı yiyor nasıl makarna verşyorsunuz siz dişi de çıktı bizimkinin üstelik
(168 puan) tarafından
Minik minik bölün verin bebeğiniz onu damağıyla ezer çok diri olmasın tabi pirinç zaten verdikçe verdikçe zamanla alışacak benim kızımda 8 aylik 2 gün önce ilk dişini çıkardı ben corbalarina pirinç kıyma ekmek gibi şeyler ekliyorum yiyor, bebek keki yapıyorum pankek yapıyorum minik minik veriyorum ilk baş zor oluyor onun içinde ama zamanla oda alışıyor, mesela patatesli havuçlu mücver gibi yapıp yoğurtla yumuşatip verebilirsiniz ilk başlarken minik minik gibi. Köfteyi de öyle artık yiyebilir
(845 puan) tarafından
Köfte yapıp eline veriyor musun canım aslında vermek lazım galiba ama şu sıralar hiç zamanım yok ekstra uğraşıp farklı ek gıdalar hazırlamaya basit çorba yoğurt verip geçiyorum birazda korkuyorum eline bişey verip kendi yesin diye beklemekten
tarafından
Elizim 6 ayda basladigimda her sebzeyi yumusak bir sekilde pure haline getirmeden damağı ile ezebilecek sekilde verdim. 8 ayda damagiyla iyuce pisirilmis majarna ve pilavı damaginda ezmesinde sikinti yasamadik. Ayrica eti kofteyi sebzeleri ile haslarsan ve ezersen gayette yenilebilir.

Ben sebzelerinin icine sogan ve sarimsakta ekledim hepsi 3 gun kurali ile gititi. 7 ayda baharat bile verdim cay kasiginin ucuyla.

8.5 ayda alt dislerimiz cikti ancak bunlari tamamem.pure yaomadan verirseniz damagiyla eziyir zaten. Makarnayi iyuce haslayinca damaginda ezer.

Kofteyi 9 ayda verdim eliyle yiyor zeytin yagi ile biraz cevirdikten sonra biraz su ike iyuce pismesini saglarsiniz.

22sinde 1 yas olucak domtes ve salca denemesindeyiz yumurtanin beyazinida yaptikmi vizimle ayninolucak yanlizctuzu cok az aticaz biz nasil olsa ekleriz.

Bebege ne kadaruxin sure pure verirseniz o kadar zor cignemeyi ve yemegi ogrenir.
-Reklam-
0 oy
(379 puan) tarafından
Sebze, kıyma, tavuk. Genel de çatalla çok az ezerek veriyorum. sadece bakliyatlara geçemedim. Çok gazlıydı 7 ay. 1 aydır rahatız derken dün mercimek vereyim dedim demez olaydım. 
0 oy
(254 puan) tarafından
Bahşre alp'in yorumuna katılıyorum.. Genel olarak herşeyi taneli veriyorum iki alt dişi var, 
0 oy
(98 puan) tarafından
Herşeyi veriyorum canım baharatlı olmayan tuzsuz olan tüm yiyecekler
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Bebeğini dik konumda mama sandalyesinde oturt. Herşeyden minik parçalar halinde koparıp ver. Dişi olmasa bile yiyebilir. Çiğ nohut büyüklüğünde parçalar ideal olur. Sakın püre yapma, blender yasak. Yoksa bebeğin ileride çorbanın içindeki pirinci bile çıkarır. 1 yaşına kadar bal, tuz, şeker yasak. Sebzelerle başla, yoğurtla başla. Sonra meyveleri de verebilirsin. Daha önce basladiysan et, balık, köfte, tavuk protein grubundan mutlaka ver. Ciğer ver mesela çok önemli. Karbonhidrat ağırlıklı besleme ama mutlaka onu da yemeli her gün. Kilosuna uygun porsiyonlar hazırla. Emzirmeyi de ihmal etme. Günde 3 kez ek gıda yeterli olacaktır.  Ogurmesine izin ver nasıl müdahale etmen gerektiğini de mutlaka öğren. 
(2 puan) tarafından
Saydiklarinizin hepsi gayet guzel ciger haric.ciger 1 yasindan once verdirmiyor doktorlar sakatat grubunda oldugu icin bakteri uremesi ckk cabuk olabiliyor cigeri anne yesin bol bol sutunden gecsin diyelim.
0 oy
(516 puan) tarafından
Kıyma sebze tavuk yumurta çorbalar artık çorbanin içine ekmek dogruyorm yumurtayı haslardim hep bugün omlet gibi yaptım bende korkuyordm bişey olur mu diye ama küçük küçük kestim ztaen ince bişey yedi sorun olmadı çorbaların içine pirinç falan atiyorm bakliyat tan sadece mercimek verdim diğerlerine de geçeriz daha makarna vermedim onu da vermek istiyorm şehriye verdim yine çorbalarda meyve veriyorm Yulaf irmik vs ile meyveli muhallebi bebek keki ekmeği yaptım onları da verdim eline bikac kez ufaladi biraz da yedi .. siz de eline verin alışır zaten benim kızım da 8 ay 22 günlük 
(516 puan) tarafından
Dişi çıkmadı henüz

İlgili bir soru bulunamadı

...