0 oy
591 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (250 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Kizim 5bucuk aylik oldu. Ayına ve dogum kilosuna gore gelişimi iyi olduğunu söyledi doktor. Simdiye kadar sadece anne sütü ile beslendi. Ama aylik kontrolde 6. Ayda ek gıda ile birlikte tahıllı kaşık maması vermem gerektiğini boylece artik anne sütüne eskisi kadar ihtiyac duymayacagini söyledi. Gelisimi iyi olan bir bebeğe neden mama takviyesi gerekiyor anlamadim açıkçası. Ve doğal ürünlerle beslemek varken hele ki anne sütü varken neden azaltıp hazir kasik mamalarindan kullanmami söylemesi de kafama pek yatmadı.

Sabah- 1 kahve fincanı tek tahıllı kaşık maması

Oglen - meyve ve yoğurt

İkindi - tadım yaptığımız sebzelerden çorba. (Bir gün yağsız kuzu kiyma 1gun tavuk göğsü ile)

Verdiği menu bu sekilde. 6 ay dolduktan sonra gunde 3 ogun yedirmeye başlayacaksınız 1 ay sonra(6bucuk aylıkken gidecegimiz kontrolde) bu sekilde yiyor olarak gelecek dedi.

Tahilli kaşık maması almak yerine evde kendim hazirlayamazmiyim bu tahillari alması gerekiyorsa eger. Cunku içerik olarak masum sayılabilecek pek ürüne rastlamadım. Gerci araştırmaya yeni başladım sayılır.

Yok bunu kendin yapamazsin illa vermek gerekir derseniz hangi marka daha az katkısız yardimci olurmusunuz
Bebek Ayı 5.5

7 Cevaplar

+1 oy
(324 puan) tarafından
Valla ben hazırdan ziyade kendim yapıyorum. Genel de yulaf irmik gibi ürünler kullanıyorum muhallebi tarzında bişey yapacaksam. Çok zorda kalmadığım sürece dışardan bişey alıp yedirmem. 
(250 puan) tarafından
Bende sizin gibi düşünüyorum. Hazirin icinde ne oldugu belli degil cunku
-Reklam-
+1 oy
(1,927 puan) tarafından
Koşarak o doktordan uzaklaşın. Allah akıl fikir versin böyle doktorlara. Tabiki de asla böyle bir şey yapmayın anne sütünü azaltıp kaşık mama ver demek nasıl bi akılsızlık. Siz bilinçliymişsiniz de sorgulama gereği duymuşsunuz çoğu kişi de doktor dedi diye uyuyor böyle saçma şeylere 
(1,927 puan) tarafından
Ne 3 gün kuralı ne bişey yapmadan direkt 3 ana bi ara öğün vermiş bide bu kişi doktor mu kesinlikle şikayet ederdim ben olsam böyle bi yanlış yönlendirme olabilir mi ya. Küçücük çocuk Max yiyeceği 1 yemek kaşığı zaten bu kadar şeyi midesi bağırsağı nasıl kaldırsın. Bir daha asla bu doktora gitmeyin ve dediğini yapmayın
(250 puan) tarafından
Ben kendim 3gun kurali ile vermeye başladım açıkçası. Cunku doktorun söylediği kafama yatmadı. Tabi ki ek gıdayı alacak cocuk ama hala ana ogun anne sütü olmalı diye düşünüyorum. Ki tahıllı, meyveyi de alacaksa kendi yapacagim purelerden almasınin daha sağlıklı düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler.
+1 oy
(1,078 puan) tarafından
Ek gıdaya başlanan ilk haftalar sadece günde 1 kere veriliyor 3 nedir? Ayrıca emmede azalma olmayacak, biz mama ile besleniyoruz. Her ek gıda sonrası hiç yememiş gibi mamasını yiyor ve cc si artıyor.

Sebze, yoğurt ve meyve sıralaması ile gittim ben, daha sonra yulaf unu, irmik, pirinç unu ekledim çorba yaptım, devamında kuzu kıymaya geçtim. Hazır ürün içeriği ne kadar temiz dense de değil diye düşünüyorum, sonuçta raf ömrü diye birşey var. Üstelik hazırladığımız besinleri taze pişirip 2 saat içinde beslememiz gerekiyor.

Her besini 3 gün tadım yaptım, ilk gün çay kaşığı, ikinci gün tatlı kaşığı ve üçüncü gün çorba kaşığı kadar alerjik reaksiyon gösterirse önlem almak için. Tabi büyüdükçe 3 gün denesem de miktarlar arttı yemek istedikçe verdim, şimdi 9 aylık olmak üzere kızım.

