0 oy
334 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından

Merhaba sevgili anneler, 

251 günlük bebeğim var. Günde 3 kere mama + bir iki sefer ek gıda + geri kalanlar emzirme şeklinde karma bir beslenmeyle ilerliyoruz. Ben oğlum 93 günlükken ilk reglimi oldum. 4. Reglimi beklerken hamile kaldığımı öğrendim. İlk başta üzüldüm çok yıpratıcı olacağı için ama artık alıştım olumlu yanlarına odaklandım, demek ki hayırlısı böyleymiş. Ama nasıl ilerleyeceğim konusunda biraz kafam karışık. Aşağıdaki sorularımı, benim durumumu tecrübe etmiş anneler cevapsız bırakmazsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

1. Süt korur muhabbeti var ya, orda sütün koruması annenin regl olmasını engellediği için mi hamile kalmıyor, yoksa regl olsa da emzirdiği için mi hamile kalmıyor? (Bende o sürpriz bebeklerdenim ablamla aramda 10,5 ay var. Annem 40ı bitince direk hamile kalmış bana, adet görmemiş o yüzden o ayrımı ondan sağlayamıyorum)

2. Emzirdiğiniz bebek ile hamile kaldığınız bebeğiniz arasında kaç ay fark var?

3. Hamile kaldığınızda emzirmeye devam ettiniz mi? Annem bana hamile iken eski insanların da yönlendirmesi ile çocuğu zehirler diye (beni mi ablamımı orasını tam kestiremiyorum) ablamı emzirmeyi bırakmış. Bunun aslında doğru olmadığına yönelik şeyler okudum emzirmek istiyorum 9 mayısta bebeğin gerçekten var olup olmadığını kanıtlamak için gittiğim dr'a emzirirken hamile kaldığımı söyledim emzirmeyi bırakmam konusunda beni uyarmadı, ama sağlık ocağına hamile olduğumu söylemeye gittiğimde ordaki hemşire bırakmam gerektiğini söyledi. Ben devam etmek istediğimi, beslenmeme özen göstereceğimi söyledim. Kendisi de emzirirken kasılmalar oluyor o kasılmalar düşüğe sebep olabiliyor dedi. Bunu ilk defa duydum. Siz nasıl bir yol ilerlediniz, bilgileriniz neler bu konuda?

4. Diyelim ki emzirmeye devam ettim, doğumdan sonra 2 bebeğimi de emzirmeye çalışıyorum mesela, büyük bebeği öbürünü emzirirken nasıl memeden kesicem, çok üzülür gibime geliyor. :(

5. Bebekleriniz arasında kardeş travması vs oldu mu ya da kıskançlığı? 3 kardeşte biz yakın aralıklarla büyüdük kendimizin farkına vardığımızda zaten öbür bebeğinde var olduğunu gördüğümüzden dolayı bi travma olmamıştır diye düşünüyorum, aksini yaşayan var mı?

6. İki bebeğe de aynı anda bakabilmem için tavsiyeleriniz, beslenme konusunda önerileriniz var mı? 

Bebek Ayı 251 günlük

1 cevap

0 oy
(877 puan) tarafından
Emzirebilirsiniz doğduktan sonrada ikisini de emzirebilirsiniz tandem emzirme deniliyor araştırın 
Profil image (77 puan) tarafından
Teşekkürler, araştırıcam bunu.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 189 göst.
0 oy
2 cevap 460 göst.
0 oy
7 cevap 464 göst.
...