0 oy
335 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (92 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler. 33+5 te erken doğum yaptım. 2 haftadır bebeğim kuvözdeydi. Bugün doktor çok olumlu konuştu. Nasip olursa bu hafta sonuna doğru çıkarırız dedi. Evimde nasıl bir temizlik yapmalıyım. Enfeksiyon açısından herşeye dikkat ediyorum. Ben genelde temizliği Domestos ile yapıyorum aynı şekilde heryeri temizleyip havalandırssm olur mu acaba ?

8 Cevaplar

0 oy
(92 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Kızlar çok şükür kuzum bugün taburcu oldu. Darısı bekleyen tüm annelere inşallah :) 
(527 puan) tarafından
Ay canım benim sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :) :)
(9,165 puan) tarafından
Gözün aydın canım. Ev temizlik olayını çok fazla abartma. Günümüz çocuklarının alerji ve astım gibi şikayetlerinin en büyük nedeni kimyasal kullanımı temizlik de. Sadece bir süre kilosu VS yerine gelene dek evde ziyaretçi kabul etme.
(92 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuzum Allah razı olsun :)
(92 puan) tarafından
Kendimizden bir kaç kişi geldi ben ayrı odada duruyorum çocuk ile görüp içeri geçtiler hemen uzaktan insanlara da şuan gelmeyin toparlansin biraz dedim sagolsunlar anlayış gösterdiler
(960 puan) tarafından
Benim kızımda enfeksiyon kaptı 62 gün yoğun bakımda  kaldı. Çıktıktan sonra çok dikkat ettik. Ev temizliğine değil ama eve kimseyi almadık. Görmek isteyenler, ziyaret etmek isteyenler oldu kabul etmedik. Bundan dolayı bizle küsenler bile oldu. Ama bebeğimden kıymetli değil. Size tavsiyem kimseyi almayın eve odada bile olsa kapar yazık çocuğa. Sağlıkla büyüsün. Bol bol emzirin. Konuşun ilgilenin. Sizin sevginizle çabucak iyileşir.
(92 puan) tarafından
Amin inşallah canım.. olabildiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. Burnundan arada zor nefes alıyor gibi yapıyor eşim damla aldı burnu için inslalah iyi gelir.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (1,252 puan) tarafından

Bir süre evine kimseyi alma canim ağır kimyasal kullanma bi süre çünkü sen bebeğinle  ten tene olacaksın evi hergun havalandir ama mesela salonu havalandirirken bebis yatak odasında olsun bu şekilde her gün evi havalandirabilirsin dışarıdan gelen insanlar mutlaka montunu çıkarıp ellerini yıkayıp öyle yaklassinlar  sen dahil bir süre bebeği yüzünden ve elinden opmeyin canım bebisinle sağlıklı günler diliyorum <3

