0 oy
520 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (61 puan) tarafından
tarafından kapalı
Aslında istiyordum ilk bebeğim tedaviyle oldu dedim 2. Ne zaman okursa erken mi oldu Bi tedirginlik korku belirsizlik car içimde bilmiyorum tecrübeli annelerden cevap bekliyorum çok zor oluyor mu
Bebek Ayı 7
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

8 Cevaplar

+1 oy
(748 puan) tarafından

23aylik ve 5 aylik iki bebek kafayi yemek üzereyim. İkisi ayni anda buyuyor ama annenin ruh sağlığı sizlere ömür. Yardim edecek yaninizda surekli duracak biri varsa olabilir ama yoksa sakin ha derim.


Bu arada bende ilk bebegime 2sene tedaviyle ugrastim olmadi olmuyor derken kendiliginden oldu. Dogdu nasilsa olmuyor rahatligindayken sürpriz yumurtacim ikincim oldu aralari tam 18 ay
(61 puan) tarafından
Yani zor Bi süreç kendimi hazırlamak istiyırum ama çok tercihim yetebilecekmiyim ikisinede
(748 puan) tarafından
Yetememek duygusu hic bitmiyor vicdan azabi hergun dahada katlaniyor. Simdiki aklim olsa kesinlikle bu kadar erken yapmazdim. İlk yavruma haksızlık oluyor gibi yeterince ilgilenemiyorum ikinciyede haksızlık oluyor onlada yeterince ilgilenemiyorum. Bu durumda acayip yipraniyor insan
(68 puan) tarafından
Benimde iki çocuğumun arası 18 ay ve şuan biri 12 diğeri 10 buçuk yaşında ozamanlar çok zordu ve oğlum aşırı yaramaz kızım ise çok mımızdı tek başımaydım ama geçti gitti sonrası çok büyük rahatlık oldu arkadaşlarım ikinci çocuğuyla uğraşırken ben ikisini okula gönderiyordum şimdi 4 buçuk aylık bir bebeğim var buda el bebek gül bebek büyüyor yani ozamanlar deselerdi bir bebek daha isteyeceksin diye delirirdim heralde ama unutuluyor bence böylesi çok daha iyi
(748 puan) tarafından
Sabrin sonu selamet oluyor yani  kac yaslarina geldiklerinde rhata erdiniz acaba. Suan kucuku poposunun ustune oturmak istiyor kucuk yatinca krize giriyor ondan kucaga aliyorum buyukte bunu gorunce kucak istiyorr.

Uyutma konusunda buyugu uyuturken kucugu ne yapicam diye kafayi yiyorum kucugu tam uyutuncada buyuk inadina ses yapiyor buda ayri bir kriz.

Kucuge yavastan tadima basladik tadim yapinca biberon reddetmeye basladi kasikla herseyi verince agzindan cikartiyor buyuk bunu gorunce midesi bulaniyor kusuyor.

Ayrica kıskançlık olaylarini hic soylemeyecegim.
Yani ben oynatmak uzereyim. Bana ışık olursaniz ne zaman huzuru eriyoruz
(68 puan) tarafından
Küçük 2 yaşlarına gelince malesef daha erken mümkün değil sizi en iyi ben anlarım heralde ben tuvalete giderken bile küçüğü odaya kitliyordum çünkü büyük çocuk küçüğüne zarar veriyordu zorluklarını yazsam heralde roman olur birde hastalanınca ikisi birden hastalanıyorlar ben 25 yaşındaydıydım sen kaç yaşındasın canım hergün isyan ediyordum ağlıyordum 2. Bebeğim plansız olmuştu ama şunu söyleyebilirimki çocuklara olabildiğince sabırlı olmaya çalış insan sonra çok pişman oluyor mesela oğlum da kekeleme problemi var ve o büyüktü  yani büyük dedüğim ne acıkı 18 aylıktı acaba benim yüzümden mi diyorum çocuk etkilendimi diyorum ben şimdi rahata erdim ama oğlumun konuşma bozukluğu kaldı o yüzden sabır sabır gerçekten geçiyor şu yazdıklarınızı inanın hatırlamıyorsunuz bile
(748 puan) tarafından
Cok haklisiniz cocuklarin sucu yok ki onlara isyan ediyoruz. Biz getirdik onlari dunyaya . Kekemelik konusunda da umarim gecer yada bir konusma terapistine falanmi danissaniz faydasi olur belki.

