0 oy
425 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (576 puan) tarafından
tarafından kapalı
Merhaba. Kızım 6,5 aylık yeni yeni oldukça hareketlenmeye başladı. Dün sabah bizim yatağımızda emzirdim uyuttum yatağın yanında da kendi beşiği vardı.. Geri geri dönmüş yatağın ayak ucundan yere düşmüş. Ağlama sesleriyle içeri koşmamız bir oldu aklımız çıktı. Neyse ki herhangi bir yerinde bi kızarıklık şişlik kanama vs olmadı. 2 saat uyutmadım bulantı kusma vs olmadı. Gelgelelim eşim kızımız yere düşünce birden panikledi. Beni sorumsuzlukla suçladı bana ağza alınmayacak küfürler yağdırdı, bela okudu. O kadar ağırıma gitti ki. Hem de evlilik yıldönümümüzdü. Tamam illa ki hatam var. Evladıma mı yanayım çok sevdiğim eşimin benimle bu şekilde konuşmasına mı yanayım. Normalde o kadar kibar sevgi dolu biri iken kavga anında bana bunları söylemesi beni çok yaraladı. Dünden beridir onunla konuşmuyorum Paylaşmak dertleşmek istedim. Siz olsanız napardınız. Bu arada çok şükür yavrum iyi.  Melekler korudu heralde. Ama biz kötüyüz...
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevaplar

+1 oy
(11 puan) tarafından
Benim kızım yüzünün üstine düşmüştü burnu kanamıştı ve hemen doktora koşmuştum.O zaman doktor bana şöyle konuşmuştu hiç unutmam.Merak etme kızım allah bu melekleri öyle bi yaratmışki böyle durumlara uygun olsun diye kemikler henüz çok esnek düşsede esner ama kırılmaz.Tabikii çok çok ciddi bişey olmadığı sürece gerçekten allaha emanetler ve rabbim ne güzel koruyor biz farkında olmadan gerçekten.İlk bebeğimz olduğunda böyle bi durumda eşimde yakın bi tepki vermişti ama bem okadar güçlü bi tepkiyle karşılık verdimki birdha cesaret edemedi.O bizim evladımız sen ya da ben farketmez böyle bişey olduğunda sakıın ama sakınn birbirimizi suçlayamıcaz diye tepkim okadar net dik ve kesindi ki bidha cesaret edemedi.O anda zayıf davranmıcaksın asla çünkü kolay değil anne olmak ne kadar dikkat edersen et sürekli ilgilenen sensin ve kimse her an okadr pür dikkat olamaz.Yani güzel anne sen meleğinle ilgilen gülümse ve ne olursa olsun kendini suçlama sen bu dünyada ki en mükemmel annesin :)
(576 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim valla moral verdiniz bana. Kendimi evliliğimi sorgularken buldum. Acaba artık bana saygı durmuyor mu diye düşünüp duruyorum. Ben de tepki verdim hatta ona dedim ben ne kadar suçluysam sen de o kadar suçlusun dedim. Sen de ordaydın dedim. Ama ben daha yumuşak başlıyım o yüzden çok büyük tepki veremiyorum. Kızına o kadar düşkün ki daha ilk kazamızda böyle oluyorsa ilerde neler olur bilemiyorum. Hatta daha geçen gün kpnuştuk beni bu kadar darlama çocuk bu hasta da olacak düşecek kalkacak dedim. 2 gün sonra bu olay oldu.
-Reklam-
+1 oy
(399 puan) tarafından
Sende istemezdin elbet böyle olmasını kendide evdeymis madem gecip basinda bekleseymis okadar büyük tepki veriyosa  o da dikkat etseymis banada eşim arada bir çocuğa bisey olursa sorarim sana deyip duruyor sinirimi bozuyor bu lafi kullanip benim kadar çocuğun üstüne düşmüyor bile mesela 
(576 puan) tarafından
Evet aynen öyle malesef. Ben de aynısını ona dedim suçlayacak adam arıyosun senden çok benim canım yandı dedim. Sen de burdaydın bunlar olurken dedim. O da sen annesisin bütün gün bu çocuk senle dedi.
+1 oy
(61 puan) tarafından
Erkekler bebeklerle bizim yarımız kadar ilgilenmez ama nedense bebek gak dese hemen bizi suçlarlar. bidefa bebeğime mama verirken bebeğim öksürdü boğazında kaldı geçeydi eşimde yanımda yarı uyur vaziyette bebeğin öksürmesini duyunca bir fırladı bana bir ters ters baktı o bakış bazen aklıma gelince konuşmak bile istemiyorum onla. Nedense bakmazlar bebeğe ama bişey olunca da aslan olurlar.
