0 oy
602 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (84 puan) tarafından
Bebeğim 10 buçuk aylık hiç emeklemedi. Desteksiz oturuyor ama halen ayakta duramıyor kendisi. Biz ellerinden tutunca duruyor. Kendiliginden kalkmıyor da biz ellerinden tutunca ayağa kalkıyor. Sizce normal mi? Doktora gitmeli miyim? İlk çocuğum. Bilgisizim. Sizin bebekleriniz ne zaman ayağa kalktı ve ayakta durdu

11 Cevaplar

+1 oy
(8,814 puan) tarafından

Benim kızım 8 aylıkken sürünüyordu ama 9 aylıkken tuttuğumuz zaman bile ayağına basmıyordu, doktora bile götürdük. 10 aylıkken tutunup kalkmaya, 11 ay civarı dizleri üstünde emeklemeye başladı, 14 aylıkken yürüdü. Yürüyene kadar da hiç elini bırakıp kendisi ayakta durmadı. Elini bıraktığı an yürüdü zaten. Sizin bebeğiniz daha 10 aylık, çok şey bekliyorsunuz. Çevrenizde veya burada erken yapanları duyup çocuğum gelişmiyor gibi bir paniğe kapılmayın. Bu postun yorumlarında da olduğu gibi anneler kendi çocuklarını iyi yönde de kötü yönde de olsa abartmaya bayılırlar :)

-Reklam-
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Normal kendinde guc bulunca kalkacaktir 
0 oy
(180 puan) tarafından
Normal canım benim kızımda geç emekledi 15 aylıkken yürüdü. Doktor 18.aya kadar normal olduğunu söyledi 
0 oy
(615 puan) tarafından
13 aylıkken emekledi oğlum. Emeklemeye başlayınca koltuklarda sıralamalara başladı. Kendi tutunup kaklkıyor. Vakti gelince yapar annesi.
(346 puan) tarafından
Ya benim oglumda aynen 13 aylikken emekledi pesinden koltuklardan tutuo yuruyo suan ama 14 aylik olcaz ne kendi basina durabiliyo ne bi adim atiyo sizinki ne zaman yürüdü
(615 puan) tarafından
Kuzum 14 ay bugun bitti. 15 aya girdik. Bugun iki gündür babası karsıya geçiyor ben bırakıyorum şarkı söyleye söyle babay gidiyor. Babası bana doğru çeviriyor marşları söylüyoruz gaza gelsin diye öyle başladık ve geliyor gidiyor kendi gidiyor ama çok emniyetli yani korkuyor. Bugun hayret etti baya baya gidiyor. :))) Kendi isteği ile ne zaman yapcak bekliyoruz :))
(615 puan) tarafından
Yani biz cesaretlendirdik iki gün öncesine kadar asla yapmaz kendini yere bırakırdı asla asla elimizle olmadan gitmezdi bir hafta önceden de şeye başladık. Ayakkabılarını giydirerek bir elden babası bir elinden ben tutarak yürütmeye. Bebek arabasını almayarak biraz da o cesaret vermiş olabilir.
(615 puan) tarafından
Aynı sizin dediğiniz gibiydi kendi başına durmaz dı kuzu ama rahatlatma olarak marş şarkılarını baba ile söylemeye başladık. Dağ başını dumaan almış yürüyelim arkadaşlar gibi :)))
(346 puan) tarafından
Ya bende deniycem çok teşekkür ederim umarim ise yarar
0 oy
(120 puan) tarafından
Canısı 10 aylık bnmde bebeğim biz tutunca ayakta duruyo emekleme desen yok surunuyo koltuk kenrindan yarım kalkiyo yani tam kalkmiyo takılma bütün bebisler bir olcak die bişey yok
0 oy
tarafından
Bilmiyorum ama artık hareketlenmesi gerekmez mi. Tamam hercocuk bir değil elbette. Doktorda bir sıkıntı olmadığını soyleyecektir ama bu kadar hareketsizlik bana normal gelmedi.

Kızım 8 aylıkken emekledi. 10 aylıkken Cat pat adım atıyordu zaten hiç yerinde durmuyordu. 11 aylıkken tam güzel yürüdü. 

Yürümese bile hiç durmuyordu o zmnlar
(8,814 puan) tarafından
Post sahibi annenin bebeği hareketsiz değil, sadece desteksiz ayakta duramıyor, o da ayına göre çok çok normal
tarafından
Ama kendiliğinden kalkmıyor deyince bende oraya buraya tutunup kalkmaya çalışmıyor anladım. Yanlismi anlamışım. Bilmiyorum bana normal gelmedi.
(8,814 puan) tarafından
Hayır, muhtemelen emeklemediği için tutunup kalkacağı nesnelere gidemiyor, kendileri elinden tutunca kalkıyor ama elini bırakınca ayakta kalamıyor. Benim kızım o aylarda ayağına bile basmıyordu, hatta burada da sormuştum sanırım. Ama sizin bebeğiniz gibi benim yeğenim gibi erken hareketlenenler de var tabi ki, yeğenim minyon tipliydi 8 aylıkken koşarak yürüyordu, benim kız ince uzun denge kuramadığından 14 aylık yürüdü
tarafından
Evet benim kızımda minyon. Zayıf. Belkide ondan aşırı hareketli. Şuan 13 aylık yani sabahtan akşama kadar evde dagitmadigi ellemedigi yer kalmıyor.
0 oy
(1,547 puan) tarafından
Yaşına kadar çok yol alır merak etme. Cnm 
0 oy
(54 puan) tarafından
Canım normal tabikide ama bnm yegenimde 11 aylik olucak sadece oturuyor bisey yapmıyor dün doktor vitaminsiz kansız deyip bisuru ilaç vermiş sende Bi götür bnce ama genel olarak normal
0 oy
(286 puan) tarafından
Her  çocuk  bir değil

Takilmayin yasini doldursun yürür 
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Ne yapsın takla mı açsın. Takılma zamanı gelmemiş demekki daha 
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Öncelikle asla kıyaslama yapmayın bu sizi yorar ve boş yere üzer. Her bebek farklı gelişim gösterir 10 aylık  bir bebek emeklemeden ya da yürümeden de durabilir henüz geç kalmış sayılmaz. Zaten emekleme bir gelişim basamağı değildir hiç emeklemeden yürüyebilir yürümesi içinde 18.aya kadar vakti var daha yani 8 ay sonra hala yürümüyor ise onzaman bir uzman yardımı alabilirsiniz şuan için sorun yok keyfini bekliyor ufaklık :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 823 göst.
17 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hamilelikkk (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 963 göst.
22 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mlktrn (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 193 göst.
17 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nuray rıza (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 161 göst.
...