0 oy
184 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (237 puan) tarafından
Bebeğim 10 aylık .Ben çok konuşuyorum ancak benim de konuşmam bir yerden sonra bitiyor . Kitap okuyunca dinlemiyor hiç .Bazen sayıları,harfleri ,renkleri sayıyorum ama dinlemiyor .. Sadece "Baba,gel,dada,nam" diyebiliyor.Bebeğimle bazen burnun nerede ,ağzın nerede oynamaya çalışıyorum hiç ilgilenmiyor kaçıyor.Başka şeylerle uğraşıyor.Bu gibi kelimeler ,yetenekler öğretmek için çok mu erken davranıyorum? Sizin bebeklerinşz dinliyor ve yapıyor mu? Çok hareketli yerinde durmuyor bebeğim.Ve haliyle ne kitap okurken,ne bir şey öğretmeye çalışırken odaklanıp da öğrenmeye çalışmıyor. Ben de 10 aylık bir bebek için sanki az şey öğrenmiş gibi hissediyorum. Çok mu aceleciyim,yoksa ben mi beceremiyorum?
Bebek Ayı 10

4 Cevaplar

0 oy
(247 puan) tarafından
Çocuğa eğitim vermeye çalışmayın. O bir şey öğrenmeye çalışmaz zaten, bebek o, oynayarak öğrenecek. İlgisi neredeyse onun hakkında konuşun, neyle ilgileniyorsa o nesneyi adlandırın, o an yaptığı şeyler hakkında konuşun. Şarkılar söyleyin, tek cümleli bol resimli kitaplar okuyun, ilgisini çekecek kitaplar bulabilirsiniz. Sakin olduğu zamanlarda yüzünüzdeki organlarınızı gösterin, oyun gibi yapın. Harfler, Sayılar, renkler için falan daha çok erken zaten. 
(237 puan) tarafından
Çok oyun oynuyorum.Bebekle inanın bebek oluyorum.Evde onunla beraber koşturuyorum.Değişik oyunlar oynuyoruz,efor sarfediyorum.Ancak Instaggram gibi platformlarda görüyorum bazı anneler kitap okuyor vs.ben yapmayınca eksik hissediyorum.Zeka kartları,kitapları,hışırtılı kitapları,konuşan bebeği var. Ancak onlara sadece bakıyor ,kemiriyor.Okuyunca anlatınca sıkılıyor gidiyor.
(247 puan) tarafından
Kitap okumaya ne zaman başladınız? Ben 2 aylıkken başladım, anlamasa da okuyordum her sabah. Şimdi kendisi getiriyor okumamızı istiyor, bitince ağlıyor bir daha okumamızı istiyor. Uykudan önce sakinken okuyun bir rutin haline getirin. Değişik kitaplarla deneyin. Bir de tv ye filan alıştırdınız mı tv de hareketli şeyler görmeye alıştıysa kitap ona zevk vermeyebilir .
(237 puan) tarafından
Ya ben 3 4 aylıkken aldım, o zaman da dinlemiyordu..Ben de çok üstelemiyordum.Şimdi kitaplarla oynuyor Hatta benim kitaplarımı bile eline alıyor bakıyor ama okuyunca dinlemez..Yaramaz bir kızım var sanırım:( Hiç yerinde durmuyor ki kitaba falan odaklanmıyo
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Benim bebeğimde 10.3 aylik ve sadece dede ve baba diyor o kadar alkiş yapiyor bir de bence aceleci davraniyosun ben hicbir zaman üstelemiyorum ne yapmak istiyorsa onu yapiyoruz 
(237 puan) tarafından
Alkış yapıyor ,cee yapıyor bazen..Demiyor ama yüzündeki yorganı açıp kapatıyor gülüyor falan.Çok oyun oynuyorum ancak burada ve instagram gibi yerlerde bakıyorum küçük çocuğa kitap okuyor vs Aldım kitap,hışırtılı kitapları da var ancak hiç ilgilenmiyor.Resimli kartları da var.Sadece onlara bakıyor kemiriyor.Anlatınca dinlemiyor.Aslında ben de bebeği böyle yorma taraftarı değilim ama yapmayınca eksik hissediyorum
0 oy
(1,339 puan) tarafından
Erken değil bence siz öğretmekten vazgeçmeyin o meyvesini bir kaç ay içinde veriyor emin olun . Benim kızım da 10 aylık ce e oyununu 6-7 den beri ben yapıyordum şuan artık o yapıyor bize elbet meyvesini veriyor yani. Benim ki de kitap dinlenmiyor müdahale ediyor elimden almak için ama ben okuyorum o başka şeyle ilgileniyor devam ediyorum . Eline birşey aldı mı hemen adını söylüyorum işte bu bebek hadi uyut onu diyorum nasıl yapacak gosteriyorum her defasında bir süre sonra o ben demeden yapıyor . 
(237 puan) tarafından
Ben kitap okurken gidip duvara bakar yine de bana bakmaz .Zaten çok hareketli bir çocuk .Akşama kadar peşindeyim .Yemeğimi zor yiyorum.Bu yüzden kitap konusunu çok ısrar ettirmiyorum en son ne yaparsan yap diyorum.
(1,339 puan) tarafından
Okuyun o bakmasada kulağı ordadır merak etmeyin
(237 puan) tarafından
Umarım... .Teşekkürler cvp için
0 oy
(554 puan) tarafından
Bence rahat ol yani tabiki oyun oyna oyun oynarken konus mesela dun parka gitmistik güler vardi 1 gul 2 gul 3 gul falan sayiyorum oda bakıyordu yani bu sekil biseyler ogretmeye calisiyorum onun disinda pek sıkmıyorum dada dede gel falan diyor simdi do do diyor yeni öğrenmiş:)))
(237 puan) tarafından
O şekilde bazen yapıyorum bazen aksatıyorum.Ben de bir yerden sonra tıkanıyorum..Bir şeyler ,cümleler ,oyunlar türetmek bir yerden sonra sınırlanıyor
(554 puan) tarafından
Normal ya merak etme herseyide öğreniyorlar:))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 240 göst.
20 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Neyapsambilemiyorum (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
22 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 220524 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 220 göst.
12 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Rukiye ahsen (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 374 göst.
28 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aysus35 (156 puan) tarafından soruldu
...