0 oy
521 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından

Merhaba sevgili annelerim. Uyku eğitimi aldığımı hayatımın 3 günde bile çok kolaylaştığını yazmıştım sizlere. Bazı annelerim sonucu merak etmişler bizi bilgilendir demişlerdi. Bizimki biraz uzun bir serüven oldu ama neredeyse sona yaklaştık ve sizinle paylaşmak istedim ben de :) öncelikle hepinizin merak ettiği sorunun cevabını vererek başlayayım neler yaşadığımızı anlatmaya; kızım hiç ağlamadı. Süreç çok inişli çıkışlı ilerledi. Bazen hiç olmayacak dedim pes ettim. Burdan bazı arkadaşlardan destek aldım. onlar  ve eğitim danışmanımız sayesinde kızım ve kendim için sabrettim. Sonuç başarılı oldu. Benim kızım gibi meme, kucak, sallama gibi desteklerle uyuyan bir bebek kendi başına uyur hale geldi. Haklı olarak bana sormuştunuz paramız boşa gider mi gerçekten eğitim işe yarıyor mu diye. Emin olun yarıyor. Kendiniz ve bebeğiniz için yapacağınız en güzel şey ona uyumayı öğretmekmiş:) ayrıca atak dönemi geçirdik bu dönemde bocaladı ama şükür eskiye döndü . Şimdi diş çıkarıyoruz düzenimiz çok bozulmadı. Demem o ki alışkanlık kazanınca ve doğru eğitim verilince bebekler o düzene alışıyor ve eğitim zarar görmüyor. Umarım sizlere yararlı olur yazdıklarım ve acaba diyenler bu sayede kararlarını netleştirirler. Anneler huzura bebekler mışıl mışıl uykuya kavuşur.

