0 oy
193 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (346 puan) tarafından
Oglum cok hareketli değildi her cocuk farklı tabi hic emeklemedi sürünmedi 13 aylıkken surunmeye basladı bi iki haftadir koltuklardan tutunup kalkıyo yürüyo ama koltugu yaslayıp gel gel diyince adım atmiyo kendini atiyo korkuyo bağırıyo bide 10. Ayında örümceğe koymaya basladım parmak ucunda basıyor.İki elinden tutunca yuruyo ama tek elinden tutup yürütmeye çalışınca korkuyo agliyo yere oturuyo . Yürüme arkadasında dengesini kurabilirmi cesaret edemedim ama alıp ona alıştırmalimiyim acaba yürümesini hızlandırır mı

3 Cevaplar

0 oy
(156 puan) tarafından

image

Artık örumceye koyma birak koltuktan tutunarak kendi gezsin.Sen de iki elini tutarak destek ver tek elle yurutmek icin önce korkusunu yenmesi ve iyice ayagini yere sağlam basmasi lazim.Bide ben yürume arkadaşi aldim şok'a gelmisti ön tarafin da oyuncaklari var bi yandan da tutup gezmesine yardimci oluyor tabi senin gözetimin altin da olmasi lazim.Benim oglum bazen bi bakiyorum kendisi sürup alip gidiyor beni gezdir demek istiyo koridorda bikac tur attiriyorum yorulunca birakiyo ama ayaklari yere daha saglam basiyo ve eğlenerek öğreniyor.

(346 puan) tarafından
Bende almayı düşünüyorum belki faydası olur koltuktan tutarken bile parmak ucunda oluyo
(156 puan) tarafından
Örümceye koydugumuz icin ama onu zamanla unutur sürekli basarsa ayagi alisir zaten parmak ucinda gezmesi normal daha ayak kaslari gelismeyen bebek nasil basacak hemen zamanla oda olur.Sen koltuk kenarlarinda tutunarak gezmesine destek ver sonra da yurume arkadasini al.
-Reklam-
0 oy
(338 puan) tarafından
Zaten 14 aylık olmuş, vakti geldi ğinde yürüyecektir. Biz ne kadar üstüne gider sek inanın onlar yapmıyorlar. Biraz serbest bırakın, kendi cesaret ini toplasın. Benim bebeğimde 15. Ayda a nca yürüdü. Elinden tutup gezdirme i bile kabul etmiyordu. Ama Bi anda yürüyüverdi..zamanla oluyor herşey. Bence yürüme arkadaşı almanıza gerek yok, çünkü 14 aylık olmuş, yakın zamanda yürür inşallah.. 
0 oy
(130 puan) tarafından
Benm oğlumda 14 ayını 10gun gecti üstelik çok hareketli bir bebek 7aylik emekledi 8aylik koltuklarda gezerdi hatta biz yaşından önce yürür dedik ama 2gundur anca salındı:) yürüme arkadasi da daha kaç ay önce almıştık ama bzmki de cesaret edemyordu baslarda tek el yürümek istemedi sonra braz alıştı ama dengede zor duruyordu birden saliniverdi.yani demem o ki emir ne zaman gelirse ozmn yurucek canm hiç stres yapma vakti saati gelince oluverr Allahın izniyle.18 aya kadar normal zaten

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 276 göst.
0 oy
1 cevap 139 göst.
14 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde birerkekannesii41 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 306 göst.
21 Ekim 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Prensesin annesi (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 527 göst.
...