Sabrin sonu selamet oluyor hayirlisiyla bugunleri sakince gecirmek lazim yasim var benim 32yasindayim. Bu yastan sonrada insan daha yoruluyor sanki ya. Yani ilkinde bu kadar sarsilmadim ikinci baya yoruyor yada ikisi birden oldugu icin neyse saglikli olsunlarda kuzucuklar ahlaya vahlaya gececek. Kucuk 2 yasinda olmali diyorsun he daha en az 1.5senem var yani :)
(68 puan) tarafından
Canım yaşın küçük değilmiş aslında en iyisi böyle görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum bunu sana bende 36 yaşındayım 3 numaraya diğer 2 çocuğumla birlilte bakıyoruz:) konuşma terapisine çok gittik canım ama malesef kalıcı gibi merak etme herşey çok güzel olucak o zaman beni hatırlarsın belki:)
-Reklam-
0 oy
(23 puan) tarafından
Günün mu gecikti  cnm
(61 puan) tarafından
Evet Bi hafta oluyor annemdeki köyde test yapamıyorum
(23 puan) tarafından
Belirtileri  varsa hamilesindir  cnm gözün aydın o zamn
(311 puan) tarafından
bence sewinin tüp bebekle ilk bebegimi dogurdum şükür. ikinci içinde ugraaıyorum gebelik olsun dye yine tüp bebek. inş allah nasip eder. eger bakabilecek gücünüz varsa bnce gzel bi duygu insanlar nasıl ugrasıyor çocuk sahibi olabilmek için
0 oy
(74 puan) tarafından
Canım her zaman zor bebek bakımı ama geçici bı surec olaya hep böyle bak . Bebeğin küçük olduğu için hamileliğin son ayı biraz zorlu geçebilir . Ama yine de tadını çıkar canım çünkü herşey geçiyor . Öyle yada böyle gecicek zaten kendine bebeğine çok iyi bakmaya calis . Çok fazla gecicek demişim ama gerçekten gecicek :) 
(61 puan) tarafından
İkisi beraber büyür diye düşünüyoruz wma nasıl olur bilmiyırum umarım geçer :)
0 oy
(576 puan) tarafından
Benim bu şekilde bi tecrübem yok biraz zorlukları olacaktır elbet ama madem istiyordunuz Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah canım. Hayırlısıyla ikisini bir büyütürsünüz o gücü annelere verir.
(61 puan) tarafından
Aminnn inşllhhh
0 oy
(29 puan) tarafından
Emziriyor musunuz
(61 puan) tarafından
Sütüm çok azaldı günde Bi kere emziren biliyorum
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Benimde 7 aylık bebeğim var ve 5 aylık hamileyim ilk başlarda mide bulantısı oldu rahatsız edici şekilde inşallah ikisi birlikte güzel bir şekilde büyür 
0 oy
(58 puan) tarafından
Ben de bugün hamile olduğumu öğrendim. Oğlum 11 aylık. İstemeden oldu. Burada yazılanları görmek bir şekilde içimi rahatlatmam lazım. İyisi kötüsü nasıl olur. Oğlum daha küçük ona haksızlık ediyorum gibi hissediyorum. Nasıl yaptınız geçiyor diyorsunuz da anne perişan oluyor.

Tecrübelerinizi anlatın nolur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 444 göst.
17 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Edayekta (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 569 göst.
21 Şubat 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde GokAysPolat (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,417 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
9 Ocak 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Piremses:) (62 puan) tarafından soruldu
...