0 oy
291 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (628 puan) tarafından
Merhaba anneler kizim bgun sabah havama tarzi.oksurugu burun akintisi ve hapsurugu var yutkunurken bogazj aciyor saglik ocagina gotürdum bogaz enfeksiyonu drdj oksurugunude duymadan ilac veremem vdyo cek dedi bjde oksrurken hic vdyo yakalayamadim kendi arastrmalrima gore krup belirtileri var yanj acile falanmi gotursem acilde ne yaprlar bu hastaligjn tedavisi varmi yoksa kendlginden geciyormu bilgis olan varmi 

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (169 puan) tarafından
Bu hastalığın tedavisi yok kendiliğinden geçiyor evi bol bol havalandırın
(628 puan) tarafından
İnsallah cabuk  gecer ya peki neden kaynaklaniyor acaba ? Parka cikardim ordan kpabilirmi
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Krup atağı gelince buzluğu açın soğuk buharı çeksin rahatlar. Acile gitseniz nebül tedavisi ve o boğazda ki ödemi almak için ona göre soğuk buharla ilaç verirler. Giderek artarsa çok rahatsız olursa gidin. Ama çok kriz gibi gelirse en hızlı buzluğa açıp buz solutun. Burnu tıkanmasın açık tutun. Yattığı yeri sık havalandırın. 
(628 puan) tarafından
Tesekkur ederim ilk defa bu hastaligj duyuyorum saglik ocagi hekimk krupta olabilir olsrugunu duymam lazim demisti bevek iste oksur diyinxe oksürmüyorki
Profil image (1,345 puan) tarafından
Krup öksürme hapşırma gibi havada kalan damlaların solunması ile bulaşır. Ses tellerinde ödem oluşuyor o yüzden havlar tarzda öksürük oluyor yukarıda yazmışsınız ondan yazmak istedim :) çok geçmiş olsun.
(628 puan) tarafından
Peki ateş yaparmi veya ateş olmasi icin en az kac derece olmasi lazimki bu bebekte ates var diyebilelim
Profil image (1,345 puan) tarafından
Ateş eğer ağır geçirirse yapar. 38 üzeri bebekte ateş satılır ilaç verme endikasyonudur. Doktorunuz daha önce dolven  calpol ya da muadili ne önerdiyse önerilen dozda verebilirsiniz. İnatçı ateş olursa mutlaka doktora danışın. 4 saat ara ile calpol dolven verilebilir.
0 oy
(9,157 puan) tarafından
Bizde de aynısı oldu 1 yaş kontrole götürmüştüm hirlar gibi nefes alıyor balgam var belli boğazında atamadığı için. Boğazları da kızarıklık var dedim. Doktor ventolin ile hava vermek istedi. Kabul etmedim evde sıcak buhar tedavisi uyguladım su içiyor bol bol ve emziriyorum. İştahı yoktu 2 3 gün yemek için ısrar etmedim balgam yapacak şeyler vermedim. Şimdi baya azaldı. Ara ara oluyor su içip öksürürken geçiyor. 

Cereyan da bırakmamaya dikkat ettim. her gün yıkıyorum. 

 
(628 puan) tarafından
Ever bizdede var balgam kac gune geçti acaba ?
(628 puan) tarafından
İlacı neden kabul etmediniz acaba
(9,157 puan) tarafından
Benin sürekli takip ettiğim bir doktor var. Kadir tugcu tavsiye ederim. Anneoluncaanladim.com sitesinde soru sorunca ceavp da veriyor. Oraya krup diye yazın sizin gibi soru soran başka annelerin de sorularının sevapları aydınlatabilir sizi.

Grip VS gibi durumlar için ventolin gibi ilaçlar kortizonlu sprey kullanmak akciğer kanallarını genişleterek mikrobun akciğer e inmesini kolaylaştırır. Sonra çocukta yalancı bir iyileşme olur. Aile geçti sanarken çocuk yine hasta olur sonra başka tedaviler uygulanır. Ve bundandır ki bazı çocuklar sürekli boğaz enfeksiyonu yüzünden antibiyotik kullanır. Kendisi nasıl antibiyotik kullanılır. Kanda Wbc kaç olursa ne yapılır. Bazen wbc grip gösterse bile ağızda koku ve dilde paslı görüntü olmadan antibiyotik kullanılmaz gibi birçok altın bilgisi var. Mesela nitrit negatif ise idrar yolu enfeksiyonu var denilemez der. Burda bir anneye söyledim bunu boşuna antibiyotik tedavisi verilmiş ikinci doktora gitti ve çocuk değilmiş idrar yolu enfeksiyonu.

Kadir beye yazdım ve oda doğru yaptığımız söyledi. Ventolin astım ilacı zaten. Birde hemen akciger filmi istedi doktor. Gribin ilk günü kullanmak doğru değil. 26 sında gittik doktora o gün belirtiler başladı 2 gün ağır geçirdi. Şimdi iyi iştahı da gelmeye başladı.
(9,157 puan) tarafından
Sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun mutlaka Kadir tugcu beyin. Kendisi amerikada olduğu için saat farkı nedeni ile geç cevap verebiliyor. Ayrıca kitabı var çocuk düşünen çocuğu olan herkesin elinde olması gereken bir kitap
(628 puan) tarafından
Cok tesekkurler saolun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 130 göst.
25 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kardln aydn (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 307 göst.
5 Mart 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde özgrbrn (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
18 Ekim 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Nrgzsema (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.
26 Şubat 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Evlatttt (714 puan) tarafından soruldu
...