0 oy
402 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (103 puan) tarafından

Merhaba güzel anneler  1.5 aya işe başlayacağım ( bebeğim 5 aylık olunca)bebeğime annem bakacak yukarıda sorduğum gibi sağımı nasıl yaptınız ve bebek siz yokken ne ile beslendi? Çalışan anneler işe başladıktan sonra bebeklerinizi emzirmede sorun yaşadınız mı? Değerli yorumlarınızı bekliyorum:)

Bebek Ayı 103 günlük

4 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından
Merhaba.Kızımın kırkı çıktıktan sonra süt sağmaya başladım.Mochinin el pompasını kullandım başlarda.Sağdığım sütü yine mochinin süt saklama torbalarına koydum.Ben üç aylık olduktan sonra işe başladım.Kayınvalidem baktı ben işteyken.Tabi çalışırken de sağmaya devam ettim.Çünkü 4.ay atağında sürekli emdiği için hep dolaptaki sütleri kullandık.Şu an kızım 5 aylık ve dolaptaki sütlerim bitmek üzere yavaştan ek gıdaya geçeceğim için sorun etmiyorum.Ayrıca çalışmaya başladıktan sonra elektrikli süt sağma makinesi kullandım çünkü diğeri çok zaman alıyordu.Süt sağma işlemimide bir işten gelince birde gece sağma olarak iki kez yapıyorum.Ama atak sonrası gece süt sağmak çok zorlaştı.Emzirme olarak sorun yaşamadım sadece

 bazen mama vermek istedim ertesi güne daha çok süt bırakmak için ama bebeğim asla kabul etmedi
(103 puan) tarafından
Açelya05 anladım herşey bebeklerimiz için ben oğlumda deneyimledigim için az çok ne yaşayacağımi tahmin edebiliyorum:) tek farkı oğlumu emziremediğim için şimdi kızım da süt meselesine kafam takılıyor. Siz yokken sütü ne ile veriyorlar bebeğinize kaşık biberon mu alıştırma bardağı mı?
(103 puan) tarafından
Kızlar size birşey daha sormak istiyorum. Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benim bebeğim genelde memede pış pışlayarak uyuyor. Annem benim gibi uyutamayacagi için mecbur ayakta sallayarak uyutur.Ama ayakta sallamakta zararlı diye biliyorum ne yapsam bilemedim
(2 puan) tarafından
Biberon kullandık.Başlarda sütüm gelmediği için vermiştik.Meme reddide yaşamadığımız için ara ara verdim.İşe başladıktan sonra da devam ettik.
(2 puan) tarafından
Gün gün değişiyor bazen memede bazen kucakta.Ama kayınvalidem ben olmayınca ana kucağında sallayarak uyutuyor.
(103 puan) tarafından
Açıkçası emzik meme reddi yaptı bizde o yüzden biberon verirsem kesin bırakır beni. Alıştırma bardaklarını araştırıyorum bakalım alıp deneyeceğim. Bizde büyük ihtimalle ana kucağında uyuyacağiz gibi bakalım.. Ay ayy herşey ayrı bir dert :-)
-Reklam-
0 oy
(250 puan) tarafından
Dogumdan 1 ay sonra falandi sagmaya basladim ve cok düzenli olmasa da buzluğa sut depoladim mümkün oldukça. 1 bucuk ay önce ise basladim. İlk baslarda sağım yapmaya cok dikkat etmedim buzdolabindakiler yeterli olur diye ama farkettim ki stok hızla tükeniyor ve sutum azalmaya basladi. O yuzden düzenli sagmaya basladim. Is yerimle evin mesafesi 10 dk sabah emzirip ise gidiyorum 3 saat sonra sagip is yerimde buzluğa koyuyorum. Cikarken de alip eve götürüyorum termos canta ile. Akşamları da yatmadan önce bi sağım daha yapiyorum. 
(103 puan) tarafından
Siz ne ile veriyorsunuz sütü bebeğinize. Biberon meme reddi yapar diye tedirginim çünkü emzikte bile yaptı tekrar bırakmak zorunda kaldım.Sagimi ne ile yapıyorsunuz mochi pompa var ama iş yerinde kullanım için elektrikli alacağım hem daha rahat hemde hızlı oluyor
(250 puan) tarafından
Biberonla ama o da biberonla almak denirse :) bizde de tam tersi biberon ve emzik reddi var. Onun sıkıntısını yaşadık baya. Avent vardi kesinlikle kabul etmedi. Ki bi kac yerde aventin biberon reddine sebep olduğunu okumuştum. Bebedorun aldim biraz emer gibi yapti onu da istemedi. Chicco aldim agzinda çevirip duruyor sadece. En son lansinoh aldim onla da cok acsa emiyor yoksa agzina damla damla veriyorlar resmen.
Bende meme reddinden korkmuştum onun icin kasik biberon aldim ama benim kizim benden ayrıldığına tepki gösterdiği için sut ne ile gelirse gelsin cildiriyordu içmemek için. O yuzden kenarda kaldi o da. İnanın cay bardağı bile denedik :) benim elimden olunca aliyor ama bi baskasi olsun kesinlikle almıyordu.
Bebedorun kasik biberonunu alip deneyebilirsiniz bence hem meme reddi konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Simdiden ara ara vermenizi tavsiye ederim. Ornek veriyorum hangi saatlerde iste olacaksanız o ogununde emzirmeyip sagarak ne ile verecekseniz onla alistirmaya başlayabilirsiniz. Hatta bebeginize siz ise başlayınca kim bakacaksa ona bırakıp bi kac saat ayri kalmaya alıştırın ve o kişi beslesin. Once bakımını yapacak kişi ile bi kac gun beraber vakit geçirip beraber besleyin sonrasinda ayni evde ama baska odada bakımını yapacak kişinin beslemesine izin verin gibi. Hem meme disinda bir arac ile beslenmeye hemde sizden ayrı kalmaya biraz olsun alışır bu süreçte.
Ben 2 saati cok geçmeyecek şekilde eşime yada anneme bırakıp çıkıp işlerimi hallediyordum. Ise basladim ve 6 saat calisiyorum baslarda durmadigi ve biberon istemedigi icin yemek molasında vs yanıma getirdiler emzirdim biraz vakit geçirdim geri götürdüler. Suan artik yanıma getirme ihtiyacı duymasalar da biberon sıkıntısı devam ediyor. Ek gıda sürecine girdiğimiz için cok sorun olmayacağını düşünüyorum artık.
 Sut sagma makinesi de lansinoh elektrikli olani kullanıyorum ve memnunum. Birde alıştırma bardağı olarak nuk almıştım ama biraz büyük geldi hala oynuyor onla amacına uygun kullanmadık henüz. Ama suan bizi bardaktan bisey içerken gördüğünde bardağı çekip kendi de içmek istiyor. Cay bardağı ile veriyorum az az o yuzden o kadar para verip nuk aldığıma da pişman oldum acikcasi. Ama alistirma bardağı düşünüyorsanız bu emzik tarzında olanlardan değil nuk un bardağını almanızı öneririm emme refleksi ile su geldigi icin daha kolay bi süreç oluyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
0 oy
(250 puan) tarafından

