0 oy
594 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (258 puan) tarafından
Bebeğim 3 aylık şimdiden ek gıda için araştırma yapıyorum. Yeni anne olduğum için de bilgim yok katı gıdaya geçerken bebeğimin boğulmasından korkuyorum. Dişi çıkmadan katı gıdaya geçiyor muyuz 6 aylık olunca?
Bebek Ayı 3 aylık

8 Cevaplar

0 oy
(1,927 puan) tarafından
Bebekler Dişleri İle Değil Damakları İle Ezerler. o yüzden dişe ihtiyaç yoktur çünkü ilk etapta zaten damağı ile ezecek yumuşaklıkta verilir katı besinler. 7.Aydan itibaren blw yaptım koydum önüne kendi yedi. İlk başlarda öğürme çok oluyor o da gayet normal çünkü bebeklerin öğürme refleksi bizden farklı olarak damaklarının üstünde o yüzden hemen öğürürler gayet normal bir tepki yani yapmanız gereken sakince bekleyip bebeğinizin o besini yemesini sağlamak panik yapıp tepki verirseniz korkabilir ve yemez. 
-Reklam-
0 oy
(1,095 puan) tarafından
Blw mi yapacaksiniz siz mi yedireceksiniz? Buharda haşlayıp çatalla ezip yedirirseniz bı şey olmaz. Ama sürekli sıvı beslenen bebek kati bir şey ağzına alınca ister istemez biraz yadirgiyor tabii ama sakin olmanız lazım. Bence asla blender kullanmayın, geçişleriniz daha zor olur. 1.5 yaşında hala pureden başka bir şey yiyemeyen bebekler varm. yiyemeyenden ziyade yemesine izin verilmemiş diyelim. bebekleri bizim secimlerimiz yönlendiriyor.Zamanla oturuyor. Dişe gerek yok, benim kızım 8.5 aylık hala dışı çıkmadı ama 7 aylıktan beri pankek, mücver yiyor kendi damaklariyla ezip isirarak
(258 puan) tarafından
Blw nedir onu bile bilmiyorum açıkçası
(211 puan) tarafından
Blw Bebek önderliğinde beslenme sistemi olarak geciyor. Yani bebegi siz yedirmek yerine eline dilimli bir şekilde gıdayı veriyorsunuz kendisi keşfederek ve mutlaka sizin gozunuzun onunde mutlaka kontrolunuzle birlikte bebek kendi kendine yiyor.
(359 puan) tarafından
Benim kız da aynı acaba 8 buçuk aylık olanlar hep mi aynı ki merak ettim:) 8 Eylül de doğdu
(359 puan) tarafından
Bir şey soracağım canım ben özel bir şey hazirladigimda sevmiyor onu kendi yiyeceklerimizden verince bayılarak yiyor biraz sindirim sıkıntısı çekiyor oda zorlamıyor alıştı zaten artık seninki de öyle mi suyu da çok içiyor.
Profil image (336 puan) tarafından
Canım panikle ile mücevheri nasıl yapıyorsun bir de tam bir bütün şekilde mi veriyorsun
(1,095 puan) tarafından
10 Eylül doğumlu benim kızım da
(1,095 puan) tarafından
Ben hiç kendi yiyeceklerimizden vermedim.tuzsuz salcasiz ona ayrı yapıyorum genelde de yiyor. Dün ona arı bulgur pilavı yaptım yedi onu da. Tuzun baharatın tadını alınca diğerleri yavan geliyordur bence
(1,095 puan) tarafından
Pankek için sabah mesela bir muz ezdim. İçine bir yumurta, 2 kaşık yoğurt ve tam buğday unu koydum. Çok hafif yagladigim tavada arkalı önlü pişirdim. Mucverde de mesela kabak ve havucu rendenin en ince yerinde rendeliyorum sonra suyunu sıkıyorum. Bu sebzelerin içine yine yumurta, un koyup kek kıvamına getiriyorum. Sonra ya hafif yağlı tavada ya da tost makinasında pişiriyorum. Öncesinde kendim parçalayıp önüne koyuyordum ama öyle yemedi. Bütün koydum o daha çok dikkatini cekti ve kendi yemeye öyle başladı. Dün de bir yerde görüştüm zaten büyük yiyecekler daha çok ilgisini çeker bebeklerin yaziyordu
Profil image (336 puan) tarafından
Çok teşekkür ederım canım ben çok büyük berırsem büyük koparır boğazında kalır dıye korkuyorum sadece
0 oy
(527 puan) tarafından
İlk önceliğin mutlaka ilk yardım al canım. Bebeklerin bazı refleksleri o kadar iyi ki bazen müdahale etmeye dahi gerek kalmayabiliyor. Müdahale etmen gerektiği yerde ise ne yapman gerektiğini bilirsen korkacak birşey kalmaz. 

