0 oy
203 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (249 puan) tarafından
Bebeğim doğduğundan beri karnı davul gibi sürekli gaz sürekli gaz 4 tane gaz damlası kullandım hiçbirinden aman şöyle bı fayda göremedim. Gün içinde ayaklarına ve karnına sürekli masaj yapıyorum gaz çıkarmasına biraz olsun yardımcı oluyorum. Yani sürekli gece ve gündüz uykusunda bile bir ıkınma ve ağlama hali. Sadece anne sütü alıyor. Bu kadar gaz anne sütünden geçiyor sanırım diyetisyene mi gitmeliyim nasıl beslenicem ne yicem ne ymicem şaşırmış durumdayım. Yani buna sebep olan ne ise yemem artık psikolojik olarak da fiziki olarak da hıc iyi değilim. Bebeğimi yalnız büyütüyorum iki aylık çok yoruluyorum. Bu aralar yaz geldi diye karpuz falan yiyordum ondan mı oluyor peynirden mi oluyor. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 
Bebek Ayı 2

1 cevap

0 oy
(2,469 puan) tarafından

Istersen aç kal o gaz olacaksa oluyor maalesef canım tecrübe ettim. Zeytin ekmek makarna tavuk(baharatsız) döngüsünden gına gelmişti tatlı bile yemiyordum gaz yapar diye sonuç yine gaz oldu. Sonra araştırınca bunun doğal bir süreç olduğunu öğrendim yani kimi bebek bu süreci 10 günde atlatıyor kimi bebek 6 ayda. Tamamen bağırsaklarına hükmeyi öğrenmesine bağlı. Gazı olunca aç kaldığım günler için üzülmüştüm. Zaten bana büyükler hep derdi yediklerinle alakalı değil diye inanmıyordum. Anneannem hep doğum yapan kadınlara ilk gün mercimek köftesi yaptıklarını söylerdi doğumda güç kaybetmiştir geri kazansın diye yedirirlermiş. Doktorumuz da bunun doğal bir süreç olduğunu söylemişti o yüzden bize gaz damlası bile tavsiye etmemişti o dönemler. 


İlla dikkat etcem diyosan da bakliyatları yeme süt ürünlerini de gündüz tüket mümkünse laktozsuz olsunlar. Kimyon cayı iç yediklerine kimyon at 
(249 puan) tarafından
Ben ne yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım kimyon çayı içiyorum bakliyatta yemiyorum genelde sebze ağırlıklı besleniyorum Kisa sürede atlatirim inşallah kucakta gezdirmekten belim tutmuyor artık uykusuzluktan başım ağrıyor vücudum tükenmiş durumdayim. Gazı oldukça memeye saldırıyor çok emiyor ondan mı oluyor bilmiyorum. Teşekkür ederim
(2,469 puan) tarafından
Bebekler gazı oldukça emer çünkü ağrılarını emince hissetmezler ama emdikçe de gazı olur bu bir döngü maalesef. Ilk 3 ay kızım üstümde uyudu ikimizin vücut ısısı birleşince karnına iyi geliyordu heralde. Günde sadece 3 saat uyuyorduk. Sizi çok iyi anlıyorum inşallah bir an önce atlatırsınız. Rica ederim iyi günler :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 219 göst.
0 oy
2 cevap 151 göst.
20 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde fadimanaaa (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 269 göst.
2 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ebruaydmr (397 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 208 göst.
30 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fatoo (91 puan) tarafından soruldu
...