0 oy
150 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhaba oğlum 3,5 yaşında bu yaşına kadar sadece  bebe bisküvisi ve süt yedi yiyor başka hiç bisey yemiyor cok sinirli agresif doktora götürdüm değerleri iyi çıktı ama ac bırakıyorum olmuyor ne yapacağımı bilmiyorum izmirde doktor önerisi olan varımdır 

2 Cevaplar

0 oy
(168 puan) tarafından
Sinirli olmasının birçok sebebi olabilir. Konuşması nasıl mesela kendini ifade edebiliyor mu? Tuvalet eğitimi verdiniz mi, verdiyseniz nasıl geçti? Bu yaştaki çocuklar özerkleşmek isterler, kendilerini bağımsız bir birey olarak kabul ettirmek isterler. Bu tür davranışlarına anne babası olarak nasıl tepki veriyorsunuz? Olumsuz davranışlar sergilediğinde ceza veriyor musunuz? Bunların hepsi çok önemli. Bir gözden geçirin derim. 
(168 puan) tarafından
İştahsızlığı da bunlara bağlı olabilir. Stres altındaki bir insan ya yemeden içmeden kesilir ya da aşırı yeme davranışı gösterir.
(12 puan) tarafından
Kendini ifade etmesi yarım mesela tuvalet eğitimini daha yeni öğrendi ama tuvaletini de tuvalete değil olduğu yere yapıyor tuvalete diyerek yönlendirmedigimz zaman. Yeme de kesilme olmadi bu zamana kadar ek hic birsey yemek istemedi elma muz ve köfte yiyor çok nadir bunları da. Sinirli olunca sakinleştirmeye çalışıyoruz ama bağırmaya başlıyor bu defa da
(168 puan) tarafından
Bence çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümüne randevu alın. Bebekle alakalı bir problem varsa aileyi ve bebeği çok iyi tanımak, gözlemlemek gerekli.
-Reklam-
0 oy
(162 puan) tarafından
Gelişim pediatriye randevu alın bence.. yaptığınız ya da yapacağınız her şey gelişimini daha da kötü etkiliyor olabilir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 222 göst.
3 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nehirimbenim (272 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.
0 oy
1 cevap 154 göst.
25 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kuscumeltem (40 puan) tarafından soruldu
...