0 oy
150 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (164 puan) tarafından
Merhaba tecrübeli anneler, ben yeni bir anneyim. Bebeğim 39 günlük oldu. Şuan sadece emziriyorum. Gündüzleri çok fazla sütü olan ancak gece birden bire sütü inanılmaz derecede azalan bir anneyim. Bebeğim tam şiş olmayan memeyi emmek istemiyor geceleri. Hatta bazen sütüm olduğu halde gece emmek istemiyor ama gündüz göğsüme saldırıp iştahla içiyor. Emzirmeyle ilgili tüm bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız? 

Geleneksel inançlar,

Bilimsel yollar,

Süt arttırmak için püf noktaları,

Emzirme esnasında sakinleştirme için püf noktalar,

Meme ucu yarası için tavsiye,

Süt sağma ile ilgili düşünceleriniz,

Bebekteki gaz, kabızlık sorunlarıyla ilgili anne beslenmesi,

Emmemeden dolayı uykusuz saatlerce ağlayan bir bebek için tavsiye,

...

Beslenme ile ilgili hem anne hem de bebekle ilgili tüm bilgilerinizi benimle paylaşırsanız diğer annelere de, bana da yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden Allah razı olsun ❤
Bebek Ayı 39 günlük

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,252 puan) tarafından
Öncelikle şiş ve sımsıkı olmayan memenin arasındaki fark şudur sisik olan kanalları süt dolu meme sisik olmayan işe aslında süt var ama bebeğin etmesi gerekiyor ve sütun inmesini bazen bebekler beklemek istemedikleri için ağlayabilirler  bu süt yok demek değildir öncelikle bunu söyleyeyim. Bilimsel.bir araştırma zengin bir anneyle fakir bir annenin sütünü alıp karsilastiriyorlar ve sonuç olarak iki sütte aynı mineral ve vitamine sahip çıkıyor. Yani siz ne yerseniz yiyin kuru ekmekte yeseniz o süt olacak şu çay bu çay bunları bırakın öncelikle. Memelerdeko süt üretimi tamamen arz-talep ilişkisi ile çoğalır. Yani bebek ne kadar emerse süt üretimi o kadar artar. Ne kadar emmezse o kadar azalır.
(164 puan) tarafından
Çok güzel bilgiler, çok teşekkür ederim ♡ Başka aklınıza gelen bir şey olursa benimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen ♡
-Reklam-
0 oy
(67 puan) tarafından
oncelikle anneliginiz hayirli olsun :)  

oncelikle yapman gereken bol su tuketmen bol.bol su ic sutunun artmasi icin en onemli etken sudur . 

 geleneksel seylere cok fazla  kulak asma bilimsel olarsk ne kadar cok emzirirsen o kadar cok sutun artar gogsun bosaldikca uyarilir ve daha fazla sut uretmeye calisir. sonuc olarak en guzel yontem emzirmek . gece emzirmesi sut uretimi icin cok onemli aslinda ama emmiyosa yapicak bksey yok 2 en fazla 3 saatte bir yime de emzrmeye calis gece de olsa cunku daha cok kucuk bebegin.

bebegin emzirme esnasinda sakin degilse ten temasi duş ve ayakta emzirmek etkilidir ama ayakta emzirmeye alismamasi icin ayakta baslayip oturaarak devam etsen iyi olur. 

meme icu icinde bebegin memeyi guzel ve dogru kavramasi onemli beslenme sonrasinda sutunuzu gogus ucunuza kenarlarina surerek kurutabilirsiniz en iyi krem anne sutudur.

sutunu sagmak istiyosan bebegin emdikten sonra diger gogsunde kaliyosa fazlaysa mochi tarzinda biseyle manuel sagma aparatlariyla  sagabilir buz dolabinda 3 ay alt orta rafra 3 gun disarda 3 saat saklayabilirisn ama hava sicak artik disarda tutmasan iyi olur . 

 kendin her gun kayisi incir tuket sana bagli kabizlik gaz olammasi icin  beslenmene dikkat et ve hergun bi bardah kimyon cayi ici bi bardak rezene icebilirsin  doktoruna danisip bebegin icin gaz ve kabizlik icin biogai damlasini kullanabilirsin ama doktoruna danis muhakkak . 

