0 oy
254 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (276 puan) tarafından
Merhaba bebeğim 37+0'da doğdu şuan 5 ay 7 günlük memeden ayrılmayan bebek bi kaç gündür çok acıkmadıkça doğru düzgün emmiyo çok acıkmadıkça dediğim 6-7 saat kadar değişen hiçbi şey yok memeye gelince 1-2 kere çekiyo sonra kafasını çeviriyo sonra kendini yay gibi gerip çığlık atmaya başlıyo zorlamıyorum kaldırıyorum bezi eskisi kadar dolu olmuyo ama 4 tane dolu dolu olacak kadar bez değiştiriyorum yaşayan tecrübeli anneler yardımcı olabilir mi neler yapmalıyım ne kadar sürüyo bu durum?
Bebek Ayı 5 ay 7 gün

3 Cevaplar

0 oy
(1,348 puan) tarafından
Biberon kullanmayın. Bide ağzında pamukçuk olmuş olabilir. Gazı olduğu içinde emmek istemeyebilir sebebini bulmak lazım. Eğer bunlardan biri yoksa geçici bi süreç çok zorlamayın bazı dönemler meme reddi oluyo memeniz açık kalsın ağzına vermeyin ama isteyince tutup emer. Benimkide öyle bir iki yudum çekip bırakıyo sonra eliyle oynuyo bi daha tutuyo bırakıyo ama biz 2 aydan beri meme reddi yaşıyoruz.
(276 puan) tarafından
Biberon kullanmadık hiçbi zaman bakıcısı sütünü bile akıtmaz sulukla veriyo zaten tavsiye edilen de o şekilde 2 aydır böyle içiyo bi sorun yaşamadık şimdiye kadar ağzında hiçbi sıkıntı yok gazını da kendi çıkarıyo zaten artık memeden içmiyo kaşıkla verince alıyo sulukla içiyo memeyi emmiyo sütün tadıyla ilgili bi değişiklik olsa sulukla veya kaşıkla da içmemesi gerek rutininde de bi değişiklik olmadı neden böyle yapıyo anlamıyorum
-Reklam-
0 oy
(747 puan) tarafından
Altında yatan özel bir sebep olup olmadığını araştırın, anlamaya çalışın. Eğer yoksa bebek dış dünyayı keşfetmeye başlayınca memeye olan düşkünlüğü azalabiliyor, dışarıdaki uyaran nesneler dikkatini dağıtıyor. Loş ve sessiz bir odada emzirmeyi deneyin, yada hafif rahatlatan bir müzik ile. Uyurken veya uyuduktan sonra deneyin. Bebeğiniz emmiyor diye mamaya geçmeyin ki hem sütünüz azalmasin hem bebeğiniz memeyi tamamen bırakmasın, siz istikrarlı şekilde memenizi teklif edin az da emse emsin kalanını sağım yapın. Benim bebeğim 4. Ayda başladı 9-10 aya kadar devam etti bu durum. Sonra tekrar memeye eskisi gibi düşkünlüğü devam etti çok şükür. Bir de konuşmaya da başladıkça meme meme diyip istiyor. Sabredin, geçici bir durum merak etmeyin.
(276 puan) tarafından
Ay inşallah o kadar sürmez
0 oy
Profil image (529 puan) tarafından
Bu aylarda çok oluyor meme reddi benim bebeğim 4 aylıkken başladı meme reddine 5. Aya kadar ben önce emzirmeye çalıştım 2 fırt alıp aynı sizinki gibi çığlık atıp ağlıyordu bende her emzirmeden sonra sağıp kaşıkla verdim biraz zor oluyor ama en azından biberona alismamis oldu geceleri uykuluyken emiyordu sadece gündüzleri sürekli kaşıkla böyle böyle 1 haftada 300 gram aldı ayrıca erkenden kaşığa alıştı şuan 6 aylık kaşığa alıştırmakla uğraşmadım şükür kaşık gelince ağzını açıyor:) geçici bir süreç canım merak etme pes etmezsen sabırlı olursan geçiyor:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 93 göst.
22 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cddc (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 320 göst.
19 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güness.ozlem (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
20 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Dilek barlas (1,470 puan) tarafından soruldu
...