0 oy
962 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (61 puan) tarafından
Kızlar yeni üyeyim ve aynı zamanda yeni anneyim ilk bebeğim bu. Şuan 40 günlük. Uykusu çok hafif tık desen uyanıyor evde terliksiz yürüyoruz o derece hafif uykusu ve uykusu geldiği zaman kıyamet kopuyor asla uykuya dalamıyor mecbur ayakta sallamaya başladık yine dalamıyor uykuya buseferde sallanmaya alıştı. Hayır sallanmaya alıştı ama öylede uyumuyor sabahtan akşama kadar sallıyoruz uyuduğunda sadece 5 dakika sonra uyanıyor hadi başa sar. Evde geziyoruz kucakta tıpışlıyoruz yok asla derinnuykuya dalamıyor. Doktor gazı var dedi damla da kullanıyoruz ama bu kadar mı olur ama ya Yardım edin nolur çıldıracağım artık ne yapmam lazım.

32 Cevaplar

0 oy
(22 puan) tarafından
Canım 5 .hafta atak haftasıymış üstüne gaz problemi de eklenince kabusa dönmüştür atak için yapabileceğin şeyler bebekle ten teması zaten sürekli emmek istiyor sakin olman lazım .gaz içinde doktorun verdiği gaz ilaçlarını düzenli kullan bebek yağı yada zeytinyağıyla karın çevresine saat yönünde u çizer gibi masaj  yapabilirsin.gaz için internette egzersizler var mutlaka izle ve düzenli olarak yap biz gaz problemini aştık şükür giderek azalıyor ama şimdi de atak dönemi başladı 1 hafta sürüyormuş sabırlı olman lazım çünkü yaklaşıl 10 atak dönemi var.
(61 puan) tarafından
Allah sabır versin bana ozaman ne deyim :)
-Reklam-
0 oy
(118 puan) tarafından
Ben bugun sallamadan uyutmaya çalışıyordum kendime doğru yan çevirdim sırtını biraz ovaladım öyle uyudu 
0 oy
(22 puan) tarafından
Canım benim bebeğimde 15 günlükken gazı başladı ve inanılmaz zor bir durum etini koparıyorlarmışcasına gibi sabahlara kadar ağlamıştı.

Doktorum medsil ve osicol damla önerdi hergün düzenli kullanıyoruz.

Bende günlük 1 fincan kimyon çayı içiyorum,gaz yapacak besinlerden uzak duruyorum soğuk hiç birşey yiyip içmiyorum.

Ayrıca internette gaz masajları var mutlaka açıp izle ve her gün düzenli yap biz çok faydasını gördük şuan 34 günlük ve kendi gazını rahatça çıkarabiliyor.

Karın çevresine zeytinyağı veya bebek yağlarıyla yarım ay şeklinde saat yönünde masaj yap sonrasında sırasıyla sağ kol sol bacağa sol kolu sağ bacağa doğru çek deydirmeye çalış ne çok sert ne çok yumuşak olsun hareketlerin, sonrasında iki bacağını da bükerek bebeğin karnına dopru iteceksin canım bunları 10 ar defa günde 4 5 kez tekrarla videoda izlersen daha net anlayabilirsin.umarım bebeğin yapınca rahatlar çünkü anne için çok acı verici bebeğin saatlerce ağlaması.

Bir de aç kalan bebek ağlar bazı bebekler burnu tıkalı olduğu için düzgün ememez bebekler için burun temizliği için  izotonik  serumlar var eczaneden alıp  bebeğin burnunu temizlemeyi unutma çünkü aç olan bebek de çok ağlar ve huysuzlaşır (yapılışı yine YouTube da var canım .)