saatlerce agliyosa kolik olma ihtimali olabilir arastir onu . benim bebegimde uyumuyo pek kelin ilaci olsa basina surermis yani o konuda bisey diyemiycem her bebegin mizaci huyu duzeni farklidir zamanla degisiyolatr
(164 puan) tarafından
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bebeğim her istediğinde emziriyorum. 2-3 saat gibi düzenli bir saatimiz yok. Düzenli olması daha mı faydalı? Bir de bebeğimi yatakta yanımda yatırıyorum ve 3 saat olmasına rağmen uyanmazsa, yanında uzanıp uykuda emziriyorum. Yatarak emzirmenin kulak iltihabına yol açtığı söyleniyor, doğru mu bilmiyorum. Fakat yatarak emzirmenin çok faydasını görüyorum. Gece emmek istemeyen bebeğime uykusunda süt içirebiliyorum. Kolik sancısından dolayı buradaki doktorum bir ilaç verdi ancak şimdilik bir faydasını görmedim. O yazdığınız ilaç Fransa'da var mı bilmiyorum. Ben Fransa'dayım, araştırmam gerek o ilacı. Verdiğiniz bilgiler çok güzel ♡ Aklınıza başka bir şey gelirse benimle paylaşmaktan çekinmeyin. Annelikle ilgili başka tecrübelerinizi bekliyor olacağım ❤
(67 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
yatarak emzirmenin kulak iltihsbina yol actigi kesinlikle yanlis hurafe diyim yani hic hi problem olmaz doktorlar oneriyolar gonul rahatligiyla  emxirebilirisniz siz rahatsaniz hoc bi problem yok ama soyle bisey var bebegi emzirerek uyuttugunuzda bunu destek olarak algiladigi icin yani uykuya gecmek icin emmem gerekiyo diue dusundugu icin ilerde hep onu istiycek . ilk 3 4 ay bu destege devam edilmeli tabi cunku size ihtiyaci var ama sonrasinda daha dikkatli olmalisiniz cok yorucu oluyo cunku uyku problemi .
 
bahsettigim ilac zaten yurtdisi uretimi  her yerde vardir  bence. bizde kabizliga ve gaza cok iyi geldi genel olarak onerdigim kisiler de cok memnun arastirip temin edebilir siniz .  
beslenmenin duzenli olmasi suan olamaz zaten bebeginize gore hareket etmeniz gerekir ne zaman isterse o zsman emzirmelisiniz bide her iki uc gunde haftada bir yutacaginiz sarimsak bebeginizde antibiyotik etkisi girur hem siz hastalanmazsiniz hemde bebeginizin bagisikligi guclenir kolay atlatir hastalandigindada ikinizw de iyi gelir yani .instagramda hemsireanneonerileri ve hastalanmayancocuk diye sayfalar var ikisi cok faydali sayfalar soru cevap yapiyolar hergun bebekler icin takip edip ordan bilgi sahibi olabiirsiniz cogu konuda sorularinizi sorup hemsirelerden bilgi alabilirsiniz cok daha guvebilir oluyo :)  rica ederim aklinizda soru isareti oldugunda yazabilirsiniz tecrubelirimi bildiklerimi paylasirim tabiiki yardimci olmaya calsiirim elimden geldigi kadar :)
(164 puan) tarafından
Çok tatlısınız gerçekten. Hepsi çok değerli paylaşımlar oldu benim için ❤ Önerdiğiniz sayfalara şuan bakmaya gidiyorum. Çok teşekkür ederim. Sizin bebişe bol şans, sağlık, mutluluk, huzur ve para diliyorum. Dilerim bir ömür anne babasıyla mutlu mesut yaşar ❤ Öpüyorum sizi ve miniğinizi, sevgiler..
(67 puan) tarafından
tesekkur ederiz dileklerimiz karsilikli  hoscakalin❤

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 578 göst.
0 oy
14 cevap 283 göst.
7 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kubra3838 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 83 göst.
18 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde 46666328 (203 puan) tarafından soruldu
...