image

bebedorun kasik biberonu bu. Biraz sıkınca kaşığa cikiyor onu yedikten sonra tekrar sıkıyorsunuz.

image



Bu da bahsettiğim alıştırma bardağı. Ben 6+ olani almıştım. Ama 0-6 ay olanını almanızı öneririm alırsanız. 


(103 puan) tarafından
Teşekkür ederim Merve hanım uzun değil gayet açıklayıcı bir yorum olmuş. 1.5 ay sonra işe döneceğim kızıma annem bakacak evimi taşıyıcam bu ay sonuna anneme yakın bir eve sonrasında sizin de önerdiğiniz gibi annem ile yalnız birakicam alışması için. Alıştırma bardağıni da araştırıyordum en kısa zamanda getirtip deneyeceğim. Açıkçası bizim zaten ciddi emme problemimiz var şöyle alıp meme koyayım da emsin diyemiyorum çünkü tutana kadar hoplat zıplat uğraşıyorum o yüzden normal emzikli biberon almak istemiyorum ki tamamen reddedmesindiye. Wee ve mamajonun alıştırma bardakalrina bakmıştım evde sert uçlu küçük bir sülük var su verdiğim zaman içebiliyor ama çok döküldüğü için silikon uclumu akşam karar veremedim. Sağım konusunda da doğumdan sonra ilk ay mastit olmuştum o zaman başlamaştim sağım yapmaya lansinohun çift elektrikli pompasını kullanmıştım sağolsun gorumcemde vardı ama sonrasında kendininde yeni bir bebeği olduğu için pompayı verdim. Evde mochi pompada var ama memede sert şekilde süt olmazsa sagmiyor. Bende yine memnun olduğum gibi ikinci el lansinoh sağım makinası arıyorum inşallah bulabilirsem onunla devam edeceğim.
0 oy
(103 puan) tarafından

image

Merve hanım benim söylediğim alıştırma bardağı bu model
(250 puan) tarafından
Bunlardan denemedim ama bu tarz da kullanılıyor. Basta biraz tabi ustune başına dokuyor :) ama havalar ısındı artik doke doke öğrenecekler. Eger eline alıp tutmaya falan çalışıyorsa icine su koymadan ya da cok az su koyup verin eline oynasin alışsın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 131 göst.
0 oy
1 cevap 204 göst.
...