0 oy
171 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (122 puan) tarafından
Hanimlar biz 6 ay7 günlük olduk 15 gün önce ek gidaya basladik tadimlarla devam ediyorum dun doktora gittik doktor kahvaltiya basla yumurta sarısı pekmez tereyag peynir gibi tahill olarakta hippi kasik mamasını önerdi sizler kullandınız mı kasik mama vermek gerekli mi

6 Cevaplar

+3 oy
(8,819 puan) tarafından

O doktora bence bir daha gitmeyin :) Tadılacak o kadar çok şey varken hazır gıda öneren bir doktor fosildir bence. Daha yeni başlamışsınız, doktorun dediği ile tereddüte düştüğünüze göre sorgulayan bilinçli de bir annesiniz.

Sebze tadımlarına devam edin, ardından da meyve ve yoğurt tadımı yaparsınız. 7 ayı tamamlayınca kahvaltılık olarak yumurta sarısı, tuzsuz peynir tadımı yapabilirsiniz. 8 ay dolduğunda da pirinç, bulgur vb ile tahıl kullanmaya başlayabilirsiniz. Benim ek gıdaya bakış açım bebeğe normal beslenme alışkanlığı kazandırmak yönünde. Yani tahılı çorbada yemek yerine neden hazır kaşık mama yesin? Kahvaltılıkları neden karıştırıp bulamaç olarak yesin, biz öyle mi yiyoruz? Bebeklere neden muhallebi verilsin, biz muhallebi ile mi besleniyoruz ki? Her şeyi tek tek ve gerçek tadı ile tatyırmak, daha sonra da çorba vs yapılacaksa en fazla 3lü karışım olarak vermek en doğrusu. 

(122 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(8,992 puan) tarafından
Ben kullanmadim. Gerekli de bulmuyorm. Tahillar için tam bugday unu guzel bir secenek. İlla gidip hazir kasik mama almaya gerek yok. Birçoğu seker ve katki maddesi iceriyor.
0 oy
tarafından
Hergun yeterli vitamin mineral yediremedigimiz için kaşık maması veriyorum ben ama önce kaşıkla kendi kendine yemeği, eliyle ağzına götürüp çiğnemeyi öğrettim. 8 aylık oldu yeni vermeye başladım kaşık maması. 
0 oy
(439 puan) tarafından
Hipp ve aptamil büyük oplumda kullanmıştım. Büyük ihtimal hipp in çok tahıllı bir maması var genelde içine meyve vs koyup tatlandırıyosun onu önermiştir. Küçük oğlum şuan 7 aylık ona daha vermedim kaşık maması irmik, tam bugday unu , pirinç unu , yulaf ezmesi bunlarıda kullanabilirsin manalrı için
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Doktorumuz kesinlikle yasakladı kendim yapıyorum . 
(122 puan) tarafından
Kendiniz nasil yapiyorsunuz
(1,339 puan) tarafından
Pirinç unu pekmez ceviz muz ile yada irmik keçiboynuzu özü elma armut gibi
0 oy
(44 puan) tarafından
Önerdiği hipp mama organik ve yulaflı .muhtemelen onu önermiştir . İçeriği temiz bir mama .
(44 puan) tarafından
Tabi evde yulaf karışımını kendiniz de yapabilirsiniz.

İlgili bir soru bulunamadı

...