0 oy
358 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (52 puan) tarafından
Bebeğim 11 aylık bulamaç şeklinde kahvaltı veriyorum bazen peyniri tek veriyorum sizler kaç aya kadar bulamaç şeklinde verdiniz?

9 Cevaplar

+4 oy
(8,945 puan) tarafından
Hic vermedim. Yumurta ayri, peynir, zeytin ne yiyecekse her sey ayri. Siz nasil kahvalti ediyorsaniz bebeginiz de o sekilde edebilir.
(570 puan) tarafından
Kahvaltı  bır saat surıyor ve az yiyorsa
(8,945 puan) tarafından
Onemli degil. Her seyin tadini bilmesi daha önemli. Kahvaltida az yer, ara ogunde, ogle yemeginde dengeler. Bir saat sürmesine izin vermeyin.
(570 puan) tarafından
İşte bende onu diyorum  cok yavas yiyor  benım oğlum  18 aylik
(8,945 puan) tarafından
18 ayliksa ve kendi ayri ayri yiyorsa sorun olmaz. Arada bir iki lokma siz de yedirin.
(570 puan) tarafından
Bellı şeyleri yiyor  patates  bazen kek  boncuk makarna bazen pilav ama sebzeyi sadece domatesi yer cıg ama suyu sorup  atar  kahvaltı alışkanlığı  malesef yol menemen yaparım  bazen  onu da ekmekle degil  kaşıkla yer alıstıramadım tukuruverıyor cogu zaman dedigim gibi bir saati buluyor  bende istiyorum  alışsın  bazen dolma içi  yer az az doyumluk  yediğimi hıc görmedim  nasıl yapmalıyım  bana akıl verin lütfen
(8,945 puan) tarafından
Menemen yiyorsa sebzeli omlet de yer. Sabahlari her cesit sebzeyle omlet, krep, pankek yapabilirsiniz. Ekmek yemesine gerek yok. Yumurta yemeklerine bir yemek kasigi kadar tam bugday unu eklerseniz daha doyurucu olur. Sebze yemeklerine boncuk makarna katabilirsiniz. Madem makarnayi seviyor, kiymali domatesli makarna yapabilirsiniz. Sevdigi seyleri tespit edip onlari cesitlendirerek gitmeyi deneyin. Kesinlikle zorlamayin. Anne sutu ya da mama aliyor mu?
(570 puan) tarafından
Yok sadece inek sütü veriyorum ıkı haftadır  sabahları
(570 puan) tarafından
Bıde makarnayı  seviyir dedigim de ıste ıkı yemek  kasıgı makarnayı  yarı  saatten fazla surede yer
(8,945 puan) tarafından
Sutle doydugundan kahvaltida az yiyor olabilir mi?
(570 puan) tarafından
İki haftadır  veririm ama daha oncesınde de boyle  az yerdi  bende süt bari ıcsın diye  veriyorum
-Reklam-
+2 oy
(54 puan) tarafından
Hiç bir zaman bulamaç vermedim. Sonra cocuklar yıyeceklerın tadını tek tek bilmediği için çok seçici oluyolar bu defa da yemıyor bu çocuk diyoruz. Doktorlarda önermiyor zaten bulamaç halde. 
(59 puan) tarafından
Katılıyorum benim doktorum bulamaç onerdi ama ben hic oyle vermedim  tek tek verdim yiyecegi herseyi .
(54 puan) tarafından
Evet 15.5 aylık bnm kızım herseyi yer mesela. Damak tadımız küçücükken oluşuyor. Tüm besinleri karıstır yedir, sonra çocuk yeni bir tatla karsılasınca kabul etmiyor doğal olarak ve ee yemiyor bu çocuk oluyor.
+1 oy
(1,927 puan) tarafından
Hiç bir zaman vermedim. Verilmemesi de gerekir. Çocuğun bi damak zevki oluşsun bu şekilde oluşmaz. Her besinin tadını ayrı ayrı almalı 
0 oy
(4,078 puan) tarafından
Bence artık bırakmanız lazım. Yumurtayı peyniri zeytini vs koyun önüne kendi yesin
0 oy
(1,662 puan) tarafından
29 aylık oğlum var halen öyle yediriyorum bırakmaya da niyetim yok nedir zarari 
(1,927 puan) tarafından
Sizin önünüze koysalar yer misiniz o şekilde?
(59 puan) tarafından
kendi yemesinide bilsin  kendi yemeside gelisimi acisindan onemli seyler
(1,927 puan) tarafından
7 aylıkken beri blw yapıyorum 15 aylık çoğu şeyi kendi kendine yiyor 29 aylık bulamaç yemesi ayrı problem siz yediriyorsanız ayrı problem
(8,945 puan) tarafından
2,5 yasinda cocuga bulamac vermekteki mantik nedir? Zarari su, cocugunuz peynirin, zeytinin, yumurtanin ayri ayri tadini bilmiyor. Tek tek vermeye kalktiginizda besin reddi olusmasi cok mumkun. Ayrica tek tek verirseniz cigneme becerileri de gelişir.
(1,662 puan) tarafından
Herseyin ayri tadını bilmediğini nerden çıkardınız ya hu. Hiç biseyi de reddetmez. Kendisi de yer bende yediririm ne diyorsunuz siz yahu çocuğumu benden iyi mi tanıyorsunuz da böyle yargılar gibi hayırdır ya.
(8,945 puan) tarafından
29 aylik cocuga bulamac verdiginizi soyluyorsunuz. Tepki almamayi mi bekliyordunuz? Sizce normal mi?
(1,662 puan) tarafından
Cocuk benim çocuğum burda akşama kadar tepki verseniz ne olur. Benim çocuğum herseyi yiyor ben sabahları yumurta yemediği için yumurta ile karışık mama hazırlayıp veriyorum üstelik benim 16 aylık da bebeğim var ne yapayım akşama kadar başında oturup zeytin peynir yesin diye mi bekleyeyim. Benim işimi ben bilirim kimseye düşmemiş arkadaş ne zamana kadar veriyorsunuz diye sormuş bende 29 aylık halen veriyorum dedim. İnsanların yaşantısını bilmeden çocuklarını nasıl neyle beslendiklerini bilmeden kısa bir yorumla kimsenin tepkisini ciddiye alacak değilim kusura bakmayın.
(1,927 puan) tarafından
Be haliniz varsa görün o zaman hanfendi
(1,662 puan) tarafından
Emredersin.....
0 oy
(227 puan) tarafından
Bulamatan kastınız tüm yiyecekleri karıştırıp püre halinde mi vermek anlamadım pek ama artık 11 aylık taneli ve tek tek yemesi daha iyi sonra teke düştüğünde tadı tuhaf gelebilir
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Bulamaç dediğin şeyi seviyosaa istediği kadar verebilrsn canım, arada yumurta hasla öyle ısırarak yesin soğanlı yumurta yapabilirsin yanında pekmez peynir karışımı verirsin falan
0 oy
(642 puan) tarafından

  • Çocuklar bulamaç sevmez benim çocuğum sevmiyor tabiki diğer bebekleri bilmiyorum bulamaç iğrenç oluyor sonra çocuğum niye yemedi yemeğini:)
0 oy
(52 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 266 göst.
0 oy
4 cevap 277 göst.
14 Temmuz 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kadriyetayçur (957 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 699 göst.
0 oy
8 cevap 490 göst.
17 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde DUG (1,118 puan) tarafından soruldu
...