0 oy
475 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından

Kızım 1 yaşında çevremdekiler yaz olduğu için şimdiden tuvalete alıştır bez bıraktır diyorlar sizce ne yapmalıyım bana da mantıklı geldi bez terletiyor çünkü:angel:

13 Cevaplar

+2 oy
(1,561 puan) tarafından
Sana bana mantıklı gelirde bebegine bu olay mantıklı gelecekmi ona bak psikoloji olarak etkilenme olasılığı çok yüksek daha bebek çünkü 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Tuvalet iletişimini araştırıp uygulayabilirsiniz. Tuvalet eğitiminden farklı bebek doğduğu günden itibaren uygulanabiliyor.
+1 oy
(512 puan) tarafından
Tatlım youtube a gir tuvalet eğitimi yaz. Uzman doktorları dinle. Bir de varsa düzenli kontrole gittiğin doktorun sor. Burada herkes bisiy yazar kimse uzman değil. Psikoloji pedagoji eğitimi almamış insanların deneyimleri kendilerininki ile sınırlı. Yerinde olsam bu süreci ciddiye alırdım. Bu ülke cinsel ilişkiyi tabu edinmiş korkan kadınlarla erkeklerle dolu. Ayrıca çocuğun özgüveni aşagılık kompleksine girmemesi sizinle ilişkisinin bozulup güveninin sarsılmaması en önemlisi. Mesele çiş kaka gibi görünse de öyle değildir. 
0 oy
(527 puan) tarafından
Bırakan bebek varmış ama nadiren. Benim kayınvalidem de lazimlik al arada otuttur öyle öyle alışır diyo qp buçuk ayimizi geçtik
0 oy
(462 puan) tarafından
Bence de dene. Her çocuk bir değil. Sevecen yaklaşarak denenebilir. Psikoloji psikoloji diye diye çocuklar 3-4 yaşına kadar o bezle yaşıyor yazık günah.  Belki öğrenir belli olmaz. 
(462 puan) tarafından
Evde durup durup birisi bir şey yazsa da bilmişlik yapsak diye mi bekliyorsunuz anlamıyorum ki. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum siz kafanızı yormayın benim aldığım psikoloji eğitimine. Ne abarttınız yahu! Çocuk , tuvalette ne yapıldığını görür en azından dedim. Bu yani bu kadar. Abartacak , bilmişlik yapacak hiçbir şey yok. Her çocuğun hazır bulunuşluk seviyesi farklıdır. Yaz günü poposu sıcaktan pisecegine ben de olsam düşünürdüm aynı şeyi. Oğlum 3,5 aylık saatlerce bezsiz yatıyor çünkü bez çok rahatsız ediyor. Bir tek siz bilmiyorsunuz psikolojiyi , çocuğu. Ya da en çok siz biliyorsunuz.
(168 puan) tarafından
Hangi üniden mezunsunuz?
(462 puan) tarafından
Dokuz Eylül Üniversitesi.
(168 puan) tarafından
Dokuz Eylül psikoloji mi
(512 puan) tarafından
Kızmanıza gerek yok. Sakin olun. Yardımcı olmaya çalıştığınızı anlıyorum. Sizin eğitimize laf etmedim dikkat ederseniz. Psikoloji eğitiminiz olmadığı aşikar ama.
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Bana hic mantikli gelmedi 18 aylik kaslari kontrol edebilirlermis 26 aylik basladik 2 güne ögrendi MasAllah. 
(25 puan) tarafından
İlk cucugum herkesin görüşü önemli benim için
(1,325 puan) tarafından
Tuvalet egitimi cok önemli yanlış hareket bebekte ömür boyu tramva yaratabilir piskolijik rahatsizliklara yol acabilir
0 oy
(318 puan) tarafından
Yurt dışında Almanya'da olsun erkenden alıştırıyorlar bebişleri ama bunu için çok fazla emek vermek gerekiyor bebeğin psikolojisini etkilemeden baya ilgilenmek gerekiyor yani ev işleri bir yandan bi yandan karnını doyurmak biz kadınlara çok iş düşüyor malesef bence onu da zamanında kendi istediği zaman bıraksın 2 buçuk 3 yaşa doğru mantıklı olan ilk cocuhumda öyle alışmıştı hiiiç acelem yok :))
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Benim kızımda 1yasinda su bir haftadir götürüyorum ben elimde tutuyorum çiş diyorum 5 dakka kalıyor yapmıyor yarım saat sonra tekrar görüyorum yok bibkere yapsa alışır da yapmıyor ama ben çiş deyince oda çiş çiş diyor ama yapmıyor ben de çok istiyorum alışmasını havalar simddidn baya ısındı pişik oluyorlar ben çok istiyorum alışmasını diğer türlü 3 4 yaşına kadar bez bagliyoruz 
0 oy
(9,131 puan) tarafından
Tabi ki hayır. Daha kaslarını kullanamıyor.. Ya şu çevrede kiler kafayı yemiş yemin ederim. 1 yaşa mı musallat oldular artık 
0 oy
(62 puan) tarafından
Bir yaşındaki bebek cisi geldiğinde nasıl söyleyecek ki
0 oy
(1,927 puan) tarafından
Çevredekilerin değil bebeğinin ne istediği önemli, 1 yaş henüz erken boşuna ikinize de işkence etmeyin 
0 oy
(97 puan) tarafından
Sen kendine ve cocuguna guveniyosan başla her çocuk bir değil denersin aksi durum olcak olursa bırakırsın 2 yaşında tekrar denersin bu senin karar verecegin durum burda herkes bişi soylucek olumlu olumsuz son kararı sen ver :))
(462 puan) tarafından
Dimi ama? Denemekten zarar gelmez. Döverek öğretmeye çalışmayacak ki.
(97 puan) tarafından
Aynen öyle cnm
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Canm kim ister sıcakta bez bağlamak evladına ama kasları gelismedigi için tutamaz.2 yaştan sonra öneriliyor.sonra  sende bikarsin bebekte bıkar.cunku bu ekip işi.iletisiminiz önemli bebekle.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
10 Eylül 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Paşa larim_6 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 34 göst.
10 Eylül 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Paşa larim_6 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 141 göst.
10 Eylül 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Paşa larim_6 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
12 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde YİĞİT5658 (12 puan) tarafından soruldu
...