(92 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım açıklayıcı bir destek olmuş mutlaka doktorda söyler diye düşünüyorum internetten de araştırıyorum tabi tecrübeli insanlardan duymak daha sağlıklı oluyor
0 oy
(72 puan) tarafından
tabi olur ama fazla kimyasal da kullanmayın. aşırıya kaçmanıza gerek yok. evde sigara içirtmeyin, kalabalık olmasın gelen giden sayısı önemli. insanlar mikrop taşıyabilir. 23-34 derece civarı olması iyi olur evin. evi sık sık havalandırın. Sağlıkla kucağınıza alıyorsunuz ne mutlu size. sonrası zaten çok güzel olacak. sokaktan gelen insanlar ellemesin genel kişisel hijyene dikkat etmek lazım. 
(92 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum canım misafirlere gelme denmiyecek ama onlar geldiğinde bebeği görüp ayrı odaya geçmelerini rica edeceğim aynı odada bulundurmayı düşünmüyorum inşallah bu konuda sorun yaşamayız kimseyi kırma taraftarida değilim anlayışlı olurlar inşallah:)
(72 puan) tarafından
tabii kırmak doğru olmaz ama doktor böyle uyardı dersiniz o zaman sorun olmaz bence
0 oy
(83 puan) tarafından
Gözün aydın canım 
(92 puan) tarafından
Sağolasın canım teşekkür ederim
0 oy
(378 puan) tarafından
Hadi gözün aydın güle güle büyüt bebeğini herkesin söylediğini bende söylemiş gibi olucam ama bence çokta kasma eğer bebeğin bi sağlık problemi yoksa aşırıya kaçma derim her konuda yoksa insanın psikolojisi bozuluyor tabiki temizliğine evinin kendinin temizliğine dikkat et ama aşırıya kaçma bebeginle güzel vakit geçirmek dileğiyle 
(92 puan) tarafından
Ben her zaman çocuğun üstüne çok dusulmemesi taraftarıyım fakat erken doğunca enfeksiyon kapma riski daha fazla oluyormuş diye duydum o yüzden anne yüreği diyelim herşeyden korkar oldum. Daha hiç kucağıma alıp kokusunu duyamadım yavrumun, şimdi gelince tekrar birşey olurda benden alırlar diye çok korktuğumdan ne yapacağımi şaşırdım :)
0 oy
(266 puan) tarafından
Gözünüz aydınnn❤  evinizi bol bol havalandirin  ve bana  doktor  kardeşi bile varsa 4. Aya kadar temas etmesin  cok hassas bebekler en ufak şeyden mikrop kapabilir demişti. Gélene gidene biraz daha temkinli olun uzaktan baksınlar eşim de sürekli üstünü başını değiştirip  duşunu alıp alıyordu çocuğu. Bn ýeri geldi kendi annemi kayınvalidemi kabul etmedim kış bebeğiydi corona da patlamıştı o sıra. Şuan bile kız kardeşim abim üstlerini değişip severler 7 aylik olduk Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 
(92 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun  bende internetten ne kadar hassas olduklarını okudum. Olabildiğince dikkat etmeye çalışacağız umarım üstesinden gelebiliriz tedirginlik korku heyecan hepsi bir arada :)
0 oy
(1,025 puan) tarafından
O kokular da bebeği etkiler. Düzeltilmiş haftasında 40 i çıkana kadar kimseyi kabul etme. Dışarıdan gelen başka çocuk, eşin filan gelir gelmez üstünü değiştirip ellerini yüzünü yikasin. Çok fazla stres yapıp evdekileri de kendini de yorma. Bebeğini bol ve sık emzir. Uzun süre kuvozde kaldığı için meme reddi yaşayabilirsin. Birkaç gün sabret. Biberonu azalt sonra da hiç vermemeye çalış. Ne yersen ye ne içersen iç sütü getiren şey bebeğin emme hareketidir. Geçmiş olsun sağlıkla büyüt bebeğini.
(92 puan) tarafından
Tavsiyleerin için teşekkür ederim canm. Heyecan stres korku aynı anda yaşıyoruz ne yapacağımızı nasıl davranacağımizi bilmiyoruz ilk bebeğimiz. Danışarak okuyarak sağlıkla büyütmeye çalışacağız inşallah :)
0 oy
(219 puan) tarafından
Benim oğlum 31+5 günlük dogdu 90 gün küvez de kaldı 2 tane ameliyat geçirdi eve geldiğinde 3 aylık ama 3 kiloydu ama emin olun hiç korkmadım çocugumu pamuklara sarıp kimseyi kırmadım tabii özen gösterin ama çok da kasmayın normal davranın benim oğlum eve geldiğinde bile hergün koydum bebek arabasına gezmeye çıkardım güneş görsün hava alsın dedim bu yüzden rahat olun benden size nacizine fikir :) 
(92 puan) tarafından
Ne kadar güzel canım ya. Sabahtan beri gram gözümü ayirmadim uyku uyuyamıyorum nefeste zorlanma yaşıyor arada korkudan ne yapacağımı bilemedim. İlk günümüz elim ayağıma dolaşıyor. Derdini anlatmaamasi çok zor gerçekten sen ne kadar güzel telaş yapmamışsin Rabbim uzun ömürler versin inşallah minik kuzuna

İlgili bir soru bulunamadı

...