0 oy
839 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (233 puan) tarafından
Kızım 8 ay olmasına 3 gün var. Anne sütü alıyor geri kalan sabah kahvaltı labne tahin pekmez yumurta sarısı yoğurt veriyorum tabi hepsini birden değil bir gün başka bir gün başka. Öğlen herhangi bir çorba yapıyorum içine kemik sulu. Ara öğün ya meyve emzigine meyve katıyorum ya da irmikli meyveli muhallebi yapıyorum her gün yoğurt veriyorum gece uyumadan da gece muhallebi yapıyorum cici bebe pirinç unu ya da yulaf unlu falan. Geri kalan hep meme. Öğünlerim bu kadar tabi bunları toplasan 1 bardak yemiyor tamamını gün içinde. Ama tıkanıyorum her gün ne yapsam kaygısı. sizler neler veriyorsunuz birbirimize tarifler versek?:)) Bir de artık yogurduna falan ceviz eklemeyi düşünüyorum robotta çekip ve çorbalarına haftada 2-3 kere kıyma eklemeyi düşünüyorum. 

19 Cevaplar

0 oy
(233 puan) tarafından
...            
-Reklam-
0 oy
tarafından
Cicibebe kismina kadar dikkatle okudum. Hadi pekmez bir nebze kabul edilebilir ama cicibebe vermeseniz daha iyi degil mi?
(233 puan) tarafından
Cici bebeyi kendim yapıyorum canım hazır değil
tarafından
Bu da bana kapak olsun o zmn :D kusura bakmayin :)
(233 puan) tarafından
Estağfurullah canım
0 oy
(157 puan) tarafından
Biz 8 gün kaldı 8 aylık olmasına sabah 1 yumurta sarısı yulaf ezmesi 2 tatlı kaşığı içine 1 adet ceviz ve labne peynir bunu veriyorum hepsini .. öğlen bi kase 5 yemek kaşığı yogurt , akşam çorba yapıyorum kıymalı yapıyorum haftada 3 kemik suyu bütün çorbalara koyuyorum.. meyve çok veremiyorum şu aralar ..
(233 puan) tarafından
Kıymali çorba nasıl yapiyosun canım bende baslicam ve öğün sayın bu kadar mı arttirsammi acaba dedim de
(59 puan) tarafından
Koyma verebilir miyiz artık
(499 puan) tarafından
7.audan itibaren kıyma et tavuk verebilirsin dedi doktorum. Tavuk sadece organik olsun dedi doğal.
(845 puan) tarafından
Kemik suyunu hazır mı aldınız
0 oy
(233 puan) tarafından
..                 
0 oy
(476 puan) tarafından
Kizlar guzel anneler labne vermeyin kendiniz ekşimik yapın çok kolay zaten yapmak..
(30 puan) tarafından
Nasil yapiyosunuz acaba
(476 puan) tarafından
Yogurt mayaliyorum kendimizede yiyoruz ogluma da veritorum ayni yogurttan, 3 gun gectikten sonra bebegime vermiyorum o yuzden 1 lt sütü kaynatiyorum ve kalan yogurdu içine döküyorum o kaynarken kesiliyir zaten ekşimik oluyor
(1,079 puan) tarafından
Ben de lor veriyorum, süt içine limon sıkıyorum kesiliyor hemen zaten.
(476 puan) tarafından
Aa hiç denemedim bikerede oyle yapayım bakalım
0 oy
(233 puan) tarafından
...           
0 oy
(233 puan) tarafından
.              
0 oy
(233 puan) tarafından
.                       
0 oy
(233 puan) tarafından
...             
0 oy
(426 puan) tarafından
Ben tarif kitabı aldım oradan destek alıyorum 
0 oy
(157 puan) tarafından
Herkes nokta birakmis sanırım herkesin ihtiyacı var bu bilgiye jsjdjs
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Avokado ve lor karıştırıyorum birkaç gündür kahvaltıda, ara öğün yoğurt, meyve veya meyveli yoğurt veriyorum meyve verdiysem emzikte yoğurdu akşam yemeğiyle birlikte veriyorum. Akşam da tarhana çorbası veya sebze çorbası, bende tarhanaya ilik koyuyorum. Lor dan çıkan peynir altı suyunu buzluğa koydum onu da sebze yemeklerine koyacağım. Ispanak tadımı yapıyorum 2 gündür sonra bende kıymaya geçmeyi düşünüyorum, ufak paketler aldım ceviz büyüklüğünde kıymayı kağıt gibi inceltip koyacağım.

