0 oy
184 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (96 puan) tarafından
Yoğurt ile başla demişti doktorumuz yoğurt veriyorum çok güzel de yiyor başka neler vereyim neler tavsiye edersiniz ilk bebeğim yanlış birşeyler vermek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar 
Bebek Ayı 6 ay 5 günlük

2 Cevaplar

+1 oy
(139 puan) tarafından
Blender kullanma püre verme. Haşla ya da buharda çatalla ez ver. 3 gun kuralini uygularsan iyi olur. Yavas yavas kivami da bebegine gore koyulastirirsin. Ilk ay tadim ayi doymasini bekleme. Süreci sen ve bebegin belirleyeceksiniz zaten :)
(96 puan) tarafından
Peki neler vereyim sence canım mesela kabız veya ishal olmaması için bunlardan korkuyorum o yüzden henüz yoğurttan başka bişey denemedim
(139 puan) tarafından
Patates, havuç, kabak, bal kabağı,... artik mevsimde ne sebze varsa onlari haşla ya da buharda pisirip çatalle ez ver. Baktin ki bunlara alerjisi yok 2 sini karistir ver. Sebze çorbasi yap ama koyu kivamli olsun. Onu blender yapabilirsin. Sonra meyvelere geç. Elma armut şeftali, kayisi diye. Irmikle ya da yulafla elma rendesi yogurt ve bebe bisküvisi karistirip verebilirsin ara öğun olarak. 1 tatli kasigi irmik ya da yulafa ustunu gececek su ekle pisir sogut icine meyve ez, ustune de cay kasigi ucuyla pekmez koyabilirsin.
(96 puan) tarafından
Tmm canım sağol çok teşekkür ederim umarım güzel geçer bu sürecimiz
-Reklam-
0 oy
(105 puan) tarafından
Sebzeleri dene 3 gün kuralıyla meyveleri de dene sonra denedigin sebzeleri küçük küçük doğrayıp kemik suyu ekleyerek ya da az bir parça kıyma bir tane bakliyat( irmik pirinç şehriye ince bulgur) bu şekilde çorba yap valla ben ilk başlarda blender yapmıştım sonra yavaş yavaş ezerek verdim sonra meyve püresi yapabilirsin bir iki ay sonra evde yaptığın yemeklerden ezerek uygun olanlari ver sabahları yumurta sarısı labne karıştırıp veriyorum cevizl dövüp ama bunu 8. Aydan sonra yaptım cevizi labneyi yumurta sarısina da 3 gün kuralı yap patatesli yumurta yapıyorum ezip onu veriyorum kabız olursa bağırsaklarını çalıştıracak çorbaları yap işte bal kabağı brokoli mercimek yulaf unu bunlar baya çalıştırıyor ya da meyvesini ona göre seç işte kayısı dut vs.
(96 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım sağol deneyelim bakalım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 536 göst.
17 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kübra cetinkaya (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 353 göst.
22 Aralık 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Meltems (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 305 göst.
30 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cunozoranne (562 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 159 göst.
9 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eslem. (64 puan) tarafından soruldu
...