Farklı bir doktora takip yaptırmanızı tavsiye ederim imkan varsa şehrinizde. 15 günde neyi tadacakta bu şekilde yiyor olacak bebeğiniz? Zamanla kendi besleme düzeniniz oturacak zaten.

Aklınıza takılan başka bir şey varsa da yanıtlayabilirim :) 
(250 puan) tarafından
Doktor değiştirmeyi baska sebeplerden daha önce de düşünmüştüm aslında ama bi sans daha verelim cocuk alıştığı doktora gitsin diye beklemiştim. Gelisimi geride mama takviyesi yapmamız lazım deseydi de mama verseydi onu da anlardim. Ama kızımın gelisimi Allaha şükür guzel gidiyor. Birde anne sütüne ihtiyacı azalacak bu sekilde deyince benim için orda bitti doktorun kredisi. Tadimlari 3 gun kurali ile yapmaya başladım önce tadimlari yapip sonrasinda tadim yaptığım sebzelerden çorba vermeyi düşünüyorum. Tahıllari ne zaman ve nasil verdiniz siz?
(8,941 puan) tarafından
Su postta bir tane bile cici bebe, kavanoz mama oneren yorum olmamasi beni o kadar mutlu etti ki. Mantikli yorumlar okumayı ne kadar özlemişim :)
(1,078 puan) tarafından
Tam buğday unundan ekmek ve kek yapıp veriyorum. Ekmeği çorbalarına koyuyorum ya da eline veriyorum damaklarını kaşısın diye üst dişler çıkmadı zorlanıyor. Yulafı haşlayarak vermiştim pek sevmedi o yüzden yulaf unu kullanmaya devam ediyorum ekmekte, çorbalarında veya muhallebi içerisinde hem bebek irmiği hem de yulaf unu ekliyorum, pirinç unu kullanıyorum bazen ama abartmamaya çalışıyorum çünkü karın ağrısı yapıyor bizde kakada zorlanıyor yediği zaman.

Ayrıca pirinç unu, yulaf unu, tam buğday unu ve bebek irmiğini OrganikGurmem marka aldım cam kavanozlarda geldiği için, arkadaşım önermişti. Eski doktorumuz vitma veya makarnalütfen markalarını önermişti, kendi çocuğu da küçük onları kullanmış sanırım.
Çorbalarda ilik kaynattım onu kullanıyorum, sebze çorbalarında peynir altı suyu kullanıyorum evde lor yapıp ayırıyorum. Ve doktorunuz bir gün kuzu kıyma bir gün tavuk demiş, ben tavuk vermemeyi tercih ettim ama kırmızı et 7 ya da 8 den sonra veriliyordu ve her gün beyaz veya kırmızı et önerisi fazla geldi açıkçası.

Ayrıca evde bebe bisküvisi yapmayı denedim ama sadece zeytinyağı ile tutturamadım, köyden tereyağı bulduğumda yapacağım :D

@merveeren in de dediği gibi kavanoz mamalarında tahıllı kaşık mamaları gibi rad ömrü var.
Zaten 3-4 dk da muhallebi pişiyor, soğuyunca içine meyve rendesi karıştır. Al işte kavanoz maması. (Aklıma gelmişken keçi boynuzu özü kullanıyorum meyveli muhallebilerde)
(250 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim
+1 oy
(8,941 puan) tarafından
Bu doktora gitmeyin. Kasik mamasi oneren doktorlari maalesef ciddiye alamiyorum. Sizin yazdiklariniz kelimesi kelimesine dogru. 6 aylik bebege 3 ogun ek gida verilmez. Anne sutune ihtiyac duymamasini saglamak neden istensin ki? 1 yasa kadar ana besini anne sutu olacak zaten. Bebegim 20 aylik. Hic kasik mamasi vermedim. Hic de gerek yok. Ben size kendi ek gida surecimi anlatayim. Fikir olur. 6 aylikken sebzelerle basladik. 3 gun kurali ile mevsim sebzelerinden tadım yaptı. Maksimum verdigim 1 yemek kasigiydi. Sonra 2-3 tane meyve tadimi yapti. Yogurt, peynir, kefir, yumurta tadimi ile ilerledik. Zaten bu surecte 7 aylik oldu. O zaman kahvaltiya basladik. İkinci ogun de tadim ogunu oldu. Birkac sebze karistirmaya da basladim. 8 aylikkende 2 ana ogun devam etti. 9 aylikken 2 ana 1 ara ogun oldu. 11 aylikken 3 ana ogun oldu. 1 yasindan sonra da 3 ana 1 ara ogun olarak devam ediyor. Tahillari erkenden vermeye gerek yok. 8 ay civari verebilirsiniz. Zaten ilk etapta tahillik bir durum da yok. Muhalllebi tarzi bir mama yapmaniza gerek yok. Pankekte kullanacaginiz tam bugday unu da bebeginiz icin faydali bir tahil olacak. Bulgur, pirinc, irmik gibi tahillar da yeterli olur. Kiymaya 6 aylikken baslanabilir ama ben sindirim kolayligi acisindan 7 aylikken basladim. Tavuk hic vermedim. Organik tavuk ya da koy tavugu disinda vermeyi de dogru bulmuyorum. 
(250 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim yorumunuz için çok yardımcı olacak bana.  kasik masası vermektense kendim yapmayi tercih ederim bende. Tadimlara basladim zaten 1 ay tadimla geçecek en az sonrasinda da anne sütü ana besini olacak şekilde ek gidaya devam edeceğim
0 oy
(3,763 puan) tarafından
Yani kendinizde yapabilirsiniz, biz alerjik oldugumuz icin hipp 5 tahilli mamayi kullaniyoruz kahbaltida ,temiz icerikli ona bakabilirsiniz , icinde tahillar harici vitaminde var o sebeple de tercih ettim 

