0 oy
5,179 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (381 puan) tarafından
Sorum yukarda teşekkür ederim yardımcı olur musunuz 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Calpol parasetamol pedifen ibuprofen bir ilaç 15 aydan önce Calpol etkili ama 15 den sonra bence değil tabi bu benim düşüncem özellikle azı ve köpek dişi çıktığında pedifenden daha fazla verim aldım xalpolde uyumuyordu çocuk ama pedifen içeriği ve yan etkileri daha fazla bide şu var Calpol de ateş düşmüyor pedifen de düşüyorsa enfeksiyon olabilir hemen doktora gidin 
-Reklam-
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Bize calpol artık o kadar etki etmez deyip pedifen yazdı doktor
0 oy
(570 puan) tarafından
Dusuk  ateste calpol  dusmeyen ınatcı ateste pedıfen cok etkili ama sürekli ıcmesı De zarar yanı agır bı surup bebek ıcın 
0 oy
(77 puan) tarafından
Parol daha  iyi bence
0 oy
(8,813 puan) tarafından

İki şurup da, ağrı kesici ve ateş düşürücü ama etken maddeleri dolayısıyla etki alanları farklı.

Calpol, Parol gibi şuruplar parasetamol içerir, parasetamol karaciğere en az zarar veren (zararsız değil) etken maddedir, çok şiddetli ve düşmeyen inatçı ateş olmadıkça bu grup kullanılır.
Pedifen, iburamin gibi şuruplar ibuprofen içerir, yan etkileri çoktur, başta karaciğer olmak üzere organlara daha fazla zarar verir. Parasetamol içeren ilaçlarla düşmeyen inatçı ateşte mecburen ibuprofen türü kullanılır. Bazı çocuklarda Calpol'ün erken maddesi etki etmez, Calpol'ün gereksiz yere sık sık verilmesi de direnç oluşturup etkisini azaltır, o zaman Pedifen vb şurup kullanılır.
Bir de bu şurupların açıldığı zaman 1 ay sonra etkisi azalmaya başlar, 2 ay sonra etkisiz hale gelir, bazı anneler buna dikkat etmez, şurubu verir etki etmiyor der ve gereksiz yere ibuprofen kullanmaya başlar. 
(6 puan) tarafından
Ağzınıza sağlık
(381 puan) tarafından
Çok teşekkür çok açıklayıcı oldu

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 968 göst.
0 oy
11 cevap 356 göst.
0 oy
4 cevap 342 göst.
18 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Marisssa (396 puan) tarafından soruldu
...