0 oy
421 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (279 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 8 aylık sırt üstünden yuzustune dönüyor ama yuzustunden donemiyir destek veriyorum hala tık yok bu bı sorun olur mu başka nasıl bsey yapabilirim bide emeklemiyor çevremdeki aynı ayda olanlar emikliyor falan diyor bu normal mi ilk anneligim acemiyim yardımcı olur musunuz
Bebek Ayı 8 aylık

7 Cevaplar

0 oy
(56 puan) tarafından
Yerde kendi haline bırakın benimkisi 7 aylık suan onceden yapmıyordu sizinkisi gibi yer halisi hazırladım oyuncaklarını koydum onu o halıda bırakıyorum kendi kendisine oynuyor debeleniyor. Şuan artik dönüyor bebekler kendi kendilerine yerde oynaya oynaya ogreniyorlar bırakın oyuncaklarını koyun önüne mesela bi oyuncağa uzanmaya çalışa çalışa kendisi öğrenir.
(279 puan) tarafından
Onu yapıyorum oyun halısını koyuyorum sevdiği oyuncakları koyuyorum ama yüzüstü durduğu için de ağlıyor sonra
-Reklam-
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Dönme hareketi yaptirin internetten bakabilirsiniz bacak ve kalçasından hafif destek olarak bebegin dönmesinii sagliyorsunuz gün içinde oyuncaklarini yere dizin belirli bir süre sonra kendisi yapmaya başlıyor.Tombis bebekler hareketler konusunda biraz yavaş ilerliyor.
(279 puan) tarafından
Onu hep yapıyorum ama bizimki biraz tembel de her hareketi geç yapıyor bunu yapamazsa bı sıkıntı olur mu
(1,484 puan) tarafından
Yani kas gelisimi için yapması gerekir ama bence yapar benimki hiç emeklemiyordu arada geri geri azcik emekliyordu 8.5 aylıkken birden ayağa kalktı sıralamaya başladı 9.5 aylik olduğunda bir baktım sanki aylardır emekliyor gibi birden ileri hızlı hızlı emeklemeye başladı belli olmuyor bebeklerde :)
0 oy
(6,402 puan) tarafından
Hee cocuk emekleme artık unutun bu şeyleri eşim 3 kardeş üçü de emeklememis. Surekli hareketi gösterin bir süre sonra kendi yapar benim oğlumda yapamiyordu göstere göstere öğrendi 
(279 puan) tarafından
Deniyorum sürekli
0 oy
(254 puan) tarafından
Yavaş yavaş yapar canım korkma , sen yere bırak onu hep , her bebek gelişim ayı aynı değil , iki tarafa dönmeyi bir anda yapamazlar benim kızımda ilkte bir tarafa dönmeyi öğrendi sonra diğer tarafa
(279 puan) tarafından
Sabır gerekiyor biraz :-)
0 oy
(314 puan) tarafından
Aynı benimki de öyle. 8 aylık olmasına 12 gün var. Yeni yeni dünden beri bir iki sefer tekrar sırt üstü döndü ama çok çabalıyor emekleme tık yok. 2 aylık bebekken gaz yüzünden yüz üstü yatırıyordum ayaklarına elimi koyunca kendini çekiyordu. Dedim bu erken emekler falan ama nerde. Dizlerinin üstüne kalkıyor hafiften ama popoyu çekemiyor. Sinirleniyor sonra yatmak istemiyor. 
(279 puan) tarafından
Aynen buda öyle sinirleniyor ağlıyor
0 oy
(201 puan) tarafından
Bu normal bişey bence ,benim kızım şuan 8 aylık maşalah bı yeri bırakmıyor emeklliyor ama yani bı akrabamizin çocuğu 10. Ayda yeni emeklemeye başladı. 
(279 puan) tarafından
Masallh. Canım herkes farklıdır onu biliyorum ama bizimki de olduğu yerden kalıyor ondan endişe ediyorum
(201 puan) tarafından
Evet  ,bide ilk olunca   nedense çocuğunuzun biran önce emekleyip , konuşup ,yürümesini istiyor ,biraz sabırsız oluyor insan ister istemez:)
(279 puan) tarafından
Aynen öyle :-)
0 oy
(18 puan) tarafından
Benimde 8 de bişey yoktu 9 a girdik sonra sonra olmaya başladı. Arkadaşımda 6 buçuk aylıkken başlamıştı. Akışına bırak kendini hazır hissedince yapıyorlar . :)
(279 puan) tarafından
Teşekkür ederim öyle yapacam

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 275 göst.
0 oy
3 cevap 362 göst.
0 oy
7 cevap 222 göst.
11 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mldnz (168 puan) tarafından soruldu
...