7 Cevaplar

0 oy
(571 puan) tarafından
Canım benim bebeğim 4 aylık gece hiç uyumuyor ne yapabilirim az çok sende öğrendin şimdi 
(113 puan) tarafından
En temel olay uyku saatlerini düzenlemek.
-Reklam-
0 oy
(908 puan) tarafından
Senın adına cok sewindım bacım ama bu dewırde 1500lıra vermek cok zor gelıyo o parayla bı suru ihtiyaç vb seyleri ala bilirim bn kendi adıma konusyorum bnde cok arastırıdim ama inan fiyatlar ucmus gidiyor 
(113 puan) tarafından
Çok haklısın az para değil dediğin gibi bebeklerin masrafı da çok ben naçizane fikir olsun diye düşüncelerimi yazdım :)
0 oy
(502 puan) tarafından
Nerden aldiniz ücreti ne kadar acaba 4 aylık oldu atak bitince önce kendim deneyip yapamazsam almayı düşünüyorum
(113 puan) tarafından
Minik koalanın annesinden aldım 1500 lira ödedim. Belki kendin de başarırsın. Denemekten zarar gelmez. Zaten atak sonrası başladık biz de en zoru 4 ay atağı çünkü.
(502 puan) tarafından
Hic arastirmamistim baya pahalıymış garantisi de yok veremem sanırım umarım kendim başarırım
(113 puan) tarafından
Tabi başarılır neden olmasın :) yeter ki isteyin olur
0 oy
(76 puan) tarafından
Bende 15. Gündeyiz ama hala ağlıyor bebeğim artık pes edicem sanırım dayanamıyorum. Gece uykusu düzeldi ama ağlaması beni çok üzüyor artık yanlış mı yapıyorum diyorum sürekli. Bazen 15 dk bile ağlıyor. Bazen 5 dk ağlıyor ama daha huzurluca gelemedik uykuya bi türlü atak dönemi girdi araya vs. Ne kadar daha dayanmalıyım kimisi pes etme diyor kimisi bi işe yaramadıysa yaramaz yıpratma kendini diyor ne yapacağımı şaşırdım
(113 puan) tarafından
Minik koalanın annesinden aldım ben eğitimi. Halime hanımdan. Sayfasını inceleyin isterseniz.
(113 puan) tarafından
Semra hanımcım için anne olarak nasıl rahat ediyorsa öyle yap tabi ağlamasın miniğin:) biz hiç ağlamadık benim en büyük kriterim oydu zaten. Aramızdaki bağ zedelensin hiç istemedim. Şimdi elimi tutarak gözlerime bakarak uyuyor. Ben de kızımı hiç ağlatmadım kıyamam zaten :)
(1,362 puan) tarafından
Ben kesinlikle yargılamadım sizi banada düşmez ağlamadıysa sorun yok ben dusundum gece uykusunu alıyorum gunduzde iyi dedim zorlayamam bebeğimi o istemedi dünyaya gelmeyi bn istedim ama ilk cocgum ıkıncı kesınlıkle olmaz ilk 3 ay çok yıprandım uyku falan yoktu kolık gaz hepsi birbirine karışmıştı
(113 puan) tarafından
Yoo ben iyi niyetle yazdığınızı anladım zaten :) ben de çok yıprandım 5 ay uyumadım hiç. Gündüz hep kucaktaydı memede uyuyordu. Tuvalete gidemiyordum o derece. Uykusuz olunca onunla ilgilenemez hale geldim. Biraz da onun için ona yeten bir annesi olsun istedim. Şükür ki başardık. Siz böyle mutluysanız ne güzel :)
(1,362 puan) tarafından
Tabiki en başta mutlu anne sonra çocuk anne mutsuzsa uykusuz güne başlıyorsa bebeğine gün içinde fazla bişey veremez malesef
0 oy
tarafından
Yaaa sizin adınıza sevindim .peki nasıl başardınız bunu yani kendi kendine uykuya geçişi zor olmadı mı kızım da sürekli sallanmak istiyor 
(113 puan) tarafından
Sağolun eğitim aldık. Öğretmenimiz ne dediyse dinledik. Zor oldu tabi ama başardık gibi sona geldik sanki. Benim kızım beni 5 ay yatak olarak kullandı. Hem emiyor hem sallanıyor hem kucakta uyuyordu. Beşiğe koyamıyordum. Gece sabaha kadar emdiği için hiç uyuyamıyordum emziği bendim çünkü. Şimdi vazgeçti hepsinden. Ağlamadan başardık:)
(457 puan) tarafından
Aaa ben yalnız değilmişim :) İçime su serpildi. Bu kadar desteği nasıl bırakacak diyordum. Demek ki ümit var bizim için de :)
(113 puan) tarafından
Kesinlikle değilsiniz. Ben neler yaşadım anlatamam oturup ağladığımı biliyorum çünkü uyumuyordu ben de uyumuyordum. Gece sabaha kadar emiyordu hazımsızlık çekiyordu. Sürekli ağlıyordu. Şimdi ikimizde düzene kavuştuk. Ama neredeyse iki ay uğraştık :)
(457 puan) tarafından
Offf benim de bir ayım var. Sonra işe gideceğim. Umarım başarılı olurum. Şuan tesellim zaten şimdi de çok ağlıyor uyurken  daha ne kadar kötü olabilir diyorum.
(113 puan) tarafından
Evet benimki de ben uyuturken çok ağlıyordu. Aynı şeyi ben de söyledim öyle anlayacağına eğitimde ağlasın diye ama şükür ağlamadı. Eğitim esnasında da çok zorlandım zaman zaman kesin olmayacak dedim.  Bazen emzirdim kucakta salladım eski usülle. Ama sonunda başardık. Pes etme bebeğin uyumayı öğrenince iyi ki diyeceksin .
0 oy
(6 puan) tarafından
Egitimi nerden aldınız peki.
(113 puan) tarafından
Minik koalanın annesinden aldık.
0 oy
(220 puan) tarafından
Sakıncası yoksa uyguladığınız adımları anlatır mısınız?
(113 puan) tarafından
Başta uyku saatlerini düzenledik. Diğer yöntemleri benim bebeğimin tepkilerine göre düzenledi eğitmenimiz. Ayrıca burda yazmak da Kul hakkına girer kadıncağız neticede bu işten para kazanıyor.
(220 puan) tarafından
Tamamdır teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 168 göst.
30 Haziran 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Aslı Durhan (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,057 göst.
12 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde hayal14 (718 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 228 göst.
3 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nghnanne (95 puan) tarafından soruldu
...