0 oy
122 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (49 puan) tarafından
45 günlük bebeğim var ve bugün doktor kontrolünde süt alerjisi olduğunu öğrendim. Bebeğim emmiyor ve sagdigim sütle beraber mama destekli besleniyor. Doktor bağırsak hareketlerini dinledi ve gaita örneği aldi gaitada yoğun miktarda lökosit çıktı. Beni arayıp diyete baslamam gerektiğini söyledi süt ve süt ürünlerini yasakladı bebeğime hipp marka mama kullaniyorduk onu da aptamile çevirdi alerjik durumlar için olan mamasindan verdi. Bu durumu yaşayanlar ne kadar sürede çözüme ulaştınız ? Ve bu kadar yasaklı şeyden sonra ne yiyip içtiniz ?
Bebek Ayı 45 gün

1 cevap

0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Ben 8aydır diyetteyim hala çözüme ulasamadsim:)sen dua et sadece süt ürünleriymiş.bizde süt ürünleri yumurta domates kuruyemiş kırmızı erik avakado irmik dut çiğdem...Ben aylarca mısır ekmeği zeytin marul yesilik patates kabak havuç pirinç yedim.bebegim 10aylık. Hep anne sutu aldı.hala lerjisi devam ediyor
Profil image (49 puan) tarafından
Hangi mamayı kullanıyorsunuz ? Bende bugün diyete başladım bebeğim için dayanırım hiç sıkıntı değil yeterki kasilmalari sancıları geçsin ise yarasın. Bize Aptamil verdi doktor haftaya da rapor çıkaracak
(150 puan) tarafından
Neocate kullanıyorum raporlu olandan, Aptamil ile aynı firmanın ürünü. Alerjik mamaların hepsi aynı özellikte sanırım doktora göre değişiyor markası. Ben ağırlıklı olarak anne sütü veriyorum mamayı günde 2 defa veriyorum. Mamanın tadı ve kokusu çok kötü olduğu için bebek alışana kadar biraz reddediyor ama sonra alışıyor. Çok geçmiş olsun.
Profil image (49 puan) tarafından
Maşallah sütüm yetmiyor benim. Ancak günde iki üç kere süt verebiliyorum emse iyi sütüm var ama inmiyor artık.
(150 puan) tarafından
Öncelikle sütüm yetmiyor demeyin, bol bol su için, 2 saatte bir sağım yapın 10ml bile gelse sağın, ben 1 aydır solgar brewers yeast kullanıyorum benim kızıma yan etki yapmadığı için devam ediyorum ama doktorunuza danışmadan kullanmayın bazı bebeklerde kabızlık yapabiliyormuş. Sağım öncesi ve sağım sırasında masaj da yapın. Bol sütlü günleriniz olsun inşallah :)
Profil image (49 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim akşam akşam moral oldunuz :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 246 göst.
29 Ağustos 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bebekadbul (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 117 göst.
12 Şubat 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Efnaberilhan (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 247 göst.
21 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hessss123 (67 puan) tarafından soruldu
...