Bazen bende irmikten muallebi yapıyorum, köyden yumurta geldiyse yumurta veriyorum. Çorbaları için ekmek yapmayı düşünüyorum, tam buğday unu sipariş edeceğim.
0 oy
(233 puan) tarafından
...                
0 oy
(18 puan) tarafından
Biz kıymaya 7 ayın sonunda başladık. Bebeklerin proteine çok ihtiyacı var. Yağsız kuzu kıyma kullanıyorum. Küçük toplar halinde on günlük falan yapıp buzluğa atıyorum. Süt kesiği vermek çok zararlı. Sütün formu değişmiyor. Sütü kayanatıp içine yoğurt falan koyulanı diyorum. Mümkün olduğunca bunu herkese söylemek istiyorum.

Bebek tarhanasını kıymalı yapıyorum çok seviyor oğlum. Sebzeleri de genelde kıymalı yapıyorum. İlk başlarda zor oluyor ek gıda ama sonra bir şeyler üretme öğreniliyor. Sabahları kendim yaptığım bisküviyi tereyağında çevirip sıcak suyla yumuşatıyorum. Peynirle, yumurta sarısıyls falan karıştırıp veriyorum. Biraz karışık yazdım ama çocuğu uyutuyorum :) son olarak, yemeklerine mümkün olduğunca sarımsak koyuyorum. 9 aylığız
(233 puan) tarafından
Sarımsak ne kadar katiyorsun canım yemeklere ve kıymayı çorbalarda nasıl pişirip katiyorsun acaba biz hala pütürlü yiyemiyoruz malesef
(590 puan) tarafından
10 gün var yedi aylık olmasına bende çok korkuyorum ya ne zaman püre değilde bı tık pütürlüye gecicem pirinç vs gibi şeyler ne bilim korkuyorum ya
(18 puan) tarafından
Ben de korkuyordum pütürlüden ama bi yerde bebeklerin öğürmerefleksi yetişkinlerinkimden çok daha kuvvetli diye okudum o cesaretlendirdi beni:) önce az bledır yaptım sonra sadece çatalla ezip verdim. Süre olarak uzun pişiriyorum yemeklerini. Allah hepimize kolaylık versin
(18 puan) tarafından
Sarımsak bir diş koyuyorum ama zaten azcık yapıyorum yemeğini. Her öğün taze pişiriyorum. Kıymayı da uzun sürede pişecek sebzelerle beraber soteleyip haşlıyorum. Kısa sürede pişen tarhana falan gibi şeylere önceden haşlıyorum
0 oy
(21 puan) tarafından
Yapoyorum ama yemiyor canım sıkılıyor bu duruma 
0 oy
Profil image (223 puan) tarafından
Ikizlerim var aynı şekilde uyguluyorum. Sadece ikizlerimin yumurtaya alerjisi var. Yoğurt erişte patates havuç brokoli kereviz karnabahar gibi sebzeleri haşlayıp ezip yoğurtluyorum.

Aynı şekilde bol sebzeli çorba. 

Kuru meyveli veya taze meyveli  cevizli bademli pekmezli kaymaklı  iğde tozlu muhallebi.

Ruşeymili yoğurt.

