0 oy
561 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (845 puan) tarafından
Millet eline köfte yapıp kek yapıp veriyoruz diyor ama ben hala güvenemiyorum yoğurt çorba yumurta sarısı peynir vs verip duruyorum siz neler yapıp veriyosunuz ek gıda rutininiz nasıl

8 Cevaplar

+3 oy
(8,813 puan) tarafından
Yahu bu millet dedikleriniz çok mu önemli? Sizin çocuğunuz da onların yapmadığı bir şeyi onlardan iyi yapıyordur. Asıl 7-8 aylık çocuk dediğiniz gibi köfteler kekler yiyorsa sorun var. Burada da böyle çok anne var, kendilerini çocuklarının kilosuyla yedirdikleriyle başarılı saydıkları için başka anneleri görünce başlıyorlar bol bol sallamaya. Emin olun duyduklarınızın çoğu ya yalandır ya abartı.

Ayrıca 7-10 ay arası çoğu bebekte iştahsızlık ve ek gıda reddi olur. Çünkü bir yandan diş çıkarıyorlar bir yandan da emeklemeye, ayağa kalkmayı öğreniyorlar, beyinleri bunlarla meşgul olduğu için ek gıda ile ilgilenmiyorlar.

Eğer ısrarcı ve zorlayıcı olmazsanız, biraz da çocuğunuzun kendi kendine döke saça yemesine izin verirseniz 10 aydan sonra yavaş yavaş değişmeye başlar. 
-Reklam-
0 oy
(909 puan) tarafından
Elinde sadece ekmek kemiriyor 10 aylik onun haricinde bennbesliyorum. Kek yada pankek yeniyor parcalayp atiyor
(845 puan) tarafından
Hangi ekmek peki
(909 puan) tarafından
Normal yedigimiz beyaz ekmek kepekli ekmek o gun evde ne varsa veriyorm eline zaten yedigi miktar cok az o ekmekle oYalanirken kasikla yemegini yediriyorum
0 oy
(10 puan) tarafından
Yemiyor sen yine yumurta peynir  verebiliyormussun canım sadece anne sütü verdiğini alıp atıyor 
(81 puan) tarafından
Aynen vallabbenim kızımda 8 aylık olacak ama sadece qnne sütü başka da birsey yemiyor ek gida ya ağzını kapatıyor
0 oy
(336 puan) tarafından
 valla canım bebegime özel ne yemekler yaptim ama hic birini yemedi bende artik rutin  evde gunluk ne yemek pisiyorsa ondan veriyorum   8 ay 10 gunluguz
(214 puan) tarafından
Aynen ben de bebeğime özel ne güzel mamalar yaptım yemedi şimdi biz ne yersek ondan veriyorum 2 3 kaşık yiyor en azından
(845 puan) tarafından
Ama onların yağı kızmamış olcak baharatsız olacak bizim yediklerimizle uymuyor ki
(214 puan) tarafından
Zaten kızmıyor ki yemek yağları baharat da olmuyo
(845 puan) tarafından
yemeklerde genelxe altta soğan salça kavruluyor
(214 puan) tarafından
O kadardan bi şey olmaz bence
0 oy
(670 puan) tarafından
Köfte baharatlı tuz veriyorlarsa tuzlu aynı zamanda kek de şekerli. Bunlar bu aydaki bebeklere yasak. Eline bir şeyler vereyim diyorsanız ben havuç salatalık yeşil soğan elma falan veriyorum. Sağlıklı en azından.
(157 puan) tarafından
Kek bebek için pekmezle yapılıyor köfte de baharatsiz yine 1 yaşına kadar besini kendiniz hazırlıyoruz mecburen
0 oy
(877 puan) tarafından
Kahvaltı omlet çeşitleri yumurtalı patates pankek peynir labne tahinpenkmez vs öğlen çorbalar tarhana yogurtcorba şehriye çorba mercimek vs.yogurt köfte pırasa kereviz ıspanak kuzu pirzola makarna pilav et bizim yediğimiz tun yemekler kısaca he birde somon ama biz şuan 11 aylık olduk tam emin değilim bazılarını 9.ayda başladım instagram var ise ekgidaannelerini takip edin çok tarif var bilgi vat 
0 oy
(8,933 puan) tarafından
7-8 aylik bebek blw ile ek gidaya baslamadiysa eliyle kofte ve kek gibi seyler yemek zorunda degil. Her gun yumurta, sebze yemeklerine de kiyma katarsaniz yeterli olacaktir. Bebegim 7-8 aylikken sabahlari sebzeli omlet ve peynir, aksam da kiymali sebze yemegi veriyordum. Kofteyi de sulu kofte gibi yapip verebilirsiniz. O sekilde de yiyorlar. Ara ogun olarak da meyve ya da yogurt verebilirsiniz. Verdikleriniz ayina gore uygun seyler. 
(499 puan) tarafından
Benim bebğim de 7 bucuk aylık
Kıyma tavuk eti tadımlarına hangi ayda başlanıyor ben daha hiç vermedim. Sabahları kahvaltı omlet pankek gibi... İkindi de ara öğün veriyorum meyveli yulaf Yogurt kendi yaptıgım bisküvili... Gibi
Tekrar Bi ana öğün koymadım ama. Bu ay bitsin 2 ana bir ara öğün yapacaktım. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ilk bebeğim ama.
Kıyma tavuk eti gibi şeylere ne zman hangi ay başladınız tadıma Merve hanım. Birde tahin cevz fındık  bunları vermedim versem mi 3 gün kuralına uygun olarak. Ayına uygun mu bunlar.
(499 puan) tarafından
Birde demişsinz ya akşam Sebzeli kıyma yemeği diye. Salçalı domatesli miydi bunlar. Daha domates de tatmadık.
(8,933 puan) tarafından
7. aydan itibaren kiyma, tavuk, balik verilebilir. Ben tavuklar hormonlu diye tercih etmiyorum ama koy tavugu ya da organik tavuk verebilirsiniz. İsterseniz simdi bir aksam yemegi ogunu koyup kiymali iceren sebze yemegi ekleyebilirsiniz. Bu ogunu eklerseniz ara ogunu az verin. Tahin, ceviz, findik icin biraz erken. Ben ogluma tahini 1 yasindan sonra vermeme rağmen alerji yaptı. Agir bir besin. Kuruyemisler de alerji riski oldugundan 1 yas gibi baslamak daha dogru sanki. Yemekler salcali domatesli degil. Domatesi 9 aylikken pismis olarak verdim. Mesela kereviz, kiyma, kapya biber cok az suda haslayip,  zeytinyagi ekleyerek verebilirsiniz. Kapya biber biraz salca niyetine koyuyordum ben. İsterseniz kapyadan bebek salcasi da yapiliyor. Ben direkt kendisini koyuyordum.
(499 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ediyorum :) sağolun.
(8,933 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(157 puan) tarafından
Bizde 8 aylık olduk sayılır ben kahvaltı rutindir yulaf labne  peynir yumurta ceviz  , öğlen yogurt veriyorum aralarda bol bol emziriyorum akşam ise çorba yada yogurtlu püre.. çorbalar da sebezeden ve kıyma dan oluşuyor   bide biz kahvalti yaparken eline ekmek veriyorum onu yiyor kontrolumuzce boğazına felan kaçmasın diye .. dışarıdan yiyecek vermiyorum kendim hazırlayıp yediriyorum ..
(233 puan) tarafından
Kaç öğün veriyorsun canım gün içinde
(157 puan) tarafından
Dediğim gibi yogurt katarsan 3 oluyor

İlgili sorular

...