0 oy
691 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (628 puan) tarafından
Merhaba anneler asilar otizmi tetikliyot diye bir sitede bilgi okumustum acikcasi aklim karisti bir kac annede ben bebgime hicbir asiyi yaptirmadim diye yorum yapinca icime kurt düştü 15. Ay asilarindan sonra oluyormus bu asilar canlı asilarmis vesayre vs işte sizin fikirleriniz nelerdir acaba 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Otizm ile yapilan araştırmalarda genetik yatkınlığı olan hastalarda daha cok görüldüğü aşıya l, tvye yedigiyle ictigiyle yada dusmesiyke alakali kesin bur bulgu olmadihi yespit edilmiş. Asilar yapiyor olsa büyük bir çoğunluğun otizm olmasi gerekir. Bebeginizi genetik yatkinligi varsa aile icinde otuzm vakalariniz varsa asi vurdurmasanizda o cocuk otizm olabilir. 

Asilar hakkinda dr osman gonulalin videolarini seeyredin. Ben asilarini yaptirdim genel kontrollerinide yaptoriyorum otizm belirtimiz yok ancak de genetik faktorden cikmayacagini garanti edemeyiz.
-Reklam-
0 oy
tarafından
düzenlendi
Yani canım 15 yaşında ve 11 yaşında çocuğuma yaptırdım şimdi ise 16 aylık oğluma yaptırdım hiç bir sıkıntı yaşamadım hamd olsun en doğrusu çocuk doktoru ile konuşup bilgi almak ama özel çocuk hekimi ile bana göre o şekilde kesin net bilgi alabiliriz çünkü her site yazılarına güven olmuyor.
0 oy
(4 puan) tarafından
Görümcemin oğlu otizmli, o da KKK açısından sonra tetklendiğini söylüyor. 

Ayrıca çocuğu götürdüğü özel eğitim merkezinde otizmli çocuğu olan başka anneler de KKK aşısıyla aynı zamanda otizm belirtilerini göstermeye başladıklarını söylemiş.

Ben bu aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum 
(174 puan) tarafından
9. Ayda yapılan asi mi dediginiz
(220 puan) tarafından
O hangi aşı oluyor
(426 puan) tarafından
Yahu ne alakası var kkk aşısıymış...  bebek anca o vakitte tepki vermeye başlar o ayda da o aşıya denk gelmiştir... Aşılardan olsa ülkenin %80 85i otizmli olurdu..
Profil image (2,029 puan) tarafından
Kkk aşısı 12.ayda yapılıyor. Otizm belirtileri de anca o aylarda yeni yeni görülmeye başlar. En erken teşhis için 18.ay beklenir. Kkk aşısını 2 doz yaptırdık kızıma. Hem 9.ayda(vakalardan dolayı isteğe bağlı erken doz) hem de 12.ayda. Şu an 25 aylık ve gayet sağlıklı. Otizm doğuştan gelen bir şey.
0 oy
(1,362 puan) tarafından
Sanmıyorum otızm doğuştan gelen bişey 
0 oy
(8,813 puan) tarafından

Öncelikle 15.ayda aşı yok :) Canlı aşılar 2,6,12 ve 18.aylarda yapılıyor (Verem, oral palio, kızamık ve su çiçeği). Neden özellikle 15.ayda çıksın? Ülkede her çocuğa bu aşılar yapılıyor, aşılar otizm yapsaydı ülkedeki tüm bebeklerin Otizmli olması gerekirdi. Ha çocukta zaten otizm alt yapısı vardır, tetikler ona bişey diyemem bunla ilgili bir veri yok ama aşı oldu da otizm oldu denilemez. 15 aylık çocuğa da otizm tanısı konması pek mümkün değil. 

