0 oy
300 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Arkadaslar kizim 20 aylik tuvalet egitimine baslamak istiyorum artik. Kizim cis ve kakayi biliyor ama hic gormedi. Evdeki tum halilarimi toplayip, havalarda isindigo icin bi yandan, poposunu acik biraksam ve her isediginde soylesem kizim bu cis hadi tuvalete vs gibisinden. Nasil olur acaba. Hani diyoeum gordukce cisini tuvalet aliskanligi kazanir mi.. 
Bebek Ayı 20

3 Cevaplar

0 oy
(697 puan) tarafından
Yani denemekten zarar gelmez bence . Dene canım.  Bende 3.5 yaşında oğluma başladım 1 hafta olacak çok şükür yapio geçen sene 2.5 yaşındayken başlamıştım ama makesef konuşması da çok yoktu 10 gün deneyip geri beze döndük.  Şükür bu sene iyi sadece büyük tuvalet solemiio onada alisacak inşallah.  Sana da kolay gelsin canım 
(137 puan) tarafından
Cocuklarinda hazircol masi gerek evet.. bende bi baslayip gorecegim belki alisir.. sizede insallah kolay gelsin. Acaba gun icersinde poposunu acik biraksam disari ciktigimda bez baglasam vs kafasi karisirmi ..
(697 puan) tarafından
Bence bağlama canım annem nasılsa bağlar kafasına girer bakma çok akıllılar . Bi süre dışarı çıkmayı bırak bence ben 1 haftadır evdeyim bugün sadece eşim benn oğlum parka çıktık çıkmadan evde yaptı çişini 3 saat park da altına da yapmadı tuvaletim geldi de demedi 1 hafta daha evde duracağım gidişat iyi
(137 puan) tarafından
Cogu insanlar mesela bebeginiz hazirsa baslayin diyorlsr ama bazen okuyorum 4 yasina kadar bezi birakmayan çocuklar var.. annelerimize sorduğumuzda bi surekli sizi cise gotururduk cis cis diye soylerdik diyo. Basla diyor.. biraz kafam karisti
(697 puan) tarafından
4 yaşına kadar zaten vakti var ilerisi çok geç. Valla bilemiom canım benim annemde dio hiç birinizden çekmedim hemen bıraktınız diye
-Reklam-
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Benim kızım da 20 aylık, kakasını yaptığı saat belli, bazen gün içinde 3-3,5 saat bezsiz gezip hiç çiş yapmadığı oluyor, gece uyanmamışsa bezi kuru kalkıyor, anneden ayrılma kaygısı nedeniyle wc'ye bile beraber gittiğimiz için oraya çiş ve kaka yapıldığını biliyor, ben de bak anne çiş yapıyor, kaka yapıyor diyorum, o da beni banyoda görünce elini bezine götürüp gösteriyor yani çiş mi yapıyorsun demek istiyor ama henüz çiş ve kaka demiyor. Bir kere anne buraya yapıyor sen de daha sonra çişini buraya yapacaksın dedim hiç memnun olmadı bunu duyduğuna. O nedenle ben tüm sinyaller bir arada olmadan başlamayı düşünmüyorum. Yaz sonuna doğru 24 aylık olacak, o zaman denemeyi düşünüyorum.
(137 puan) tarafından
İste cocuktan çocuğa degisiyor... Mesela bende lazimligini banyoya koydum. Ben cis yaparken oda oturup cisini yapiyor. Hatta selpakla piposunu siliyor. Napiyosun dedigimde cis diyor. Ama takltte ediyor olabilir. Ben yinede bi denemek istiyorum bakalim. Belki olumsuz bi surec gecer ama havalar iyiyken denemekte fayda varndiye dusunuyorum..
(8,819 puan) tarafından
Gerçek çiş mi yapıyor yoksa yapar gibi mi yapıyor
(137 puan) tarafından
Yapar gibi yapiyor. Ustunde pijamasi varken oturuyoe klozetine canimm
0 oy
(9,151 puan) tarafından
Alıştırma kulodu tavsiye ederim. Tamamen çıplak olmadı da doğru değil uzmanlara göre mahremiyet in oluşması gerek yavaş yavaş. Çiş için saat başı wc ye gideceksiniz gündüz. Akşam ise 2 saate bir kaldırıp tuvalete gidin. Bir iki kere lazimliga yapınca gerisi gelecek. Ama o bezi tekrar takmayin. Tekrar takınca herşey sil baştan.. Gece de takmayın. 
(137 puan) tarafından
Onerileriniz icin tesekkur ederimm . Peki disari vsciktigimizda nasil yapalimm
(9,151 puan) tarafından
Benim erkek valla kolay oluyor. Bide hijyen açısından uzun zaman ben Pet şişe taşıdım. Ama ilk oğlum 2 yaşına girdi ve bezi bıraktı. Öyle ki gece hiç yapmazdı çişini. Gündüz oyuna dalınca bazen kaçardı. Bir gün gezmeye çıktık. Babasının omuzunda çişim var dedi ama hiç tuvalet falan yok. Dedim yap oğlum bez var altında demez olaydım. Tekrar 3 yaşına kadar bekledik öyle uzadı süreç. O yüzden işinizi falan halledin gezme falan işleri kısa mesafeler falan olsun.
(137 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin..

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,095 göst.
0 oy
3 cevap 315 göst.
19 Temmuz 2020 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mujde42 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 318 göst.
7 Mart 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Zeliha yaman (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 150 göst.
21 Haziran 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Tazeanneadayi (114 puan) tarafından soruldu
...