0 oy
188 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
Dünden beri ateşi var 39.8 leri gördüm..Bugun çocuk doktoruna götürdük kulak enfeksiyonu dedi bi tane antibiyotik yazdı Calpol icirdi gönderdi.. o zamanda 38.1 di ateşi..Su an antibiyotiği icirdim 1 saati geçti dolven icirdim ama hala 39 banyo da yaptı soğuk uygulama da yapıyorum sirkeli suyla silsem mi zararlı diyorlar ama başka ne yapabilirim lütfen yardım edinnn
Bebek Ayı 9 aylik

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,497 puan) tarafından

Capol da verin 4 saatte bir... Enfeksiyon varsa 3 gün ateşi olur. Sürekli kontrol altında tutmalısınız. Bizde geçirdik 3 gün yüksek ateşi oluyor..

Geçmiş olsun rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah<3

(17 puan) tarafından
Inşallah ya teşekkür ederim 39 su an korkuyorum bi şey olur mu diye
Profil image (1,497 puan) tarafından
39 çok yüksek eğer evde kendiniz düşüremiyorsanız doktora gidin acilde müdahale ederler... Lütfen ihmal etmeyin ateş çok tehlikelidir rabbim esirgesin korusun
(17 puan) tarafından
Fitil falan verilir mi acaba hiç kullandınız mi
Profil image (1,497 puan) tarafından
Hiç kullanmadım bn ama. Kullanılıyor ateşi düşsün diye
-Reklam-
0 oy
(615 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çok geçmiş olsun yapılacskları saymıssınız. Yine hastaneye gidin ateşi düşmediğini söyleyin. Hava veya şurup parol da verirse iyi olur. Çok geçmiş olsun. Bizde de öyleydi hastane ev arası sürekli gittik havaleye dönmesin diye.... Bize calpol vermedi. Antibiyotik parol verdi benim bebegim bogazları da birden kötü oldu bastıra bastıra söyleyince iburamin verdi. Bu ateş üç gün yokladı günde iki üç kez ılık suya soktum mart ayında kısa kollu ile yatırdım. Doktora gidince hava verdirdim. Mutlaka mutlaka sık sık gözetimde olmaya çalısın sirke zararlı diyorlarlar iç ateş yapabilir gibisine bilmiyorum 
(17 puan) tarafından
Calpol verince havaleye dönme riski mi var mis gerçekten
(615 puan) tarafından
Yok canım oraya virgül koysam daha açıklayıcı olurmus.   bize vermedi calpol . Ateş düşürücü fitil yazdılar birde onu kullandık.
Profil image (557 puan) tarafından
Öyle bir şey yok. Calpol bir ateş düşürücü, ağrı kesici.
(17 puan) tarafından
Bende fitil koydum az önce öyle düştü ya ama akşam yine ateşlenirse tekrar fitil mi koymalıyım şurup mu içirmeliyim
Profil image (557 puan) tarafından
Dolven de sıra. Dönüşümlü yani sırayla verilmeli. Dr lar öyle söylüyorlar.
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Antibiyotik 3 kullanımdan sonra etkisini gösterir yani en az 2gun daha ateslenir veya hafif ateş olur hemen içince antibiyotik etki yapmaz canım bikac gün geçer 
0 oy
Profil image (557 puan) tarafından

Biz hala yaşıyoruz böyle dirençli ateşler.:(

En başta komple soy canım 1 bezi kalsın. 37 olursa bir atlet giydir sadece. 

Doktorların söyledikleri : 4 saat arayla bir calpol bir dolven ver. Calpol verdin 2 saat olmuş ateşi düşmüyorsa dolver verebilirsin. (2 saat geçmiş düşmüyorsa) Düş aldır ama ılık olmalı, ateşli olduğu için ılık su bile ona soğuk gelir. Duşu 15, 20 dk sürsün canım. Ben öyle yapıyorum. Su dolu küvete oturmuyorum. Suyu dök aksın gitsin. Az dur bi daha dök. Dr böyle yap ki buharlaşsın vücudundan su. İşe yarasın demişti. Koltuk altı, diz kapakları arkasına ılık su ile ıslanmış bez koy. Ben geçen hafta hem dolven verdim hem fitil verdim. 39,5 lardı. Kaç kez duşa soktum. Dr a danıştım tamam olabilir çok dirençliyse dedi. 9 aylık bebek yarım fitil veriliyor galiba. 

Ben calpol vermiyorum artık zaten. Düşürmüyor bizim dirençli ateşimizi. Fitil ve dolven i dönüşümlü veriyorum. Dr umda biliyor. İkiside aynı maddeyi içeriyor. Fitil daha hızlı etki ediyor. 

Çok zorlanıyorsan acile götür bunları yaptım düşüremiyorum de. Serum falan verirler. Daha etkili oluyor. Ateşli iken çocuğu asla yalnız bırakma. Hep gözün gözlerinde olsun canım. Benim oğlum genetik, havale geçiriyor. 2,3 dk lık birşey. Allah korusun hepsini. Gözün onda olsun. Ateşi 37 ye falan düşmeden uyuma. 

(17 puan) tarafından
Çok teşekkür Allah sizden razı olsun Rabbim çocuklarımızı korusun hepsine şifa versin inşallah..Bende fitil koydum az önce öyle düştü ama fitille dolven dönüşümlü kaç saat arayla verilebiliyor?
Profil image (557 puan) tarafından
Amin Allah hepimizden razı olsun. Fitille dolveni 4 saat arayla dönüşümlü kullanabilirsiniz.paranox muydu fiitilin adı tam hatırlamadım şimdi. Fitille calpol ün etken maddesi aynı. Calpol şurup ta ateşini düşürüyorsa calpol ver. Bizimkini düşürmüyor o yüzden dolven ve fitil veriyorum. Dr da ver sorun değil dedi. 2 yaşında benim oğlum. Sende sor, sende danış. Küçük olsa da fiitilin bi zararı olmaz herhalde. Ben 9 aylıkken falan fitili gece verirdim. Düşerdi, öyle uyurdum. Alarm kurarak.
Galiba 9. Ayda fiitilin yarısını veriyorduk.
Dr a gidersen Dr a şunu verdim dusa soktum öyle düştü. Yada düşmüyor gibi anlat canım. Allah acil şifa versin.
(17 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Tavsiyelerin için de çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 234 göst.
23 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zeynep & Zehra (464 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 375 göst.
...