0 oy
529 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (304 puan) tarafından
Kızlar 2 yaş çocuklara ne gibi sınırlar koyulabilir, yakında 2 yaşına girecek ama yoktan anlamıyor sınır bilmiyor hiç dinlemiyor daha erken mi yoksa benimki çokmu şımarık anlamadım ki ben pes edene kadar ağlayıp istediğini yaptırıyor...siz ne gibi sınırlar koyuyorsunuz ? Nasıl söz dinletiyorsunuz?

8 Cevaplar

+4 oy
(6 puan) tarafından
Her şeye hayır dememek lazım. Ama bir seye hayır deyince de ağlasa kendini parcalasa da tamam demeyeceksin. Bu sefer ağlayarak istediğimi yaptiririm moduna giriyorlar. Bizimki de 2 yaşına girecek. O da bir ara ağlama işini kullanmaya çalıştı taviz vermemeye çalışıyorum 
Profil image (304 puan) tarafından
Sırılsıklam agliyor kıyamayıp yapıyorum pes ediyorum, alıştı demek ki artık herşeye bagıra bagıra ağlıyor.
(4,084 puan) tarafından
Bu yoruma katılıyorum. Kolay kolay hayır demeyeceksiniz ama hayır dediğinizi de yapmayacaksınız.
-Reklam-
0 oy
(798 puan) tarafından
21 aylik artık kendini yere atıp aglama davranışları başladı. Ama öğle ağlarken istedigi şeyi yapmıyorum bor süre ağlıyor sonra dikkatini başka biseye çekiyorum ise yarıyor gibi. Sizde basta zorlanirsiniz ama sonra daha rahat edersiniz bence istekleri giderek büyüyor cunku
0 oy
(1,630 puan) tarafından
2 yaşında çocuk sınır konmuş olsa da konmamış olsa da, şımarık olsa da olmasa da ağlayabildiği kadar ağlar. Önemli olan bi kere hayır olmaz dedikten sonra dönmemek. Bi de olur olmaz her şeye hayır dememek lazımmış.
0 oy
(9,118 puan) tarafından
Şımarık denilmez ama bebekler sınır zorlama konusunda ustadır. Aslında onlarda sınırları ne sizin direncinizi nasıl kırar onu merak edip taktik deniyorlar. Sizin pes etmemeniz gerek. 

Misal bizimki bir dolap kapağı açacak şer sesle parmağımı kaldırıp hayır diyorum. Ik mık ağlama numarası ile yüzüme bakıyor. Ama ben aynen devam edince ordan geri geliyor. Sonra nemi oldu ev ahalisi bunu görünce her şeye hayır demeye başladı. Çocuk için hayır in bir anlamı kalmamaya başladı. Uyardım bende onları. Kesin kurallar belli şeyler üzerine hayır demelerini söyledim.

Ama o geri dönüp sahte ağlak surat hatta ilk zamanlar göz yaşları artık işe yaramıyor biliyor. Ama olur ya bazen hiç dinleyecek hali olmuyor. Kendi kendime hayır hayır diyip duruyorum. Bakıyorum olmuyor gidip ordan uzaklaştırıyorum. Dikkatini başka yere çekiyorum. 

Şımarık değil hiçbiri sadece onlarda sınırlarını merak ediyor  ve her seferinde de deniyorlar. 
Profil image (304 puan) tarafından
Çok iyi anlatmışsıniz saolun :)
0 oy
(712 puan) tarafından
Kesinlikle anlayacağı şekilde ona ait olan ortamda sınır olabilir ama bunun dışında anlayacağı bir sınırda olmaz 
0 oy
(712 puan) tarafından
Bunun için netten.bakın neler yapabilirsiniz diye 
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Bu sözlerimden linç yiyebilirim ama ben bi çocuğun her istediğinin yapılmasına karşıyım. Hiç bi şeyide yapmayın yaptırtmayın demek değil bu her şeyede hayır demeyin mesela bi şeyleri açmak istiyo ve onun için sakıncalıysa istediği kadar ağlasın siz kararlı olun ve çocuğunuzun göz hizasına inip onunla göz göze temas kurarak konuşun başta olmaz diyip çok ağladıktan sonra olur derseniz çocuk bunu öğrenip her istediğini ağlayarak yaptırır. Yeri geldiğinde de kıçına 1 terlik yiyecek ki olmaması gerektiğini anlasın. Yanlış anlaşılmasın dayağa karşıyım kesinlikle.
Profil image (304 puan) tarafından
Haklısınız her dedigime ağlarsam ulaşırım diye alışırsa büyüyünce dedigi yapılmazsa bu seferde küsmeye başlayacak.
0 oy
(1,259 puan) tarafından
Gec bile kalınmış oglum 1 yaşındayken evet hayırı biliyordu bişey yapacagında gözüme bakar hayır dedimmi bırakırdı yani uffaken ne ögretirsen öyle alışıyor  şuan 3 yaşında ceza ödül kısmındayız ceza dediyswm linclemeyin bişeyde ısrar ederse veya hayır dedigim halde yaparsa aglamakta ısrar edib sakinleşmesse  yatagına koyub 10 dk cıkmasına müsade etmiyorum ve sakinleşiyorda  sonrasında sordugumda kac dk kaldı 3,5 dk kaldı diyib cıkmıyor cıkmadan cezan bitti bidaha yapıcakmısın dedigimde hayır diyor giysilerini topla oyuncaklarını topla diye görev veriyorum yaptıgında aferin diyib ödüllendiriyorum hem o sakinlemiş oluyor hem ben sinirlenmeyib cocuguma kızma bagırma gibi bişey yok aramızda ve şuan biz bişey yapsak o bize ceza veriyor uyguluyoruzda kücük deme anlamıyor deme öyle güzel anlayıb uyguluyorlarki yeterki onun anlıycagı dilde anlat
(1,348 puan) tarafından
Tebrik ederim çok güzel bi davranış çocuğunuzu çocuk gözüne görüp ciddiye almamazlık etmek çok güzel bi davranış biz şu an 6 aylığız bende aynı şekilde davranıcam kızıma ona çocuk değilde bir birey gibi davranıcam

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 282 göst.
0 oy
7 cevap 739 göst.
17 Mayıs 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ❤M.Ali'nin Annesi❤ (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 642 göst.
9 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Göktuğveannesi (432 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 526 göst.
26 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kuzey_yıldızı (204 puan) tarafından soruldu
...