(576 puan) tarafından
Yani evet hasta olsa niye hasta oldu der suçlarlar düşse yine bizim suçumuz. Ama kendi bütün keyifleri tam olacak. Yemek yapılacak, ev derli toplu temiz olacak çocukla ilgili herşey 4 dörtlük olacak. Yani çocuğa bakacak biri olsa çalışmaya geri dönecem. Maddi özgürlüğün elinde olunca kocan bile daha çok saygı duyuyor onu fark ettim.
0 oy
(909 puan) tarafından
Dun benimde 11 aylik bebegim kapi kirisine agzini ve burnunu carparak dustu. Dudagi sisti hafif burnu kanadi. O panikle esimineve cagrdm isten apar topar geldi. Cok sukur bebegim iyiydi. Ama ben cok korkmusdum esim beni sakinlestirdi sizin esiniz gbi tepki verseydi eger bu benim icin cok yikici olurdu. Ama esiniz bir anlik sinirle soylediyse kendini affettrmeye calisip 9zur diliyorsa affedin insanlar bazen ofkelerini kontrol edemeyebiliyor boyle durumlarda
(576 puan) tarafından
Size de çok geçmiş olsun. Henüz eşimden bir özür gelmedi. Ama artık özür olsun diye mi kafasını dağıtsın diye mi bilmem dün evi temizledi yemek yaptı. Hatasının farkında. Ama insan kavgada belli eder kendini. İnsan eşine küfretmemeli. Annem babam da çok kavga ederdi ama asla bir gün babamın annemin şahsına küfrettiğini görmedim. Ha bir de bana diyor ki bu çocuğa bişey olsa seni mahvederim. Kulkaklarımdan bu sözler gitmiyor.
(909 puan) tarafından
Kendinizi net bi sekilde ifade edin ne kadar uzuldugunuzu soyleyn bu davranisi karsisinda sonucta dusen bebek sadece onun degl sizin de ne kadar uzuldugunuzu duysun ona gore davran diyin. Tabi ben ne soylesem bos. Allah eslere vicdan merhamet versin
0 oy
(23 puan) tarafından
Öncelikle evladın hem annenin hemde babanın olduğu unutulmamalı bence. Aynı durum baba yapsa sizde çılgına dönerdiniz eminim. Kimseyi savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Elbette anneler babalara göre daha çok ilgeniyor bebekleriyle. Bu doğanın kanunu. Bizler doğuruyoruz bizler emziriyoruz. Bu yüzden daha çok yoruluyor ve yıpranıyoruz kesinlikle. Çocuk olduktan sonra eşler arasında tartışma ve gerilim dahada artıyor bence bu benim deneyimim keşke böyle olmasa sakin bir şekilde ebeveynler evlatlarını büyütse ama olmuyor. Bir problem olduğunda eşim banada çok tepki gösteriyor neden ağlıyor diye keşke dilinden anlasamda derdine çare olsam diye düşünüyorum. Gerçekten bebek büyütmek zorlu bir süreç ve bol sabır isteyen bir şey. Eşler bu süreçte birbirine karşı saygılı duyarlı anlayışlı ve sevecen olmalı ki evlatlarıda psikolojik olarak sağlıklı büyüsün. Bizim ülkemizde çok azdır bu. Sizlerde canınızı sıkmayın dediğim gibi eşinizin ihmali sonucu böyle bir şey olsa sizde neler yapardınız kim bilir. Evlat herkesin üstünde oluyor gözünüz görmüyor öyle düşünün. Eşinizle bu durumu konuşun kırıldığınızı belirtin inşallah bir daha başınıza böyle bir şey gelmez. Yavrunuzunda iyi olmasına çok sevindim. 
(576 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. İyi ki bu platform var biz kadınlar birbirimizin en büyük destekçisiyiz. İnsan yalnız olmadığını görünce bi nebze teselli oluyor. Allah bütün yavrularımızı korusun. Bizlere de güç kuvvet ve sabır versin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 300 göst.
4 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sedo (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 974 göst.
4 Mayıs 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kubrahnr (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 494 göst.
16 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Çilekannesi1 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 555 göst.
7 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Adenneva (207 puan) tarafından soruldu
...