Bana ilk baslangic icin ogun sayiniz fazla geldi, biz 6.5 aylik olana kadar sadece sebze tadimi yaptik, daha sonra kahvaltiya basladik, 7 aylik olana kadar bu sekil, bizim de sadece anne sutu aliyo +ek gida
(250 puan) tarafından
Tesekkurler kendim yapamayacak olursam inceleyeceğim
(162 puan) tarafından
aptamili veriyorum ben memnunum
0 oy
(72 puan) tarafından
bebeğin temel gıdası anne sütü ve 2 yaşına kadar ihtiyacı var. kaşık maması ek gıda öğünü arada bir verilebilir. ama anne sütünü azaltmayın. daha çok anne sütü içesi lazım. ek gıdalar tadımlık olmalı ki bebek sizi daha çok emsin. kaşık maması ben de arada sırada veriyorum aptamilin 7 tahıllı kahvaltısından kullanıyorum kahvaltı için. ama gece de verilebilir tok tutsun diye. 
(250 puan) tarafından
Yani mantikli olan da arada verilmesi olmalı bence de. Anne sütüne ihtiyacını azaltmak için mama vermeyi tavsiye edeni ilk defa duydum.
0 oy
(235 puan) tarafından
Merhaba bizde sadece anne sütü ile besleniyoruz ve gelişimi güzel 6 ayda doktor ek gıdaya basladi 1 ay olacak kesinlikle hazır mama önermedi anne sütü çok iyi şuan gelişiminde.cok güzel olduğu için sabah akşam olarak bize öğün verdi yarın Çay bardağı olacak şekilde önemli olan vitamin alıp tadlarini bilmesi dedi anne sütü ne kdr alırsa o kadar iyi dedi 

Listemizde havuç kabak avakado yumurta yulaf irmik armut elma muz tatlı paatates vardı en son meyvelere başladık 3 gün kuralı ile değil 2 gün  deneme yonetmi ile devam ediyoruz çok şükür ne bir alerji ne de sevmemesi oldu mümkün olduğunca anne sütü ile destekliyorum kaşık mama fln hiç yedirmiyoriz önermedi 
(250 puan) tarafından
Bize avokado suan icin vermeyeceksiniz dedi alerjik olabilirmiş gerekçesi. Ama zaten 3 gun kuralının amacı da bu değil mi o da ayrı bir konu. Yulaf ile irmigin tadimini nasil yaptınız acaba. Ben daha sebze tadimlarini yapıyorum buharda haşlayıp. Meyvelere geçmeyi düşünüyorum sonra da ama tahıllarin tadimini nasil yaptıracağım hakkinda pek fikrim yok acikcasi
(235 puan) tarafından
İrmik ve yulaf ikisindede aynı yöntem biraz su ekleyip pişirdim ilk gün sade verdim 2 gün 1 damla zeytin yağı ekledim avakado denettigin için yulafla avakoda karıştırdım irmiklede 2 gün tatlı patates karıştırdım avakado alerjik demedi bize vitamin fazla olduğu icin bizde ilk denettiklerin arasında yulafda çölyak hastalığına karşı için denetti
(250 puan) tarafından
Tesekkur ederim deneyeceğim bende
(235 puan) tarafından
Rica ederim:)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,307 göst.
15 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Glcnn (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 347 göst.
11 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde GizemGY (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 200 göst.
0 oy
5 cevap 448 göst.
...