0 oy
298 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (66 puan) tarafından
9 aylık kızım gün içinde durmadiginda şuan hem atak hem dis döneminde gece uyudugunda yemeği yapıp dolaba katayim diyorum bu şekilde yapıp ısıtan bir gün sonra var mı hangi yemekleri bu şekilde yapıyorsunuz?:) Bir de günde kaç öğün neler veriyorsunuz anneler fikir verir misiniz çok tıkanıyorum bu durumda 

4 Cevaplar

0 oy
(136 puan) tarafından
Ben yapıyorum biraz fazla yapıp kaldırıorum buzdolabına bıkac ogunluk. Yicegi kadarını çıkarıp isitiyorum sadece .hatta bazen çok yapip dondurucuya da attığım oluyor
-Reklam-
0 oy
tarafından

Ben ertesine kalmamasina ozen gosteriyorum az az yapiyorum genelde bitiyor bitmezse ben tuz atip yiyorum :D cok nadir kaliyor eger ben cok yaptysam veya anneme fln gdceksem evde yapip yanima aliyorum minik kavanoza koyuyorum orda su kaynayip bi kabin icinde kavanozu koyup ilindiriyorum yemegini.


Sabah kahvalti yumurta alerjisi var oglumun yulaf zeytin peynir salatalik pekmez meyve bazen ceviz 


Oglen sebzeli bi yemek veya corba 2gunde bi kuzu kiyma yaninda mutlaka yogurt


Oglen hafif bi yemek yediyse aksam ogunu de ekliyorum eger agir bi yemekse meyve ve yogurtla gecistiriyorum


8bucuk ayligiz anne sutu ve formul mama da veriyorum.


Yani 3 ana ogun veya 2 ana 1 ara ogun yapiyoruz. Yemeklerine zeytinyag mutlaka ekliyorum 2 3 cesit sebze ile yemeklerini yapiyorum bazen buharda bazen suda. Sogan sarimsak ekliyorum. Bugun mesela semizotlu bulgur pilavi yaptim yogurtla yedi icinde kabak sogan sarimsak vardi bu tarz genelde 

0 oy
(66 puan) tarafından
???....        
0 oy
tarafından
Tavuk ıspanak patates mantar yumurta ve benzeri gıdalar tekrar ısıtılmadan tüketilmelidir şeklinde bir yazı okumuştum, istersen internetten yine detaylı bak.

Çok yoğun olduğun yemekle uğraşamadığın zamanlarda hızlıca meyve püresi yapıp yedirebilirsin. Yoğurdun içine çok az Cicibebe koyup verebilirsin. Onun dışında küçük tencerelerde porsiyonluk yapmanı öneririm.

Bol bol çorba çeşitleri dene buzluğa da ilikli kemik kaynatıp koy bence anne sütü saklama poşetlerinde onlarda pratik oluyor anlık porsiyonluk çorba yapmak için.

Zaten diş ya da atak döneminde Ne yaparsak yapalım Sadece anne sütü ya da mama alıyorlar ek Gıdalara çok uzak yaklaşıyorlar damakları acıdığı için çiğneyemiyorlar ya da yutmakta zorluk çekiyorlar bu Geçici bir dönem bunu unutmayıp kendini rahatlatabilirsin:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 219 göst.
19 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayyse (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 286 göst.
25 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Buket57 (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 164 göst.
3 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeynep.beren (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.
20 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ozgumavi (85 puan) tarafından soruldu
...