tarafından
Ben gerçekten kulaktan dolma şeylere inanıp bu kadar gerekli şeyleri yaptırmamanin mantığını çözemiyorum.
Bebekleri Bu hastalıklardan birine yakalandiklarinda bakalım aynı şeyi dusuneceklermi?
Bir hastalığı önlemek için diğer hastalığı es geçiyorlar.
Keşke özel ücretli aşilarda ücretsiz olsada onlarida herkes vurdurabilse.
Kızımın tüm aşılarını eksiksiz yaptıracağım yaptırıyorum da.
Rotavirusude yaptırdım.
Ama şuan bütçemiz menenjite yetmiyor
2000 TL civarı dediler.
Teyzemin oğlu 7 aylikken menenjit geçirmiş. Sapasağlam çocuk engelli kalmış. Şuan 39-40 yaşında. Afedersin özel bolgesini bile annesi tıraş ediyor.
Eskiden para yokmuş bilgi yokmuş. Ama şimdi herşey elimizin altında.
Buna rağmen ben aşı yaptırmayı düşünmüyorum demek büyük cesaret
(628 puan) tarafından
Ben 15 diye hatriliyor olabilirm 18 miş
(628 puan) tarafından
Ben 15 diye hatriliyodum 18 miş
(8,813 puan) tarafından
Eee 18 olsa ne olacak ki? O zamana kadar da canlı aşılar yapılıyor. 18.ayda pat diye Otizmli mi olacak? Kızıma isteğe bağlı aşılar, dahil hepsini yaptırdım, 20,5 aylık, cin gibi bir çocuk maşallah
(628 puan) tarafından
15 degil 18 demissiniz ona istinaden söylemiştim
0 oy
(427 puan) tarafından
Cem Kinaciyi dinle cnm youtube da var videosu o sana merak ettiklerinin hepsini cevaplar, kendisi hem hekim hemde otizmli bir cocuk babasi
0 oy
(523 puan) tarafından
Maalesef yeğenim o bahsettiğiniz canlı aşıdan(kızamık kızamıkçık kabakulak) sonra otizm oldu belirtileri başladı normal çocuk gitti başka çocuk geldi Rabbim kimseyi sınamasın bununla. 
(628 puan) tarafından
Hangi ay  asisi oluyor ben 9 LA 12 Yİ Yaptrdim ama
(523 puan) tarafından
Yaptırdığınız iki aşı da aynı aşı 12.ayda yapılıyor kkk aşısı ama şimdi 9.aya da pekiştirme dozu koymuşlar. Aşıyı yaptırırken ebeye sorun bu ne aşısı neden yapılıyor diye bilgi verirler hoş ben bilgi veren ebeye de rastlamadım.
0 oy
(9,100 puan) tarafından
Okul birincisi çocuğum tüm aşıları da tam. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bende ortaya bir laf atayım aşılar sayesinde birinci oluyor.  
0 oy
(336 puan) tarafından
Otizm doğuştan var olan, ama bişeylerin tetiklenmesiyle ilerleyen bişey. Çocuklar genelde aşıdan sonra huzursuz oluyorlar, bence bu nedenle aşıdan sonra ortaya çıktı deniyor. Ama aşılar böyle bişey yapsa şuan ortalık otizmli insanlarla dolu olurdu. Aşılarını tam yaptırın derim, arkadaşımda yaptırmadı hiçbir aşıyı. Çocuk sürekli hasta şimdi, kullandığı antibiyotikler ilaçlar mahvetti çocuğu, annede çok pişman.
0 oy
(570 puan) tarafından
Malesef etrafta o kadar cok bılmıs  var kı o asıları  yaptırmayan anneleri  sıddetle kınıyorum  bebeklerine iyilik ettiklerini sanıyorlar  öyle bı kesim gerçekten var cocuk zaten otizme yatkındır o açıdan sonra oldu diye  ona buna bahane ararlar Allah  boyle  cahillerden  uzak etsin tek duam bu bilmiş  cahillere  sozum...
(523 puan) tarafından
Bunu aşı karşıtı olarak yazmıyorum ama siz nasıl bebeğinizi düşünüyorsanız onlar da düşünüyordur emin olun herkes kendi inandığını yapar.
(523 puan) tarafından
Cahilden kastınız ne bu ülkede evladın aaşı yaptırmayan savcı var davayı kazanan yani cahil kısmını da anlayamadım.
(570 puan) tarafından
Okumuş  insan  cahil  olamaz mi  yanı
(570 puan) tarafından
O kadar çok okumuş cahil  tanıyorum  ki  aklınız sasar
(523 puan) tarafından
Buna cahil değil de sizin gibi düşünmeyen diyelim ben aşı yaptıranlara da yaptırmayanlara da cahil diyemiyorum kendi kararı kendi fikri diyorum.
(570 puan) tarafından
Aslında haklısın  canım
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Öncelikle otizm genetik diğer etkenler belki otizmi ilerletiyordur ama aşıyı hiç duymadım 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 367 göst.
0 oy
8 cevap 478 göst.
5 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde yesim03 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 802 göst.
...