0 oy
419 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (35 puan) tarafından
Değerli annler bebeğiniz ne zaman konuştu 19aylık dede nene nammnamm baba lala gibi şeyler aklına geldiği zaman söylüyor ama babasına baba değil öyle arada baba diyor bilinçli değil bence normalmi acaba yanlız büyüyor kimse yok kalabalık ortamlara girmiyoruz evde ikimiz varız ben yetersi mi kalmışım ilgilenmekte sizce

6 Cevaplar

+2 oy
(469 puan) tarafından
Sürekli yanlış ifade edilen bir şey var: bir çocuğun konuşması sırf kalabalığa girmiyor diye geç kalmaz. Anne de gayet yeterlidir çocuğun konuşması için, kalabalık şart değil. Bu devirde kimin çocuğu geniş ailede büyüyor ki?

19 aylıksa daha vakti var. Kelime sayısı kiminin çocuğuna göre çoktur, kimininkine göre azdır, orasını boşverin. Benim oğlum 18 aylıkken üç kelimelik cümleler kuruyordu, normaldi. Sizin bebeğiniz de normal. Ama mesela benim oğlum 18 aylık olana kadar yürümedi ve o da normaldi. 10 aylıkken yürüyen bebekler de normal.

Dolayısıyla belirlenen süreleri geçmedikçe mesele yok. 
-Reklam-
0 oy
(663 puan) tarafından
24 aylık olacak yakında 15 kelimesi falan var canı isterse söylüyo.arada bir söylediklerimi tekrar ettiği oluyor.ekran yok telefon yok evde 5 yaş ikizler var ses konuşma koşuşturma hiç bitmiyor.hergün bilmem kaç tane kştap okuyoruz.bakıcısı birebir konuşup onunla vakit geçiriyor .kendini işaret diliyle çok güzel ifade ediyor herşeyi anlıyor ama konuşmuyor.
0 oy
(337 puan) tarafından
Kendini suçlamayın. 23 aylık oğlum. Doğduğundan beri sürekli kendisiyle konuşuruz. Konuşma kartları,  oyuncaklar, şarkılar türküler ile büyüdü:) Kelimeleri yavaş yavaş artıyor ama henüz konuşmuyor. Arkadaşım da kızına tek bakıyor. 1.5 yaşında konuşmaya başladı. Siz gün içinde ilgileniyorsanız gerisi  artik bebeğe kalıyor. Ama haftadan haftaya bile gelişme oluyor 2 yaşa doğru.
0 oy
(21 puan) tarafından
Canım benim oğlum 24 aylık hep kitap okuyorum eğitici kitaplar oyunlar oyuncaklar herşeyi gösteriyorum beni anliyor bütün nesneleri tanıyor sayılar alfabe renkler herşeyi tanıyor söylüyor ama cümle kuramıyor bende ilk kafaya takıyordum ama benimde yanımda kimsem yok tek çocuk beni ve babasından başka kimseyi görmüyor çocuk ben buna bağlıyorum siz süreli konuşun zamana ihtiyacı var bence eğer sizi anlamıyorsa sorun ama anliyor tepki veriyorsa sorun yapmayın sadece hep konuşun teşfik edin 
0 oy
(187 puan) tarafından
Her çocuk özel olmakla birlikte gelişimi de birbirinden farklıdır. Hazır hissettiğinde kelime sayısının artış hızındaki değişimi göreceksiniz. Sadece şuan onu desteklemeniz gerekiyor. Tekrarlar, kitaplar, şarkılar, kartların yanısıra her eyleminizi ona anlatmaya özen gösterin örneğin bulaşık yıkarken bardak yıkıyorum tabak yıkıyorum böyle böyle oda konuşacaktır. 
(35 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı soylediklerinizi denicem
0 oy
(2,202 puan) tarafından

Normaldir canım her çocuğun gelişimi bir olmuyo benim oğlum da tek büyüyor akşama kadar benimle birlikte o da anne baba mama Allah möö ye löö muz a vuz çiçek çiçi kıyafetlerine cici der ayakkabı agga at digidik ayi  ver al gel bunları söylüyor ama bütün komutları yerine getiriyor anlıyor kendisi de ne istedigini tam söylemese de isaret beden diliyle anlatiyor sar sar makarayı şuraya bi kus konmus  falan herseyi yapiyor  eğer her dediğinizi anlayıp yerine getiryorsa zamanla konuşur birden çözülecek belki de bol bol kitap oku kartları göster ogret ben hep öyle yaptım şimdi hepsini sorunca bulup veriyor mesela gün içinde iş yaparken bile hep konuş sana yardım etsin hadi gel çamaşır birlikte asalım  vs. Kolayına geleni yapiyolar bazen de bu bebisler:)

İlgili sorular

...