0 oy
173 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (90 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba bebegim 5 buçuk aylık ek gıdaya baslicaz  inşallah 6 ayda ..emmiyor mama yiyor sistemi nasıl oturttunuz nasıl bir düzen yaptınız nelerle başladınız bu konuda bilgili olan kardeşlerim yaptıklarını paylaşabilir mi şimdiden çok teşekkür ediyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(943 puan) tarafından
Sebzeler ile başladık üç gün kuralına göre sonra meyve denettirdim elma muz gibi 6. Ayın sonunda yoğurt veriliyor prebiyotik olduğu için doktorumuz 6. Ayın sonunda ver acele etmeyin demişti 7. Ayda sebze çorbaları vs yine tadımlar 8. Ayda kahvaltıya başlanıyor ek olarak 9. Ayda pütürlü gıdalara geçiş oluyor  ben bir tatlı kaşığı vs vermedim doktorumuz ne kadar alırsa ver yiyorsa demişti hep öyle yaptım şimdi on aylık :) bir de Sibel Güngörün kitabı var ek gıda ile ilgili mutlaka alın çok güzel tarifler var :)
(90 puan) tarafından
Hemşire de bana yoğurtla başla dedi ben anlamadım hiç bi yerde yoğurtla başlayan yok
-Reklam-
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Sebzelerle başladım 3 gün kuralı ile sonra yoğurt verdim simdide meyvelere gecicem meyvelere
0 oy
(77 puan) tarafından
Biz de 6,5 aylığız. 181'de yoğurtla başladım. Havuç, patates ve avokado denedim. Yutma refleksi gözüme iyi gelmedi 2 günde 1 verdim. Gözlemliyorum su an düzeldi görünüyor. Eline sebzeleri ve meyveleri uzun uzun kesip tutusturuyorum kendi tadıyor. Mincikliyor biraz da ama yapacak birşey yok. Şu an hergun 1 caybardagini geçmeyecek kadar ek gida veriyorum ki bunların hepsinde yoğurt var. Henüz çorbalara geçmedim. 
(90 puan) tarafından
Avakodoyu nasıl verdiniz..hepsin de yoğurt var derken ek olarak patates yogurtmu veriyorsunuz
(77 puan) tarafından
Evet pattisi buharda başlıyordum ve çatalla eziyorum. Avokadoyu çiğden olgunlaşmış olarak çatalla ezip yoğurtla karıştırıp veriyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 164 göst.
0 oy
4 cevap 271 göst.
11 Eylül 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde MeLeqimmm (81 puan) tarafından soruldu
...