0 oy
268 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (164 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeklere veya büyümüş çocuklara hacamat yaptıran var mı

4 Cevaplar

+2 oy
Profil image (261 puan) tarafından
Sünnet adı altında 2 aylık bebeğe bile hacamat yapılıyor. Bu insanlarda hiç mi akıl fikir kalmadı anlamıyorum. Bebeğinizin, çocuğunuzun hayatı bir enfeksiyona bakar arkadaşlar. Ne kadar ciddi sorunlarla karşılaşabileceğinizi tahmin bile edemezsiniz. Kendinize naparsanız yapın ama bebeğinizin istismar edilmesine izin vermeyin. 
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Ben kendim bi dönem çok yaptırdım sırtım komple çizik çizik çocuklarıma yaptırmayı hiç düşünmüyorum 
(259 puan) tarafından
Faydasını hiç görmediniz mi
(6,550 puan) tarafından
1 ay sırt ağrım olmuyordu canım sonra yine ağrıyordu o 1 ay için sırtım çizik çizik kaldı
0 oy
(259 puan) tarafından
Ben yaptırmayı düşünüyorum 6 aylık olunca sakin ve akıllı oluyormuş çocuklar ve bağışıklıklari da daha güçlü
(259 puan) tarafından
Hastanede bı çok şeyin ticareti yapılıyor emin olun bu en masumusudur
(8,938 puan) tarafından
İbni Sina modern tibbin gelisimine buyuk katki saglamistir. Konu ile ilgili yaziyi okudum. Eski zamanlarda tip bu kadar gelismedigi icin fayda-zarar goz onune alinarak yapilmasi dogru kabul edilmis olabilir. İbni Sina da su bolgeye yapilan hacamat burdan kan almaya benzer seklinde yazmis. Su an bahsettigi seylerin tedavisi varken hala eskiden oldugu sekilde uygulamak cok da dogru degil. Ben su an bilimsel olarak deneyle kanitlanmis seyler de ariyorum. Bulursam yazarim. Yalniz bebek ya da yetişkin bile olsa enfeksiyon buyuk risk.
(259 puan) tarafından
Şu anda da günümüzde bütün tedaviler fayda zarar göz önüne alınarak yapılır ki buna bebek aşıları dahil yani geçmişte kalan bişey degil evet hastaliklarin tedavisi vardır ama bu genelde ilaçla yani vücuda başka bı kimyasalın girmesiyle oluyor hacamat o bölgeyi temizlemeyle alakali enfeksiyon riski var ama temiz bakıldığı sürece sorun olmayacağını umuyorum
Profil image (261 puan) tarafından
Size iyi gelen bir şey bebeğinize iyi gelecek diye bir şey yok. Yahu hanımlar hepimiz anneyiz , gözümüzden sakiniyoruz. Hastanede küçücük tüp kan vermeye , aşı yaptırmaya kıyamıyoruz bebeklerimize. Lütfen dikkatli olun. Dini duygularınızı da anneliginizi de kimsenin sömürmesine müsaade etmeyin.Kimseyi yargılamak için yazmıyorum. Çaresizlik neler yaptırır insana iyi bilirim. 2. Kattan atlarsan çocuğun iyileşir bile deseler caresizsek deneriz bunu çok iyi anlıyorum. Fakat önce tıbba sonra alternatif , destekleyici tıbba sorgulayarak güvenelim. Başka bir şey söylemek istemiyorum bu konuda.
(6,399 puan) tarafından
Bütün yazdıklarınızı üşenmedim okudum peki bunların içinde akıllı uslu olacağı kısmı nerede ?
0 oy
(72 puan) tarafından
Bebeğinizin kesilmesine gercekten gönlünüz razı gelecek mi? Nasıl bir vicdana sahipsiniz ya. Gerçekten Allah akil fikir versin.
(259 puan) tarafından
Abartmayın hastanede çocuktan kan almıyorlar mi delinmesine nasıl müsade ediyorsunuz hacamat hakkında bilginiz yokken insanları yargilamayin
(72 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hastanede alınan kan sağlık durumu ile ilgili ve damardan alınıyor. Kimse akıllı uslu olsun diye hastanede kan aldirmiyordur herhalde. Hastanede kan alınmasından da hoşlanmıyorum. Hasta ise kan değerlerini kontrol etmek ya da enfeksiyon var mı bakmak duruma göre tedavi etmek için alıyorlar. Yani çocuğun sırtında kesikler açıp vakumlayip kan bosaltmiyorlar. Ayrıca hacamat hakkında bilgim olmadığıni neye dayanarak söylüyorsun. Bazı bölgelerde hastalıktan kurtarmak için kızgın sisle çocukları dagliyorlar onu da yaptırın tam olsun! Çocuğunuzun hem fiziksel hem zihinsel olarak istismarına sebep oluyorsunuz. Neyse siz çok iyi biliyorsunuz nasıl olsa Allah size vicdan versin ne diyim artık.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 640 göst.
2 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Rahumi (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 680 göst.
13 Haziran 2023 6+ yaş çocuklar kategorisinde Mrymkrdg (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 571 göst.
0 oy
1 cevap 120 göst.
15 Aralık 2022 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Tonton Yanak (2,011 puan) tarafından soruldu
...