0 oy
313 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (71 puan) tarafından
Bebegim 1800gr 32 haftalik dogdu. Ilk ay 1.200 gr ikinci ay 1000gr 3. Ay 800gr aldi. Sonradan hep kilo alimi az oldu simdi duzeltilmis yasina gore 8bucuk aylik ve sadece 6.800gr. Persentil tablolarina baktigimda kilosu dusuk diyor 3 ay oldu ek gidaya basladik. 3 aya once doktora gittigimizde kilo alaimi biraz az olmus bu ay ama onemli degil dedi.3 ay sonra gelin dedi. Ay basi doktora gidicez gene ama ben persentil tablolarina baktigimda internetten kilosu dusuk diyor hep. Hic mama vermedim doktor da onermedi zaten biberon da almiyor. Hep emzirdim hala da emziriyorum ek gidayla birlikte ama kilo cok az aliyor gibi geliyor bana 3 ayda 700-800 gr bsy almis. Buraz moaralim bozuluyor bu duruma tabi besleyemiyormuyum diye.ama doktor da ek bsy vermeyince acaba premature diye mi boyle diyorum. Disardan bakinca zayif degil ama cok ufak tefek bir bebek. Asiri hareketli erkenden emekledi neredeyse yuruyecek. Gorenler sasiriyor siralamasina cok ufak tefek olunca. Yani bilissel ve gelisimse provlemi yok gibi ama kilo durumu kafami cok karistiriyor. Premature bebekleri olanlar sizce normalnmi durum sizin bebekleriniz nasil?

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sizin fiziki durumunuz nasıl ve eşinizin? Belki minyon bir çocuktur. Doktor genel sağlık durumunda bir sorun görmedi demekki. Böyle kararsız kaldığınız durumlarda ikinci bir doktor görüşü alın.
(71 puan) tarafından
Evet biz de ufak tefegiz ama persentil tablosunun da bir mantigi olmali. bu tabloda minyon cocuklar icin de bir skala olmali degil mi ama.
tarafından
Türkiye'de kadınların boy ortalaması 162. Benim boyum 170 haliyle kızım da 80-90 persetilde gidiyor. Aynı şey sizin içinde geçerli boyunuz 162 nin altındaysa çocuğunuzda ortalamanın altında gidebilir. Persentil takibinde asıl mühim olan çocuğun bu gelişme döneminde hep aynı aralikta ilerlemesi. Yani 3 aylıkken 50 persentildeyken 6 aylık olduğunda 20 persentilde çıkarsa problem.
-Reklam-
0 oy
(3 puan) tarafından
Ahh benim bebeğimde ayni durumda. Gelisimsel olarak cok iyi ama prematüre dogudugu icin mi bilemiyorum kilo alimi cok az. 
0 oy
(139 puan) tarafından
Bebeğimde peramuure aynı şekilde 8 aylık düzeltilmiş bizkimde zayıf ben gitim 3 gün oluyor bişey önermedi bol bol yemeklerden yedir dedi 2 yaşına gelince kendini toparlar dedi yani gelisim olarakta benim bebeğimde kısa küçük minicik bişey ama bizde genetik esimin tarafı çok minyon bizde yeni yeni gel yapıyor baybay yapıyor onları öğrendi ama emekleme gibi bir durumu yok yani o konularda çok tembel bende onu merak ediyorum ne zaman emekler dihe 6 aylıken falan yürüyordu biz tutunca ama şimdi atmak istemiyor hemen oturuyor geri bende kafama çok takıyorum inan ama birazda çok takmamak lazım taktikca bizde kötü oluyoruz
(71 puan) tarafından
Ya aslinda cok takan biri degilim kiloya falan ama acaba ben mi besleyemiyorum yoksa premature diye mi boyle diye üzülüyorum sadece.  Bizimki asla oturmak istemiyor hareketli birini bulunca hemen yapisiyor bacaklarina falan sariliyor yurumek icin. Yasinda yürür en gec diyo herkes hayirlisi olsun saglikli olsunlar da.
(139 puan) tarafından
Amin amin inşallah canım hayırlısı olsun tek canları sağ olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 332 göst.
0 oy
6 cevap 659 göst.
29 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Büşra2323 (90 puan) tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 1,572 göst.
23 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 1anneadayi (869 puan) tarafından soruldu
...