0 oy
232 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (225 puan) tarafından
Anneler merhaba ise başlamam gerekiyor ama bebegimi bırakmak çok zor geliyor bakıcı masrafını da karsilayinca geriye çalışmaya değecek birşey kalmıyor daha önce hep ofis içi çalıştım evden hangi sektörlere bakabilirim ve çocukla evden çalışmak verimli olur mu deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim gerçekten ihtiyacım var bebeğim 13 aylık emiyor
Bebek Ayı 13

1 cevap

0 oy
(163 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Evden genelde çağrı merkezi, editörlük, e-ticaret ya da evde üretim yapan kadınların işleri(el işi, ambalaj gibi...) tarzda işleri yapabilirsin; ama bebekle bilgisayar işleri zor oluyor. Ben bilgisayardan bir şey bakmak için bile yanında açamıyorum, sürekli o da dokunmak istiyo, yalamak istiyo, dişlemek istiyo, kucağıma gelip bakmak istiyo:) 


El işi, ambalaj tarzı işleri denemedim; ama bi bezelye bile ayıklarken sürekli dokunmak ve ağzına götürmek ve sürekli benden ilgi istediği için, o işleri de ancak onun gündüz ve gece uykularında yapabilirsin diye düşünüyorum. 

Yarım saat içinde yetiştirmen gereken önemli bir işin olduğunu ama bebeğinin o anda  çok huysuz olduğunu hatta başında ağladığını düşün. Hangisiyle ilgileneceksin? Her ikisi de verimsiz olur. 

Ben çocukla evden çalışmanın en az 2,5 3 yaşından sonra olabileceğini düşünüyorum. O zaman kendi kendilerine biraz daha uzun oyalanabiliyolar. Tv, lego, puzzle, boyama, kendi kendine yeme, tuvalate gitme gitme gibi senin peşini bi nebze birakacak durumlar ekleniyor. 
(225 puan) tarafından
Çağrı merkezi benim yapabileceğim birşey değil ve evet benim bebe de herşeye dokunmak istiyor sürekli ilgi kucak istiyor verim olacagini kesinlestirdim. O zaman ya evde yapılabilecek bir işe bakicam ya da bakıcı bulup ofiste çalışacağım çok teşekkür ederim aydınlattığıniz için. Allah hepimizin yardımcısı olsun
(225 puan) tarafından
Verim olmayacağını yazacaktım bir incekinde yanlış yazdım
(163 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum, ben de aynı yollardan geçtim. Ama güvenli bağlanmayı başardığınız sürece bebeğiniz sizden çabuk alışacaktır. Ben de bebeğimi 8 aylıkken babannesine bırakıp çalışmak zorunda kaldım; ama bir kere bile arkamdan ağlamadı ;) bıraktığınız kisiyi de sevmesi gerekiyor ve sizin mutlaka onu gelip alacağınızı da bilmesi gerekiyor. Annem beni bırakmaz güveni önemli :) en büyük tavsiyem hiçbir zaman evden hiçbir sey icin gizli çıkmayın. Ağlasa da mutlaka haber verin, anlatın. En fazla birkac defa aglar, ama en sonunda annem beni bırakmıyo diye anlar. Ben wcye bile haber vermeden gitmem :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
0 oy
4 cevap 163 göst.
0 oy
1 cevap 131 göst.
...