0 oy
396 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (21 puan) tarafından
Bebeğim ilk üç ay birer kg almıştı bu ay sadece 300 Gr almis sadece anne sütü alıyor mama istemiyor.cok meraklı ses duysa bırakıyor emmeyi önceden 20dk emerdi şimdi 10 dakka veya 8dk emiyor  sütüm mu yetmiyor acaba memeyi tam bosaltmiyor uyuyakaliyor emerken ne yapan lazım ek gıda için de çok erken 
Bebek Ayı 4

6 Cevaplar

0 oy
(81 puan) tarafından
Bu ay öyle olurmuş canım ebemiz kilo alımı duruyo demişti bizde bu ay pek almadık kaç kilo doğdu şuan kaç kilo
(21 puan) tarafından
3.200 doğmuştu geçen ay da 6.200 du bu ay 6.500 olmuş
-Reklam-
0 oy
(18 puan) tarafından
Doktorum bana 1 kg almasını bekleme ama 500 Gr en az almasını beklerim demişti o ay icin
0 oy
(219 puan) tarafından
4 ay da sağlam bir güncelleme geliyor ondan benim kızım da da yaşadık iştah azaldı yeni öğrendiği her beceriyi bol bol tekrarlayın tekrarlatın

Allah yar ve yardımcınız olsun 
(21 puan) tarafından
Allah razı olsun cümlemizin
0 oy
(103 puan) tarafından
Benim kızım da ilk 2 ay 1200gr er kilo aldı 3 ay kontrolünde 800 gram aldı Hareketlendigi için kilo alımı yavaşlar demişti ebemiz. Kızım ilk 1/1.5 ay güzel emiyordu aşağı yukarı 20/30 dk emerdi sonra meme reddi yaşadık ve zorla memeyi tutuyor  emme süreleride haliyle azaldı.Uzun zamandır dakika takibi de yapmıyorum açıkçası bebeğimin genel durumunu takip ediyorum huzurlu mutlu ise kiloyu kafama pek takmıyorum. Sadece gece beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini biliyorum bebeğin gelişimi için en faydalı emzirme gece oluyor dedi emzirme danışmanı bilginiz olsun.
(21 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim haklısınız
(21 puan) tarafından
Bu ara gece beslenmesi azaldı uyanmiyor gece bir iki kez anca emiyor alarm kuruyorum ikimizde uyanamiyoruz bazen 4yada 5 saat oluyor arası ondan mı oldu acaba kilo alımı cnm çok teşekkür ederim bu arada.
(103 puan) tarafından
Rica ederim canim bildigimi paylaşıyorum.Aynı sorun bizde de var benim kızım da gece uyanmıyor ve dediğiniz gibi bazen 5/6 saat geçirdiğim oldu. Facebook ta emzirme akademisi diye bir grup var emzirme danışmanlari gönüllü yardımcı oluyor. Bende oradan sordum normal mi kendi uyanmadigi zaman emzirmesem sorun olur mu diye ama size de dediğim cevabı verdiler bana gece beslenmesi hem süt üretimi için hemde bebeğin gelişimi için önemli dendi. Bende sizin gibi alarm ile uyanmaya çalışıyorum. Akşam uykusuna 7/8 gibi geçiyor sonra yatış saatine göre alarmlar kurarak uyanmaya çalışıyorum. Mesela 8 de uyuduysa 11 de emzirip yatıyorum sonra gece 3 gibi bir öğün daha.  Ama dediğim gibi bende zorlanıyorum.
0 oy
(365 puan) tarafından
Yani normali  ilk 6 ay 1 er kg 6. Aydan sonra da yarım kg ye düşer.  Kilo alımı. Sizinde  de biraz erken düşüşe  geçmiş. Devam.sutu farklı.markalar ve.biberonlardan deneyebilirsiniz. Benim ki 3 aylik gunde 2 defa mama gerisini meme veriyorum . 
(21 puan) tarafından
Sma var elimde onunda tadını sevmiyor sanırım içmek istemiyor kaşıkla ben veriyorum o çıkartıyor .hangi marka mama onerirsiniz.
(365 puan) tarafından
Golden  gaot en sevdigi  baya Bi tatlı keci sütlü Bi mama    Bi tok pahalı.  
Sma aptamil  bebelac gold  ben hepsini farklı farklı dönüşümlü  olarak  kullandım.  Hep aynı markayı üst üste kullanmiyourm  damak tadı değişsin  ve kar zarar ilişkisi birinin karı diğerinin zararı varsa en azından tek Bi markayla devam etmiyim  diye . Denemediğim  marma yok.. günde Bi kere sabah ki mamamasinada  zeytin yağ  koyuyorum azcık. Sindirimi  rahatlassin  diye
0 oy
(774 puan) tarafından
Benim bebeğim de ilk aylar çok güzel kilo aldı. Sizinki gibi 4.ayda 300 gr aldı ve doktorum çok iyi dedi. Kilo alımı bebek hareketlendikçe azalıyor. Ve benim bebeğim de 6-10 dk kadar emiyor. Gayet normal yani. 
(774 puan) tarafından
Ek gıdayı da sordum doktora, kilo alımı iyi diye başlatmadı. Gelecek ay tadımlara başlarız dedi.
(21 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz
Biz bu ay sünnet de yaptırdık belki onun da etkisi oldu hiç huysuzlanmadi ama  deduginiz gibi çok harketli rabbim tüm evlatlarimiza sağlık sıhhat versin hepinize teşekkür ederim
(774 puan) tarafından
Rica ederim,amin inşallah. Kilo alımı yavaşlayacak artık, gelişimi iyiyse hiç sıkıntı yok. Ayrıca bebeklerde bizim gibi, bazen iştahları kapalı olabilir. Bazen çok emebilirler. Emme süreleri artıp azalıyorsa sorun değil. Sütünüz yetmese, az olsa anlarsınız.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 200 göst.
27 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ravzam65 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
19 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde PrensesimAblaOluyor (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 276 göst.
25 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ibos2127 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 477 göst.
31 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde çiçeklergüzeldir (6 puan) tarafından soruldu
...