Ve son olarak 5. hafta atak haftası bebek dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor yaklaşık 10 atak haftası varmış ilki 5 yada 6 haftada oluyormuş(atak haftası hesaplama diye arayabilirsin internetten) mesela sürekli elini apzına getiriyor gözlerini ovuşturuyor ve emerken kendini sürekli memeden itiyor ve oyun oynar gibi cup cup emiyorsa atak haftasında olduğu kesin burda yapabileceğin şeyler sabırlı olmak sakin olmak ten tene teması arttırmak zaten normale göre çok daha fazla emmek istiyor,ellerinden eldivenleri çıkar tırnaklarını kes ve dünyayı algılama çabasına destek ol  uyutmadan önce gece güzel bir duş ve masaj da bebeğe iyi geliyor.
(61 puan) tarafından
Bu dediklerinın çoğu bebeğimde var atak geçiriyor yani. Çok sağol bilgi için araştıracağım mutlaka dediklerini
0 oy
(275 puan) tarafından
Kakasını düzenli yapıyor mu. Eğer kabızlı varsa ona da ağlar. Gaz için ben oğluma biogaia ve nurse harveys kullanıyorum. Baya faydası var. Benim oğlumda uykusu geldiği halde çığlık çığlığa ağlar uymazdı. Artık yüzüne bi örtü koyup sallıyorum. Uykuya rahat dalıyor. Sende dene istersen. Gözlerini kapatmayı akıl etmiyor galiba. Bide benim bebiş yüz üstü uyumayı seviyor. Deneyebilirsin bunları 
(61 puan) tarafından
Düzenli yapmıyor işte. 2 gğnde 1 yapıyor ondan da huzursuz farkındayım ama denemediğim şey kalmadı sab simplex gaz damlası kullanıyorum pek rahatlatmıyor ama bizim doktorumuz ilaca karşı kimyon ver diyor veriyorum ama banamısın demiyor doktorda damla yazmıyor geçer diyor napcam bilmiyorum
(275 puan) tarafından
Bize de doktor Damla vermedi Ben kendim damlaları alıp kullanmaya başladım kabızlık için de doktorumuz bize bir fitil verdi O fitili kullandığımda tuvaletini rahat bir şekilde yapıyor fitil alışkanlık yapar diye korktum ama doktor öyle bir şey yok dedi Sen de doktora danışıp fitil kullanabilirsin
0 oy
(90 puan) tarafından
Internetten anne karni sesi açın. Cok ise yarıyor. Bir de kundak yapın bazı bebekler kundakta güvende hissedip rahatlıyor 
(90 puan) tarafından
Bir de damlayı değiştirin..Nurse Harvey güzel mesela onu deneyin
0 oy
(40 puan) tarafından
Kırkı çıkana kadar malesef o şekilde oluyor ama sonra düzene giriyor sen beni anason rezene kimyon tüket bol bol senin içinde damllaar var senden gaz geçmesin diye bebeğe onu kullana bilirsin belki işe yarar ama aci elma yağı ben çok faydasını gördüm sadece ayağının altına ve göbek kenarına sürdüm ilk iki ay neredeyse çok rahatlattı mükemmel birşey ama icirmedim sakın icirmeyin birde kiraz çekirdeği karnı ve ayaklarına koydum yine aynı zmanda gaz masajı bunları yapınca çok rahatladi ve uyudu ins faydasi olur .. ve mışıl mışıl uyur ilk zamanlar gerçekten çokzor oluyor malesef 
(61 puan) tarafından
Acı elma yağını burdakilerde önerdi hiç duymadım bi o kaldı yapmadığım araştıracagım mutlaka çok sağol
0 oy
(663 puan) tarafından
Oğlumda öyleydi.dr süt ürünlerini 20 gün kes bakalım ne olacak düzelmezse şğphelendiğin gıdaları yeme deneyerek sen çözeceksin dedi.süt ve ğrünlerini kestim ama sıfır tüketeceksin 1 damla kaçak olmayacak.ve çocuk düzeldi.o gazlı uyuyamayan çocuk gitti sakin huzurlu bebek geldi.hep dua ederim o dra
0 oy
(1 puan) tarafından
Bizde aynıyız inanki elektirikli süpürge de uyanmıyor terlikle yürü uyanıyor ve çok gazli 
0 oy
(59 puan) tarafından
Canım benimde ilk bebeğim ve kolik çok çekiyoruz bizde şuan 66 günlük denemediğim şey kalmadı gaz damlaları işe yaramıyor.Eczanede gaz için özel bir yağ karışımı yaptırdım 3 gündür kullanıyorum karnına topuklarına masaj yapıyorum şükür gaz sancısı çekmiyor ağlama krizine girmiyor artık.
0 oy
(97 puan) tarafından
Titreşimli reflü yatağı alın gazı varsa rahatlatır. Ben öyle uyutuyordum ilk zamanlar. Ablamın da kolik Bi bebeği vardı reflü yatağında yattı sadece yüzüstü pozisyonda.

Süpürge sesi, kurutma makinesi sesi, beyaz gürültü gibi sesler açabilirsiniz. O uyurken yakınında dursun yüksek sesle, hem uyanmaz hem de ayak seslerinizi duyarak uyanmaz.

Bir de gazlı bebeklere bebek arabasıyla gezmek çok iyi geliyor. Ben her dışarı çıktığımızda bozuk yollardan geçiyorum sarsıntıda çok kolay gaz çıkarıyor.

D vitamini sağlık ocağının verdiğini kullanıyorsanız o da gaz yapabilir Newvit D vitamini var zeytinyağlı onu kullanın günde 2 damla.

Gaz damlasını hergün aynı saatlerde vermeye özen gösterin. İşe yaramıyorsa ya değiştirin ya da onunla beraber başka bir gaz damlası daha kullanabilirsiniz. Ben bio gaia bağırsak düzenleyici kullanıyorum kaka sorunu da gaz sorunu da olmuyor.

Bildiklerim ve yaptıklarım bu kadar umarım yardımcı olabilirim. Sağlıcakla büyüsün bebişiniz. 
(61 puan) tarafından
Çok sagol canım önerini dikkate alacam mutlaka
0 oy
(394 puan) tarafından
Cnm gaz ilaclari çocuğu daha beter yapiyo onu kes ve kendin günde 4 bardak aktardan alıp kaynattigin rezene anason cayini iç kesinlikle bebekde fayfasinj göreceksin çok siddtti ağlaması olduğu zaman bebegede 1 kaşık ısır çay kaşığı o zaman farkı gör
(61 puan) tarafından
Ben emziremiyorum malesef 20 gün ugraştıl ama sütüm gelmedi hiç bebeğim emmeyi bıraktı çoktan

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 339 göst.
2 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mehmetcan (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 77 göst.
14 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ednah2602 (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
0 oy
4 cevap 279 göst.
26 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selda1 (3 puan) tarafından soruldu
...