0 oy
169 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (501 puan) tarafından
Kızlar önceki postlarımda da anlattığım gibi sürekli sallanmak istiyor bebeğim. 9 aylık oldu. 2 defa uyku eğitimi aldık 1 defa da kendimiz denedik maalesef olmadı. Şimdi ise şunu fark ettik. Çok Şükür uyku saatleri düzenli. Gündüz eskisi gibi sallanmak da istemiyor fakat gece berbattan öte bir hal almaya başladı. Öyle böyle değil. Sallamadığımız her saniye uğulduyor, algısı açık değil gözü kapalı ama yatağın içinde tepiniyor çarşaflari çekiyor ters C şekline getiriyor kendisini. Sallamaya başlayınca sakinliyo..

Gündüz düzelince gece mi bozuldu anlamadım, ne önerirsiniz... Dediğimiz gibi ayına göre maşaallah diyeyim uyku saatleri çok iyi hatta uyku eğitmenleri de beğenmişti hu düzenini ama işte sallamayı bırakamıyoruz. Son bir haftadır dördüncü denememiz artık yani ağlamaktan çatlayacak onu da istemiyorum ama aglamadan da olmuyor uyku eğitmenleri bile dedi zaten illa ki huysuzluk yapacak vs ama artık olay çok çirkin bi hal almaya başladı.. 

2 Cevaplar

0 oy
(1,483 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

8 . Ay atakla birlikte kızım geceleri 8-10 defa uyunmaya başladı ki uykuları düzenli ve gece uyanmayan bir bebekti nerdeyse 10. Aya kadar sürdü bu süre zarfında ben sakin kalmaya çalışarak patladigim zamanlar oldu pes etmeden zaten huysuz sallamayi bırakmaya karar verdim (kucakta) sallama süresini gitgide kısaltım gunduz 2 uykuya düştük yatakta birlikte uzanmaya başladık günde 2-3 sonra sonra teke düştü  sonra bitti derken  gece 1 kez uyanıp kriz geciricesine ağlayıp bizim yatağımın gelmek istemeyw başladı eliyle resmen yatağımızi gösteriyor yataga koyduğumuz an bizden önce uyuyor yataktan daha besigine koymadan çılgınca tekrar ağlıyor anladık ki kendi elimizle yeni birbsoruna imza attık..  bir de o ara hastalandı dedik iyileşen kadar istediğinde alalim nerdeyse 1 ay sürdü baktık olacak gibi değil rahat yatamiyoruz eşimle derin uyuyamıyoruz çocuğa birsey olacak diye tabi kızım mışıl mışıl uyuyor karar verdik besigine alistiracagiz amigurimi bir bebek var onunla birlikte yatmaya başladık 4-5 dk sonra Deniz uyudu hadi besige koyalım aferin denize diyerek kızım Ayça kıskançlıktan:) beşikte uyuma başladı şimdi uyku rutini biter 4-5 dk sarılırız şiştt deniz uyuyor hadi sende uyu artık deriz besigine bırakırız 10 -15 dk uyur bu süre 1.5 saatlerden düştü öyle diyeyim.2 ay iyi gitti sonra tekrar gece uyanmalar başladı 13 aya doğru ben anlamadım gündüz uyku direnişleri akşam 1 saat uyutmaya çalışma geç yatmaya çalışma derken öğrendm ki 13 aya doğru bebekler tek uyku direnişi başlıyormuş hadi teke geçelim 2 sürdü hadi tekrar cift olmadı deneye deneye 14 aylik oldu tek uykuya düştük rahatladık ama sabahları 07:00 /30 da kalkan kızım 06:00 da kalmaya basladi artık bu durumu kabul ettik derin deliksiz uyusunda 15 gündür de böyle ilerliyoruz.Kucikk bir not bubsure zarfında uyku rutinini hiç bozmadım saatlere adımlara sadık kaldım 2 saat odadan çıkmadık ama uyumasını bekledik karanlıkta kızım direndi ben direndim sabırla.simdilik başarılı olduk gibi şuan odasına alacağız eşimle kararlı olduğumuz bir hafta başlamaya karar verdik çünkü geri adım atmak istemiyoruz bu yola çıktığımızda kızımda direnecek biliyoruz bir 10 gün daha dinlenelim yeni deneyimlere yelken açacağız 

-Reklam-
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Gündüz kaç uyku yapıyor ve kaç saat uyuyor
(501 puan) tarafından
07 uyanış
10 ilk uyku
12 kalkış
3 ikinci uyku
4 kalkış
8-8 buçuk artık gece uykusu.

9 aylık olduk gündüz uykusu 2 ye düştü. Uyku aralıkları da ayına uygun. Uykuları arasında 3 saat var olması gerektiği gibi.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 153 göst.
11 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sssssssss (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
...