Kıymada verdim yediler. Katıp karıştırıp sağlıklı olacak şekilde vermeye çalışıyorum. Şifa olsun hepsine inşallah. 
(233 puan) tarafından
Kaç aylık kaç öğün veriyorsunuz acaba
Profil image (223 puan) tarafından
18.ine 9 aylık olacaklar. 4 öğün veriyorum.
0 oy
Profil image (349 puan) tarafından
Bende sabah yumurta sarısı ,keçi boynuzu özü, lor labne,  omlet ,pankek bu tarz şeyler yediriyorm.  Oglen avokado muz elma. Aksam ilikli kemik suyundan corba yapiyorm. Onun haricinde kıymalı kabak ,kıymalı patates ,kıymalı taze fasulye falan yapıyorum.  Bebek salcasi var onu kullaniyorm yemeklerinde.katikli dolma, pırasa yemegi havuç ta koyuyorum. Yeşil mercimekli tel sehriyeyi pisirip veriyorum.  Bazen tel sehriyeyle kiyma yi pisiriyorm.  Ispanak yemegi yapiyorm kıymalı sebzelerin hepsini deniyorum.  Enginar yapicam bu hafta bakalım sevecek mi . Bu arada bütün yemeklerinin yanında 1 kase yoğurt yediriyorum.  Cici bebe 1 2 defa verdim sonra vicdanım el vermedi. Sen evde yapiyormussun ne güzel benim oyle bir vaktim yok . Calisiyorm eşimle mesailerimiz uyuşmuyor kızımla evdeyken normal yemek bile yapamiyorm. 
(233 puan) tarafından
Kaç aylık massallah canım yani iki ana bir ara öğün veriyorsun doğru mu ve pütürlü nasıl veriyorsun ya kızım putirlu yiyemiyor malesef kıymayı çorbalara nasıl katabilirim bir de acaba :)
Profil image (349 puan) tarafından
21 inde 9 aylik olcak kuzum. Evet doğru. Ben başından beri pütürlu yemege alistirdim . 6 aylikken verdigimde öğürüyordu, almıyordu 7 aya kadar anca alıştı.  Ben kuzu kiyma kullaniyorum ki o oneriliyor zTen baslarda.  Kavurmaadan direk atiyorum ben sebzelerle birlikte.  Önce cikariyordu agzindan yutmuyordu simdi alıştı yiyor:)
0 oy
(233 puan) tarafından
..               .
0 oy
(499 puan) tarafından
Ben sabahları farklı şeyler yapmaya çalışıyorum ama 3 gündür hasta idi birşey yemiyor. İnşeallah geçicidr. 

Sabah Avakadolu omlet en favorimiz... :)  

Kabaklı Yumuşak pankek

Lorlu pat. Topları

Balkabaklı pankek

Kahvaltılık toplar 

Bazen yumurta sarısı lor gibi...

Bunların yanında azcık peynir tuzsuz 1 zeytin tuzsuz ve pekmez 1 tatlı kaşığı koyuyorum.

Ara öğün Hurmalı toplar yapıyorum. 

Yulaf meyveli 

Kendi yaptıgım bebe bisküvili Yogurt

Veya çorba geçen tavuk sulu tavuk çorbası yaptım. Arada sebze gibi.... 

Ve Kefir içirmeye çalışıyorum arada. Sindirim için... 

Arada da meyve veriyorum özellikle armut ve elma.... Kabız oluyor bu aralar da. Ve en az 30 genelde 40 cc su içirmeye çalışıyorum. Havalar ısındı çünkü bayagı.

Şimdilik bir ana yemek daha koymamıştım koyacaktım ama hastalanınca iştahı gitti. İnş düzelsin bir ana menü daha ekleyelim dedi doktor da... O şekilde...

Tabi yapınca bazen yiyo bazen yemiyor işte belli olmuyor....

Bu şekilde bizimde... 1 hafta sonra 8. Ayımız bitecek

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 368 göst.
25 Kasım 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Cemileömer (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
29 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ftmsat (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 275 göst.
23 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Emineeeefe (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 285 göst.
26 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Son_Gül (100 puan) tarafından soruldu
...