0 oy
250 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (166 puan) tarafından
Ağustos 17 gibi işe başlayacağım günde 6 saat çalışacağım fakat ben yokkende kızım anne sütü alsın istiyorum. Ne zaman sağmaya başlayıp buzluğa atmalıyım ve nasıl, neye dikkat ederek kullanmalıyız
Bebek Ayı 1+3

6 Cevaplar

0 oy
(149 puan) tarafından
Valla şimdiden başka canim o süreçte yetmiyor süt ben bırakıyorum işi yapamiyorum
Profil image (166 puan) tarafından
Tamsm kuzum bilgi için teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(469 puan) tarafından

Ağustosta ise başlayacaksaniz şimdiden biriktirmeye başlayabilirsiniz. Üstlerine sagma tarihini not alın poşetleri buzluğa atarken. Eskiden yeniye doğru icirmeniz gerekecek.


Sut posetleriyle, tek öğün olacak şekilde atın. Bebek tek seferde 100 ml içiyorsa poşetleri 200 ml doldurmayın yani. Çıkarınca, donuk poseti ılık suya oturtup cozdurerek icirmeniz lazım. Sütün hem buzlukta bekleme süresi, hem de bebeğe faydalı olma süresi 3 aydır. 3 aydan uzun süredir bekleyen sütü icirmeyin. 

Sütüm kesilir vs diye korkmayin. Ben 6 aylıkken ise başlamıştım, 2.5 yaşına kadar emzirdim. İlk bir sene boyunca ofiste sağım yaptım. Sonraki bir sene ise sagmadan, evdeyken Emzirerek ilerledim. 
Profil image (166 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bu yorum yetti:)
(469 puan) tarafından
Rica ederim. İse dönüş stresli bir durum, hele ki bebek küçükse... Her şey yoluna girecek, merak etmeyin. Ben sabah 7 buçukta çıkıp akşam 8 buçukta eve dönebiliyordum. Siz yine nispeten şanslısınız süre konusunda. Bol şans dilerim.
(1,783 puan) tarafından
Merhaba. Günde kaç defa sagdiniz iş yerinde?
(469 puan) tarafından
İlk zamanlar 3 kez. Sonraki aylarda 2 kez.
Profil image (545 puan) tarafından
Merhabaa calisirken sagim yaptiginiz da kac saatte bir yapıyordunuz ve kac dk sürüyordu bir de kac ml ben 8 saat çalışıyorum bir tek molada sagim yapabiliyorum kesilir mi sütüm
(469 puan) tarafından
Yukarıda dediğim gibi, ilk zamanlar günde 3 kere sagdim. Sonraları 2 ye düşürdüm. Yarım saat 40 dk sagardim ortalama, yine ilk zamanlar günde 200 250 ml çıkardı. Sonraları 150ye falan düştü.

Tek sağım sütü azaltabilir evet.
(1,783 puan) tarafından
Bebeğim 13 aylık ben 2 kere sagiyorum şuan. Siz kaçıncı ayda 2 ye düştünüz?
(469 puan) tarafından
18 20 aylıkken falan sanırım, öyle hatırlıyorum.
0 oy
(143 puan) tarafından
Bende bu hafta çalışmaya başladım. Bebeğim doğduğundan beri süt sağıp dolaba atıyorum, ben dışarı çıkınca bakan kişi veriyor. Sütün her zaman en eskisi kullanılıyor. Öncelikle poşetlere 100 koymak zorunluluğunuz yok, o sıra bebeğinize yetecek miktarı bilemezsiniz. Ben poşetlere fazla fazla koyuyorum. 2 günde biriktiğim sütü buzdolabından buzluğa kaldırıyorum. Poşetin havasını alarak ağzını kapatın ve yatay bir şekilde koyun ki çok yer kaplamasın. Üstüne tarih yazın. Kullanacağınız zaman 1 gece önceden buzdolabına sütü çıkarın erisin. İçinden ne kadar lazımsa biberona dökün, biberonu benmari yöntemiyle ısıtın, bilekten sıcaklığını kontrol edip bebeğe verebilirsiniz. Poşette kalan sütü 3 gün boyunca kullanabilirsiniz. Siz zaten 6 saat çalışacaksınız en az 2-3 kere süt verilmesi gerek. İş yerinde de umarım buzdolabı vardır. 2 veya 3 saatte bir sütünüzü sağıp poşete biriktirin, eve gidince buzluğa atın. 
(143 puan) tarafından
Dikkat etmrniz gereken sütü biriktirirken soğuk sütün üstüne yeni sağdığınızı eklemeyin. Yeni sağdığınız biberonda soğusun, sonra birleştirin. Süt soğuyunca yağları topaklaşıyor, bozuldu mu diye düşünmeyin. Birde anne sütünü çok ısıtmıyoruz, çok ısıtıp soğutma yapmamaya çalışın. Gereken kadar ısıtın.
0 oy
(143 puan) tarafından

image

öbür mc f gt XreZEaUJBende bu hafta çalışmaya başladım. Bebeğim doğduğundan beri süt sağıp dolaba atıyorum, ben dışarı çıkınca bakan kişi veriyor. Sütün her zaman en eskisi kullanılıyor. Öncelikle poşetlere 100 koymak zorunluluğunuz yok, o sıra bebeğinize yetecek miktarı bilemezsiniz. Ben poşetlere fazla fazla koyuyorum. 2 günde biriktiğim sütü buzdolabından buzluğa kaldırıyorum. Poşetin havasını alarak ağzını kapatın ve yatay bir şekilde koyun ki çok yer kaplamasın. Üstüne tarih yazın. Kullanacağınız zaman 1 gece önceden buzdolabına sütü çıkarın erisin. İçinden ne kadar lazımsa biberona dökün, biberonu benmari yöntemiyle ısıtın, bilekten sıcaklığını kontrol edip bebeğe verebilirsiniz. Poşette kalan sütü 3 gün boyunca kullanabilirsiniz. Siz zaten 6 saat çalışacaksınız en az 2-3 kere süt verilmesi gerek. İş yerinde de umarım buzdolabı vardır. 2 veya 3 saatte bir sütünüzü sağıp poşete biriktirin, eve gidince buzluğa atın. 
0 oy
(103 puan) tarafından

Merhaba bende Ağustos ta işe döneceğim için baya araştırma yaptım hala da yapıyorum :) Size en büyük tavsiyem Facebook ta emzirme akademisi ne üye olmak kesinlikle her sorunuzun bir cevabı var. Süt sağma ve saklanması ile detaylar postta yazıyor.Gercekten faydasını gördüğüm bir grup umarım işinize yarar.

Profil image (166 puan) tarafından
Mutlaka takip edeceğim teşekkür ederim:)
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Canım bebeğin kaç aylık daha küçük galiba  1 3 yazmışsın ama 
Profil image (166 puan) tarafından
1 ay 3 günlüğüz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 121 göst.
0 oy
2 cevap 267 göst.
16 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Benvesen (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 100 göst.
25 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Dnd (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 395 göst.
3 Şubat 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nnurhayat (73 puan) tarafından soruldu
...