Ben tüm tadımları ilk olarak buharda haşlayıp çatalla exip verdim. Çorbaya geçince bebeğimin çiğnemeyi öğrenmesi için bu defa kahvaltının yanına denediğim sebzeleri blw olarak tekrar verdim. 
0 oy
(1,339 puan) tarafından
İlk dişi 7.5 aylıkken çıktı kızımın. Ben 6 dan beri önce çatalla ezdim 7 den sonra hep katı verdim yeterince küçük ve yumuşak olmasına dikkat ederseniz birşey olmuyor zaten bebislerin şuan öğürme refleksi ağızlarının içinde yutamazlarsa kusarlar direk . 10 aylık kızım şuan herşeyi yiyor dişleri çıktı 7 tane çiğniyor dişi olmadan önce damagi ile eziyordu
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Evet geçiyorsun cam rende alırsın sebzeleri haslar rendeden gecirirsin boğulma gibi bir surum yasamazsin:)
0 oy
(350 puan) tarafından
Bu biraz sizin cesaretinize bağlı.Eğer bebek boğulacak korkusuyla herseyi pure blender seklinde verirseniz ilerleyen zamanlarda sorun yasarsiniz katı yemek istemez.Ben ilk başladığımda  ezerek blender verdim 6. ayın sonunda minik taneler verdim daha sonra boyutunu büyüttüm yiyeceklerin 8 aylikken tanelileri cok rahat yiyiyordu çene kasları kuvvetlenmisti kuvvetlenene kadar yavas ve az yer yoruluyor çünkü yerken.7 aylikken eline ikiye bölünmüş salata verdim eme eme yerdi koparmaya basladi sonra iki kere bogazina kaçtı burada panik yapmamaniz lazim sirtinin ortasina sertce vurdum firlatti çıkardı hep yanında olmaniz lazim eline birsey verdiginizde.Ben böyle yaptım cok rahat yiyiyordu herseyi.
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Biz 6 aylık yeni olcaz şimdi şimdi bi şeyler vermeye başlıyorum yavaştan. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezmek yerine mecimek tanesi gibi küçük parçalar halinde veriyorum. Çoğu zaman biz yemek yerken hep yanımızda yada kucağımızda oluyo sanırım bizden görüp çiğneme hareketini öğrenmiş gün içinde ağzı boş olsa bile sanki dolu gibi bi şeyler çiğniyo gibi hareket yapıyo. Biz yemek yerken de yemeklerin üstüne eğiliyo istiyo bende yiyebileceği şeylerden küçük parçalar halinde veriyorum. Bence bu biraz sizin elinizde olan bi durum çok püre yapıp verirseniz ilerde parçalı gıdaları yemeyebilir. Vereceğiniz ek gıdalar zaten yumuşak olacağı için çok boğazına kaçmaz kaçanada eğer öksürüyosa kendi çıkaracak gibiyse müdahale etmiyorum. Bebeğinizin gelişimini takip edin o size en doğrusunu gösterir emin olun :)
0 oy
(359 puan) tarafından
Bebeğin kabiliyetine bağlı benim minik çiğnemeyi seviyor ek gıdaya başlayınca da taneli ağza gelen şeyleri yiyebildigini gördüm o yüzden taneli verdim çabuk alıştı küçük küçük yavaş yavaş sabır istiyor ama. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 273 göst.
15 Temmuz 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Begum91 (739 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 787 göst.
27 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Semaa (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 264 göst.
0 oy
6 cevap 250 göst.
19 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde kubraa3506 (319 puan) tarafından soruldu
...