0 oy
2,520 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (209 puan) tarafından
Calpol için belli bi kullanım süresi var mı şu kadar zaman sonra etkisi geçer vs gibi bi durum var mı cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim 

15 Cevaplar

+1 oy
(180 puan) tarafından

image

prospektüs okunduğunda uygun koşullarda saklarsanız, kutu üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar kullanabileceğiniz yazar :)
(10 puan) tarafından
O açılmadan kullanılabilecek süre
(180 puan) tarafından
Eğer açıldıktan risk olursa kutu üzerinde mutlaka açıldıktan sonra şu kadar sürede tüketilmelidir şekilde bir ibare olur.  

Mantıken düşününce de  1 ay içerisinde veya 6 içerisinde atılması saçma çünkü öyle olsa küçük ambalaj yapılırdı 1 ayda o şişeyi bitirmek imkansız bir durum.  Eğer bitiyorsa o daha vahim bir durum.
(10 puan) tarafından
Sıvılarda hem bakteri ürer hem etkisi azalır 1 aydan sonra riskli
(180 puan) tarafından
Eğer bu şekilde bir risk olsaydı yasal olarak kutu üzerine açıldıktan 1 ay sonra tüketilmemelidir şeklinde bir ibare bulundurulması zorunludur. Bu ibare bulunmuyor ise herhangi bir risk söz konusu olmaz tabi ki belirtilen koşullarda muhafaza edildiği takdirde.

Bakteri üremesi olursa bunu kokusu, renk değişimi, gaz oluşumu vb gibi durumlar ile kendini belli eder, ek olarak yoğunluğu bakımından bakterilerin üreyebileceği düzeyde bir su aktivitesi değerine sahip değildir, eğer bakterilerin optimum üreme şartlarına sahip olsaydı da mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli şeklinde bir ibare bulundurulması gerekirdi.

Kullanımında sakınca olmadığı halde bu şekilde ilaçların bilinçsizce çöplere atılması çevre kirliliğinin oluşmasından başka birşeye sebep olmaz maalesef.  Tabi ki kullanıp kullanmamak herkesin kendi özgür iradesidir.
(180 puan) tarafından
1 ay sonra riskli olduğunu kimler söylüyor bilmiyorum ama internetten dahi araştırmanız yeterli olur.  Uygun koşullarda yani 25derecenin altında ve karanlık ortamda kapağı sıkıca kapatılarak son kullanma tarihine kadar kullanılabilir ibaresini göreceksiniz.
(483 puan) tarafından
Walla oyle bişi yok uygun koşullarda saklandığı surece hıcbırsey olmaz son kullanma tarihine kadar ben 15 yasında  kızım war hep içirdım hıc bişide olmadı
-Reklam-
+1 oy
(180 puan) tarafından

image

bu konuda yorum yapmıştım ama tekrar yazmak istedim. Çünkü 1, 2 veya3 ay sonra atılmalı şeklinde yanlış bir bilgi dolaşıyor ortada. Bazı doktorlar kendi düşüncelerini bilimsellikten uzak bir şekilde söylüyorlar. Bir ilacın etkisinin ne zaman yok olduğu, ne zaman kullanımının tehlikeli olduğu veya ne kadar sürede kullanılabileceği konusunda en iyi cevabı eczacılar ve onu geliştiren kimyacılar bilebilir. Bir mühendis olarak söylüyorum, eğer ambalaj üzerinde açıldıktan şu kadar süre sonra kullanılmamalıdır şekilde bir ibare yok ise ambalajinda belirttiği saklama koşullarına uygun sakladığınız sürece son kullanma tarihine kadar güvenle kullanabilirsiniz. 


Genel olarak son kullanma tarihleri ilaçların veya yiyeceklerin kullanımının güvensiz olduğu tarih olarak değil belirlenen o tarihten birkaç ay öncesi olarak belirlenir. Bu da oluşabilicek riskleri tamamen elimine etmek içindir.


Calpol şurubu karanlıkta ve ağzı sıkıca kapatılmış bir şekilde,25 derecenin altındaki oda koşullarında son kullanma tarihine kadar güvenle kullanabilirsiniz. 


Bilinçsizce çöpe atılan her ilaç çevreye büyük bir zarar verir. 


(579 puan) tarafından
Katılıyorum size bende aksi düşünce ile almamıştım bi defa için almaya gerek yok diye, ne yani bebeğimiz ateşlense açıp versek sonra atmamış mı gerekiyor. Eski usul toz şurup olsa onların günü var.
Bende size katılıyorum 1aydırda kullanıyorum
0 oy
(1,109 puan) tarafından
Herkes 1 ay diyordu ben doktoruma sordum 6 ay kadar kullanabilirsin sorun olmaz dedi.
(209 puan) tarafından
Oda sıcaklığında mı buzdolabında mi saklıyorsunuz
(1,109 puan) tarafından
Oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsin canım
(1,109 puan) tarafından
Bu arada ben doktorumu dinledim 6 aya yakındır kullanıyorum hala etki ediyor canım.
tarafından
Benim doktorumda aynı şeyi söyledi ama açınca buzdobinda sakla dedi. Kendi de kullanmış  cunki çocuklara atmamış. Doktor sonuçta bisey olsa at der
0 oy
(8,818 puan) tarafından
Bize 2 ay sonra çöpe atın demişlerdi
(209 puan) tarafından
1 ay diyen var 2 ay diyen var 3 diyen var herkes farklı söylüyor bu konuda
0 oy
(46 puan) tarafından
Benin sağlık ocagu hemşirenin tam 1 ay sonra at çöpe kullanma tarihi yaz üstüne buzdolabına sakla demisti attim evdekini bugun yeni alicam 
0 oy
(982 puan) tarafından
Eczaci damat oda sicakliginda son kullanma tarihine kadar kullanabilecegimi soyledi disi cikayor uyumadan veriyorum  etki ediyor 
0 oy
(663 puan) tarafından
Banada doktor 15 güne etkisi bitiyor demişti .15 günde bir atıyorum evde herzmn fazladan 1 tane bulunduruyorum
0 oy
(8,953 puan) tarafından

Bu konuda gercekten herkes baska bir sey soyluyor. Ben instagramda bir cocuk doktorunun 3 ay saklanabilir dedigini okumustum, foto ekledim. Acildiktan 3 ay sonra atiyorum.

image


0 oy
(651 puan) tarafından
Özellikle sordum tarihi geçmediği ve kapağı sekerlenmedigi sürece kullanabilirsiniz demsiti 
0 oy
Profil image (5 puan) tarafından
3 ay  saglik ocağına sorduk 
0 oy
(834 puan) tarafından
Doktorumuz kapağı şekerlenene kadar kullan dedi 
0 oy
(214 puan) tarafından
Daha dün sordum doktora bebeğimin ateşi vardı açıldıktan 3 hafta sonra etkisini kaybeder demişti biz de yeni aldık
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Doktor 20 gün sonra at demişti canım diyelim atmadın bu sefer ateşi düşürmezse napçam aklımda soru işareti kalacağına atayım gitsin yani 
0 oy
(265 puan) tarafından
ağzı açildıktan sonra kapak etrafı şekerlenmişse bozulmuş 
0 oy
(7 puan) tarafından
Üstüne her zaman tarih at ve 1 ay dolunca çöpe çünkü şekerleme yapıyor etkisini kaybediyor doktorum öyle söyledi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 842 göst.
0 oy
1 cevap 153 göst.
0 oy
3 cevap 282 göst.
31 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Burcuazra (271 puan) tarafından soruldu
...